• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MERTLAS: hele pravidla a selskej rozum je potreba samozrejme a je vhodne je propagovat vsemoznym zpusobem (napriklad smysluplnym predpisem a kurzem/certifikaci pro kazdeho co nebude 20let pozadu). Ale mam posledni dobou trochu pocit, ze na to jaka je 'hysterie' kolem toho litani a moralizacnich komentaru vsude atd, tak se vlastne nic moc spatnyho nedeje. A samozrejme se bude dit, ono to obcas i na nekoho pak spadne, nejaky skody budou, ale vzhledem k tomu co se bezne deje v jinych oblastech zivota je to myslim prilis demonizovany. Casem si to sedne (realny dopad vs. prevence vs. zakonna uprava) do nejaky vyrovnanejsi polohy, snad co nejdriv, ale zase volani po exemplarnich prikladech, kdy se rozbije okno (byt je riziko samozrejme vetsi), neni smer, ktery bych uvital.
    MYSUNK
    MYSUNK --- ---
    MERTLAS: ad chyba s bateriemi - me se toto stalo u dvou stroju P4. Prvni spadl uprostred letu, podruhe jsem vyletel 3 metry nad zem, dron se vypnul a spadl. V prvnim pripade byl dron na srot, takze diagnostika z neho nebyla ani u DJI provedena, u druheho bylo potvrzeno, ze se jednalo o problem, kdy do dronu prestal jit proud a dron se proste poroucel k zemi. Udajne nebyl problem s baterii ale s dronem, ktery byl vymenen. Baterie mi zustala a problem s nim neni.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Nebude... v nejblizsi dobe se rozhodne nechysta uprava predpisu vzhledem k EASA.

    Jen doufam, ze z toho cloveka konecne UCL udela exemplarni priklad, da mu nejvyssi moznou pokutu a dost to medialne rozmaznou i do sveta tak, aby ostatni konecne dostali rozum a zjistili, ze proste litani v HOPu nad lidma bez vyjimky a zajistenni bezpecnosti je fakt zakazany... Ale bojim se, ze to dopadne presne naopak... Klasicky to vysumi do prazdna, clovek dostane mimialni pokutu a nikde se to zverejnovat nebude a lidi si dal budou litat, kde chtej...

    Mimochodem nevim, jak moc sledujete scenu, ale v posledni dobe se zacina objevovat celkem dost stroju, ktery vyletej par centimetru a proste najednou jdou k zemi... respektive battery gate asi zaznamenali vsichni, kdy byla nejaka chyba v SW baterky a ta v random chvili prestala dodavat proud a stroj se poroucel k zemi... Vetsinou to byly I2 a M200 a byla to vina konkretniho typu baterek. Ale pokud se tohle deje vcelku vymakanym strojum, tak co brani tomu, aby se to stejny delo u vsech ostatnich?
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    JAVOR: to zase bude o par zákazů více.. :)
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    Dron se v centru Brna zřítil na zaparkované auto a prorazil zadní okno: https://brno.idnes.cz/redir.aspx?c=A181203_143141_brno-zpravy_vh&x=socialky_android_z
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SELECTOR_IX: presne tak
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    PPNEKK: Ano, pisou to v navodu. Zhruba po 10 dnech se zacnou vybijet na asi 75%.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SELECTOR_IX: pokud je vzduch okolo chladice stejne studenej nebo studenejsi nez chladic, zustane chladic suchej
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    JVCNC: jakože když mám vymrzlej chladič, kterej začnu nějakou výkonnou elektronikou ohřívat, zůstane to úplně suchý?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SELECTOR_IX: ne, vzdusna vlhkost kondenzuje vzdy jen na chladnejsich castech nez je vzduch ktery tu vlkost nese
    ESY
    ESY --- ---
    V zime je to pohoda, jen se vrtule tristej kdy znarazis i do listu, baterky vydrzi min, prst fungujou min. Vsechno se pri narazu do betonu stepi na milion kousku :D ale jinak je to fajn ;D
    B3DA
    B3DA --- ---
    WERT: ne, oni tam maj primo vybijeci obvod. ta baterka je o fous chytrejsi nez normalni lipo pack
    WERT
    WERT --- ---
    B3DA: Jako jakakoli li-pol baterie
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    B3DA: aha.dik za odp
    B3DA
    B3DA --- ---
    PPNEKK: dji baterky se samovybiji po nejake dobe co je nelitas, abys je neskladoval dlouhodobe plne nabity a nezkratil zivotnost. za jak dlouho se to zacne vybijet se da nastavit v dji go appce, myslim ze max je prave 10 dnu
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    je normální ze u baterie(mavick air) pri nepouzivani klesne napeti? Baterii ulozim plne nabitou(sviti 4diody) a kdyz ji vyzkusim treba za 10dnu ,tak uz sviti 3diody a je nabita treba jen ze 70procent.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    S phantomem jsem teda v zime nemel nejmensi problem, krom kratsiho doletu.
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    WERT: kondenzuje na rozhraní těch vymrzlejch části s těma zahřívajícíma se... ale kdo chce kam...
    WERT
    WERT --- ---
    AQUARIUS: A uz si slysel o hi tech vynalezu kterymu se rika rukavice???
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    BIG_SCHADE: jasny, jedinej problem je s baterii, tu nos v naprsni kapse od bundy az do startu, a i tak pocitej s kratsim let. casem.. při mrznouci mlze by jeste bylo zahodno pouzit nejakej nemrznouci silikonovej srac na vrtule..
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    WERT: a s mrznoucíma prstama...
    Navíc bych v zimě dával větší pozor na namáhaný plastový díly, jako vrtule a rámy, plast křehne.
    BIG_SCHADE
    BIG_SCHADE --- ---
    WERT: Konecne rozumna odpoved :))

    Takze litat muzu !!! ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam