• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NRG: to úplně nevím, jak s tím souvisí :) pořád je to o tom, že když máš zaplaceno, tak ti do toho dronu asi ta Poštolka nevlítne, jestli tomu dobře rozumím :) (nadsázka samozřejmě)
    NRG
    NRG --- ---
    Tak asi bude kvantitativní rozdíl mezi těmi, co umí, živí se tím a jsou ochotni zaplatit a náma ostatníma ;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NRG: to nepochybne muze byt pravda, nicmene porad to nerozporuje tomu, co rikam: ze se tedy defakto realne nejedna o ochranu krnapu ale o tom, kdo si co zaplati.
    NRG
    NRG --- ---
    DRAGON: třeba je to o tom, že amatér si to platit nebude a zalítá si jinde kde se to neřeší, ne?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MASTA: tak sis zaprehanel a zase klid, ju?
    MASTA
    MASTA --- ---
    DRAGON: Pise clovek co vybalil drona z krabice a odesel na prvni kopec v Praze a zkousel kam to doleti??
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jenze to je prave to, ze tyhle kreteni nejakym omezenim dronu nejsou exponovany, takze to akorat odserou normalni lidi, ktery maji vedle remotu polozenej tablet s flight radarem a jsou opatrny.

    ja treba chapu mertlase, co tim chce rict, jenz to vubec nic neresi. To, ze bude mit 99,9 procent slusnejch flieru omezeni a zakazy neznamena, ze 0,1% kokotu to neobejdou a neco i tak nezpusobej.

    podobnost vidim treba v zakazu v KRNAPU, nemuzes tam nic, ale pokud si ZAPLATIS povoleni, tak tam litat muzes. To ten orel skalni a jeho mladata koliduji jenom s dronama a rckama ktery nemaj zaplacenou povolenku? Nebo je to cely zas o prachach a znamostech? To mi neni vubec sympaticky. Spolecnost si na sebe akorat plete bic, vsemozny zakazy, regulace... nejen v dron svete, tohle proste neni dobry z dlouhodobyho hlediska. Za chvili nebudes moci delat vubec nic dokud si nekoupis kolek.
    YAKOBO
    YAKOBO --- ---
    SPECZ: Údajně byl 800m vysoko. Na fb skupimu o miniquadech psal ten modelář co je sebrali. Lital prý s vrtulníkem na los, takze max 100m nad zemí.

    Strašnej kretén ten kvůli komu byl výjezd
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Ja ani nevim, jestli se k tomu mam vyjadrovat, ale ze zkusenosti, kterou vidim a ziskavam denodenne na ruznych facebookovych skupinach, kde si lidi neberou absolutne servitky s nicim, nelamou si hlavu nad temi nejzakladnejsimi pravidly a jeste si to obhajuji "svou pravdou" (az mi z toho dost casto beha mraz po zadech a musim se donutit tyhle skupiny tolik nesledovat, jinak by mi rupla cevka), tak bych se opravdu nedivil, kdyby to v tomto pripade tomu tak opravdu bylo.

    Inu nejzajimavejsi priklad muze byt clovek, ktery lital primo u LKPR pred par lety. Bohuzel pro nej prelitl jinym dronarum, kteri v dane lokalite letali s veskerymi povolenimi a koordinaci s RLP a Approach LKPR, primo nad hlavami, ti o tom informovali, byl zastavenej provoz, aktivovana policie vcetne vrtulniku a ti si pro nej prijeli zrovna ve chvili, kdy pristaval. (medialne toto nebylo reseno, protoze to vsechno probehlo bez nutnosti vetsiho omezeni provozu letiste a tedy bez medialniho pokryti, respektive v dobach, kdy se o to media jeste tolik nezajimala).

    Dalsim prikaldem jsou lidi, kteri si upravuji DJI GO appku tak, aby nebyli vyskove omezeni. A to jsou prave ti, kteri se dokazou do takovychto situaci uplne v klidu dostat.

    IMHO jsme to tu uz jednou celkem podrobne rozebirali... Piloti jsou na stret s ptakama cviceni, ale ptak neudela v motoru takovou paseku jako dron (ikdyz takovy Sully na Hudsonu by mohl rici svoje :) ). Ptak ma dute kosti a idkyz udela v motoru bordel, tak ho lopatky dokazour rozsekat. Plastovy dron s celkem tezkou baterkou ten motor dokaze rozebrat na kousky, prolitnout do palivovych nadrzi a ja nevim co jeste...

    Tyhle partizansky akce by teoreticky mela omezit aktualizovana verze GEO 2, kde jsou zony reseny trochu jinak a pokud chcete v nejake operovat, tak musite mit verifikovany email, oni vam poslou sms s pridelenym kodem (prakticky jsem to jeste nezkousel, tak uplne do detailu nevim ten postup) a ve chvili, kdy se stane nejaky problem nebo cokoliv, tak budete velmi jednoduse dohledatelni... (tedy podobne, jako kdysi typek v NY, ktery lital out of site a srazil se s armadnim vrtulnikem, ve kterym zbylo rameno a podle seriovyho cisla ci jak jej dohledali... celkem znay pripad).

