• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    DRAGON: to je to, co jsem myslel "vyymyslenim, ale nedotazenim k dokonalosti" :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CALIBOS: mrknu doma, dikec! jen sem zvedavej, co takovejhle broucek udela v mega vetru, kterej treba na vliv stabilizace meho Mavic 2 Pro nema skoro zadny vliv (total smekam pred vyrobcem, to je velka parada)
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    Má hd přenos, 2km dosah.
    Pro představu technologie ke které my se dostanem: váha nad 50g, 2 minuty letu, televizní SD přenos, dosah tak 100m :)
    Takže minimálně v době letu jsou schopni nějak vyčarovat 10x vyšší čas, než máme my :)
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    Čímž narážím na jejich 33g hračku... 20 minut ve vzduchu
    Flying an $80 000 MICRO ARMY FPV DRONE!!!!!!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=WbVOdU2gp4M&t=885
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CALIBOS: safra porte, to sem promeskal, jdu hledat :)
    MERTLAS: o tom nepochybuji, tak snad maji vysokou moralni integritu a az prijde na "mlaceni studentu" tak se vzbouri systemu ;)

    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    DRAGON: jaký vývoj, však ty armádní hračky už nějakou dobu prezentují na veřejnosti :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    DRAGON: prave to, co se dostane ven byva leckdy to spatny. Existuji tam opravdu i velmi inteligentni a rozumni lide. Stejne tak jako v dalsich slozkach jako jsou Armada, BIS,... :)


    DRAGON: blah pardon... popletlo se mi to... je to tenhle: https://www.imdb.com/title/tt2057392/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MERTLAS: ufff, naprosto chapu :D ja na takovy veci nosim lano s karabinou, ja se strasne bojim vejsek, ale v okamziku kdyz sem privazanej, tak sem schopnej chodit po obvodni zdi, bez lana umiram :)))

    tohle?
    https://www.csfd.cz/film/31648-oko-dravce/prehled/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MERTLAS: Nemam duvod, zatim, neverit.

    to te docela obdivuju, ja sem docela posranej, kdyz vidim, jakym zpusobem je ovlivneny vnitro. A to vidim jen to, co se dostane ven, neverejny informace bych radsi videt nechtel :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    DRAGON: hele me stacilo, kdyz na ty strese vylejzal typek z toho nejhornejsiho balkonu na tu strechu! ja mam strach z vejsek a na ty strese jsem trpeel. Bylo tam pak strasne moc lidi a fotografu a klasicky se vsichni snazili ziskat ty znamy fotky kamaradu, co drzeli vlajku, co kolujou mediama... pak tam nekdo neohrozene sedel s nohama dolu atd... stacilo kdyby neco spadlo z toho baraku dole a byl by pruser jak mraky... fujble

    DRAGON: jen napovim, ze film Eagle eye neni v urcitych vecech uplne mimo realitu :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MERTLAS: nemel bys nejaky podpultovy info, jen predstava treba jak to bude dal ten vyvoj? ;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ono by stacilo kdyz ti z 300 metru spadne na hlavu 100gramova litacka, to je o zivot stejne jako pul kilovej stroj, jen to mooozna prezijes, kdyz se trefi blbe.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    DRAGON: opet se odkazu na armadni technologii... :) je to fakt jinde a dost veci uz maji celkem vymyslenych. Nerikam, ze vychytanych k dokonalosti, ale vymyslenych :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CALIBOS: To je fakt. to se musi nejdriv vyresit ale co to bude napajet, protoze to maly zustane ve vzduchu par minut. Leda by teda razantne inovovali pouzite materialy.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    DRAGON: rozumim. Ja tu stinnou stranku samozrejme vnimam. Resili jsme s kolegama, jestli nahodou NUKIB, vzhledem k tomu, ze v USA jsou vyrobky DJI v armadnim sektoru (nevim jestli i v dalsich) zakazany pouzivat, podobne jako u Huawei nerekne, ze vyrobky DJI je nebezpecny pouzivat... Ale to jsou zakulisni hratky, do kterych nikdo nevidime :)

    DRAGON: Nemam duvod, zatim, neverit.

    Jojo taky jsem si asi hodinu delal resersi, jestli to je opravdu z toho mista. Ale opravdu je :)


    CALIBOS: jj neco takovyho to bylo. Nicmene uz to goprocko na tom neni uplne lehky... ale rozhodne lepsi nez Phantom :)
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    MERTLAS: ty chráněné vrtule - to byl asi Cinewhoop, je to teď celkem v módě. vrtule jsou bezpečné, ale stejně to váží pár stovek gramů (váha gopro). Plus je, že nelítaj moc rychle, ale stejně pád na hlavu asi nic moc.
    Budoucnost si myslím bude v malých Whoopech, které při váze kolem 75g mají 4K kamerku a celý problém dronů pak bude zase někde jinde.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    a verit fizlum v CR, ze neco pouzijou jenom na demosky... no to jako muzou, do ty doby, nez se ten konflikt tady vystupnuje. Fakt doporucuju podivat se na sestidilnej serial Years and Years. Luxusnejsi sondu do pristich 20 let tezko najdes.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MERTLAS: "povazuju za uspech v tom, ze jsou nastavena nejaka pravidla a ten, kdo je fakt hrube porusuje "

    ale vzyt to je to, co ja rikam, ja ti rozumim, ze na tohle je to pecka. jenze to ma i dalsi stinnou stranku a tu je strasne dulezity si uvedomovat. A u nas ta situace politicka je sakra pruserova. To si nikdo neuvedomuje asi.


    ad foto: aha! tak to me dobre ta perspektiva a uhel zmatly :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    HULIK: jo jeden lital s necim malym s goprockem na tom primo mezi lidma... udajne mel ale chraneny vrtule... aspon

    DRAGON: ja to povazuju za uspech v tom, ze jsou nastavena nejaka pravidla a ten, kdo je fakt hrube porusuje (jakoze vsichni, co tam litali nelegalne), tak je spravne, kdyz jsou eliminovani. Co nas ceka v budoucnosti, to uvidime. Nicmene vojenske technologie, ktere v soucasnosti existuji, jen o nich verejnost nevi, tak jsou z roviny "skyfy" :) Je to proste soucast technologickyho vyvoje a pokud tyhle stroje jsou pouzity predevsim k ochrane, tedy tak, jak v nedely pouzity byly, tak v tom nevidim absolutne nic spatnyho. Ano, je tu moznost, ze muzou byt zneuzity, ale co v dnesni dobe neni?

    Co mam informaci, tak bezpecnostni slozky maji v planu tyto systemy pouzivat predevsim na podobne velkych akcich, dale v centru Prahy, kde je v prumeru zabaven jeden dron denne, dale pak u vetsich letist, pripadne objektech s vyssim stupnem ochrany. Ne ni to planovano na to, ze budes nekde na poli a tam bude cekat za bukem prislusnik s Aeroscopem... Verte nebo ne, ale lidi, kteri se pohybuji v tehle jednotkach nejsou uplne blbi a co jsem mel moznost se s nekolika osobne potkat, tak byli celkem dost rozumni. (tim nerikam, ze se nemuzou najit jednak vyjimky a druhak "rozkazy").


    DRAGON: fotka neni z Vitkova. Je to foceno bud ze strechy domu, na kterem jsem byl i ja (vcetne desitek fotografu medii), nebo z jerabu, ktery tam meli pristaven Seznam a Dronpro. Je to pohled na strechu Ministerstva vnitra a konkretne z phledu z Letenske plane na pravou budovu, ktera je bliz Gymnaziu Nad Stolou.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MERTLAS: btw ta fotka je z Vitkova ne?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    WERT: zijem v kokotstánu, to už víme, bééééé. A jednou nas stáhnou z kuze a my jeste budem tleskat, pohoda :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam