Zakoupen Ryze Tello (dron vzniknul ve spolupraci s DJI a Intel, soude mmj dle log tehle firem na krabici)
5000 CZK cena na Alza za dron + tri baterky + nabijecka na tri baterky + gamepad se stojankem na telefon + nahradni vrtule.
Ucel moji koupe je letani s nim ze srandy po interierech, ne toceni videa nebo boj s vetrem venku.
+ Litani v interieru mu jde kvuli mensi velikosti lepe nez memu DJI Spark.
+ Venku jsem to zatim nezkousel, ale v interieru se i za ne uplne idealniho osvetleni drzi prikladne rovne ve vzduchu.
+ Do stojanku v gamepadu se pohodlne vejde i muj OnePlus 6T ve vetsim originalnim pouzdre (gamepad DJI Spark s nim ma problem - drzi tam, ale nakrivo, protoze se vejde jen hodne natesno).
+ Gamepad je mechanicky povedeny, pekne se mi s tim lita.
+ Baterka se da nabijet primo z dronu pomoci microUSB kabelu (pomalu a preferoval bych USB-C, ale alespon neco).
+ Ve vzduchu na jednu baterii vydrzi peknych 13 minut. Navic jsou ty baterie malicke, takze klidne muzete mit dalsi dve v kapse (velikost podobna na bezny plastovy zapalovac).
+/- Nema gimbal coz nekomu muze vadit, ale zase mensi sance, ze prijde k uhone.
- Nezkousel jsem nahravat video nebo fotit - na to ho nemam, ale soude z toho co jsem videl na netu, pripadne co vidim na display telefonu, je ten vystup mizerny. Ale jak rikam, mam ho jako (fungujici) hracku do interieru, ne na toceni.
- Citelne zpozdeni realita vs video na display telefonu. Letani mimo vizual se da, ale moc dobre neni.
- Nevim na jakych telefonech se tohle jak chova, ale ja musim telefon odpojit od GSM site, aby poznal ze jsem fakt pripojeny ve WiFi siti dronu. Nastesti se tohle podarilo vygooglit, nez jsem ho odnesl na reklamaci.
- Nabijeci stanice je pomala a nabiji jen jednu baterku ze trech, ktere se do ni naraz vejdou. Dalsi se zacne dobijet, az se dokonci nabijeni predchozi. Navic udajne nabiti jedne baterky trva 90minut.
- Na dronu i v nabijecce Micro-USB, preferoval bych novejsi USB-C.
- Gamepad jde nejspis pouzit jen na toho drona, coz pro mnohe muze byt skoda.