    Uprimne se fakt nedivim, ze se takovyhle akce ucastni tolik jednotek, protoze to proste neni sranda a pral bych si, aby jednou takovehoto pilota chytili a udelili exemplarni trest, ktery by byl varovanim pro ostatni. Bohuzel se obavam, ze k tomu u nas nedojde.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Tak Březiněves je pro lítání docela blbý místo, lítaj přes ní letadla co jdou dolu na Vodochody (i když ty jsou většinou o kus severněji, nad Bašťí, ale když trochu fouká ...), lítají tam tudy ti co jdou dolů na Ruzyň, poblíž jsou dvě letiště Letňany (civ) a Kbely (mil) ...
    Nicméně by to bylo ještě celkem v pohodě , pokud by se držel v malých desítkách metrů nad zemí.
    Tohle ale musel bejt slušnej idiot, protože jestli ho hlásili piloti dopraváků co sedali na Ruzyň, s tím že se pohybuje v jejich sestupové rovině tak musel bejt mnohem, mnohem vejš než 300m nad zemí (obecná hranice prostoru G, může být místně upraveno jinak).
    Zkoušel jsem chvíli čučet na flightradar, nejmenší éra jsem v oblasti viděl ve výšce 1500+ ft (~460m), jeden vrtulník v 1000ft (o chlup přes 300m), a velký éra všechny 4500ft + (1300 m) - byť teda dneska na ten směr startujou a při startu půjdou nahoru strměji než klesají - v cca stejné vzdálenosti, jen na opačnou stranu - tj. mezi "Vuznice" a "malé Kyšice" kudy dnes klesají jsou ve výškách 3500 - 4000 ft (~ 1070 -1220 metrů).
    Pokud budu uvažovat že dron je okem viditelný na 300 m (což je asi optimistickej odhad v momentě kdy se ho snažím najít a nesleduju ho, narozdíl od pilota, od startu dál), a vezmu v potaz že ho hlásili "v rovině sestupové dráhy" tak musel být minimálně v sedmi stech metrech nad zemí !
    V místě kde je hustej leteckej provoz.
    To už je čistej kokotismus, za kterej "pilot" dronu zaslouží nakopat do prdele, protože i když naprosto odhlédnu od předpisů, tak je to hrubě proti zdravýmu rozumu. Na takových vzdálenostech sice možná "pilot" bude tušit kde má zhruba stroj (byť už se nejspíš bude orientovat čistě podle videopřenosu), ale absolutně nemá šanci správně odhadnout vzájemné vzdálenosti letících objektů a riziko jejich kolize - a ani by si jich nejspíš nevšiml, protože nejspíš bude koukat na display .... A i když byl možná "bezpečně" pod hladinou velkých strojů, už byl v potenciálně kolizní výšce se spoustou malých letadel, kterých tudy lítá opravdu hodně.
    MHO
    MHO --- ---
    DRAGON: myslím nepritomneho dronare. Jako že relativně velké nasazeni policie je v tomto případě v pořádku.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MHO: a ted myslis ty rc piloty nebo dronisty (kteri tam nebyli) nebo jak?
    MHO
    MHO --- ---
    DRAGON: No tak pokud někdo lítá v koncovém naváděcím prostoru mezinárodního letiště, tak to je holt těžký.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    zacina mi pripadat, ze na dronare se zacina hon na carodejnice. Vlastnit drona zacina byt stigma. Nemame zadny dukazy, ale byl to dron a to je spatne. Ach jo.

    http://www.tisen.tv/...inevsi-do-patraci-akce-se-zapojil-policejni-vrtulnik-i-nekolik-hlidek-policie
    VEXCZ
    VEXCZ --- ---
    SPAULDING: Koukni na aliexpress
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    Krásný večer. Najebal jsem drona do baráku. :(

    Mavic PRO (1). Dají se na to sehnat nové plasty? Na fotce je celej problém, dorazy jsou u zadních “věcí” nalomený.

    Díky moc a pardon za offtopic.



    SPECZ
    SPECZ --- ---
    TOMMYKNOCKER: Jestli drhne tak bych to určitě nechal poladit v servisu dřív, než ti to ve vzduchu provede něco hrubě nepředvidatelnýho.
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    Mam maly problem s Mavic Air ovladacem:
    1. Obcas se stava, ze prestane fungovat tlacitko na Photo a Video
    2. Leva packa - kdyz jdu nahoru, nebo dolu, tak se dron zacne i otacet (nekdy). A nekdy se otaci i kdyz je packa v klidu. Doprava. Vcera jsem to zkousel kalibrovat a smer nahor/dolu jde v pohode na 88-94%, pak musim zatlacit vetsi siou, abych to dostal na 100%.

    Je to na servis? Moc se mi to ncechce posilat nekam do nemec. Jinak je to jeste v zaruce.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    vcera sem zkusil pridelat gopro 7 black na spodek mavica :) totalni bomba, vubec nevadi, ze nevisi na gimbalu, to gopro to vyresi samo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam