• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    RADAK
    RADAK --- ---
    DRAGON: nechci uplne rozpoutavat diskuzi na tohle tema. Je to totiz takovy evergreen FB dji mavic skupiny a tam se to obcas pekne rozjede... Jen teda dodam, ze ja aerolinky vubec neresim, protoze oni nedelaji security check. Nevi co mam v zavazadle, ze jo. Spis resim z jakeho letiste. Udajne Budapest dela s dronama problemy. napr. Praha, Viden, Lipsko, Mnichov, Frankfurt, Norimberk pro me naprosto bez problemu. Jediny aerolinky co delaji udajne problem, jsou Emirates. Asi maji v Dubaji security check pred nastupem do letadla. Nevim, nemam zkusenost.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ty kraso :)

    Dear Michael
    Thank you for your mail.
    We do not accept Drones in Carry On and checked in baggage on Sundair flights.
    Have a pleasant flight with SUNDAIR.

    Mit freundlichen Grüßen/best regards
    Dieter Braun
    SUNDAIR Kundenservice Team

    tak to sem si rek ze ani hovno. Zavolal sem na podporu a zeptal sem se jich, jestli je mozny si sebou vzit dron. Pan rekl ze ne, tak sem se ho zeptal z jakyho duvodu. Rekl mi, ze to nejde z duvodu, ze povolena hmostnost palubniho zavazadla je jen 6kg. Tak mu rikam, ze mam maly amatersky dronicek, ktery vazi i s baterii 950gramu. Zeptal se me na znacku a model, rikam ze DJI Mavic. A on najednou "Oh I see, you dont have to worry, then, it is ok, sir".

    uff :) nikdy nemit linou hubu :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    DRAGON: mam soft bagy, jak na dji baterky, tak na ruzny rc lipa, ale beru to spis jako organizer, nez nejakou ochranu. Co jsem videl testy, tak se smysluplnou ochranou maj problem i kovovy boxy, pokud je ta baterka v tom jen trochu vetsi..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    co koupit takovy ty nehorlavy obaly? mate nekdo? pouzivate? jediny, co mi kdy v zivote doma vzplalo, byl samsung telefon a samsung nabijecka, ale to bylo pri nabijeni v siti 220, tak si rikam, ze to neni asi tak moc potreba, ale nevim, nemam zkusenosti..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    B3DA: jezis ajo, ja to pocital ve spatnejch jednotkach! diky :)
    jinak pocitam s tim ze dron jde do batohu na palubu, 3 dalsi baterky taky, budu je mit vsechny vybity na jednu carku, s tim take pocitam, tak snad dobry.
    dik moc :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    DRAGON: jedna baterka nesmi mit vetsi kapacitu, nez 160Wh, to je stejny u vsech aerolinek. Pokud by mela mit kapacitu vetsi nez 100Wh, zkus se s dopravcem domluvit na vyjimce (nevim, nepotreboval jsem, nezkousel jsem, Mavic ma baterky kolem 30Wh pokud se dobre pamatuju, hluboko pod limitem. Samotnej dron aerolinkam nevadi.), jinak proste vezmes baterky na palubu a nikoho nezajimaj. (s vyjimkou destinaci kde je problem dron jako takovy)
    Obecne se doporucuje nelitat s uplne nabityma nebo vybityma baterkama a mit kontakty osetreny proti zkratu (baterka v safety packu/boxu/paska prez kontakty).
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosim, mel bych dotaz: jak byste chapali pravidla Sundairu? Je mozne si vzit sebou dron nebo neni? Resp dron asi bude ok, ale jde mi o akumulatory...

    Sundair.com
    https://sundair.com/infos-dangerous-goods/#/dangerous-goods
    Sundair.com
    https://sundair.com/infos-luggage/#/luggage

    trosku me znervoznuje tahle veta: "Lithium battery or accumulator (It is allowed to carried maximum 2 single Lithium batteries or rechargeable batteries up to 160 Wh as spare cells for electronical consumer goods (e.g. laptops, mobile phones, watches or cameras). The Airline‘s prior consent must be obtained if separate batteries or rechargeable batteries with an individual rating of between 100 Wh and 160 Wh are to be carried on board."

    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    Za meteda nejlepsi tohle:

    PARADOX x CPT. OLF
    https://vimeo.com/366820993


    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KEL: tohle bude toceny na hodne dobrej sensor :) nadhera :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    KEL: moc dobry!
    KEL
    KEL --- ---
    Tak tohle je nejvíc

    Heatseeker - Night skiing short film (flares on drones)
    https://www.youtube.com/watch?v=-4I4fzmfZXw


    making of
    Making of Heatseeker: Drones + flares, and other bad ideas
    https://www.youtube.com/watch?v=ELd2obV1SOA
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Kdyby někdo chtěl nejlepší poměr cena/výkon :)

    [ OFFERINGNABÍZÍM: DJI Mavic Air Super Combo / Praha 5 / 23990 CZK ]
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MHO: Zadnej offtopic imho :) tohle jsou vypocty, kterymi se rodi EASA... (teda ctu to na D1 tak mozna preskakuju radky :D)


    A jinak k tomu neumeni letu bez asistentu... litat v Atti je pro me zaklad, vzhledem k tomu, ze celkem casto litam zakazky v indooru, kde to jinak proste nejde... dnes napriklad dalsi prvenstvi v nasi nepsany soutezi profiku... jako prvni a zatim jedinej clovek jsem mel moznost si zalitat si jednak uvnitr kostela sv. Anny na prazsky krizovatce a dneska v koncertni sini kongresovyho centra ve Zline :) oboji do pripravovanyho dokumentu o architektce Eve Jiricne, ktera obe stavby rekonstruovala, respektive navrhovala :)

    Mimochodem na moji praci me strasne bavi prave to, ze se dostanu na mista, kam bych se normalne jen tak nedostal :)

    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    MHO: 500Km/h to fakt mít nebude :)))))) si najdi vzoreček :))
    MHO
    MHO --- ---
    ARMADILLO: už jsem na poči, tak se snad vyhnu překlepům z telefonu.

    Jen pro pořádek. Když jsem psal "máš pravdu" tak jsem myslel obecně. Že dron padající ze 100m je průser. Z hlediska fyziky to už tak jasné není.

    1) Vzorec pro sílu je celkem irelevantní. Spíše jde o energii dopadu E=1/2mv^2

    2) Rychlost dopadu při volném pádu ze 100m ve vakuu není 150km/h, ale asi 141m/s tedy 507km/h. Nicméně tu nemáme vakuum a tedy spočítat rychlost dopadu dronu není vůbec snadné. Ale bude to díky vrtulím spíš míň. Nicméně nižší kinetickou energii snadno nahradí pyrotechnické efekty z poškozené lipo baterie.

    Konec offtopicu a omlouvám se za původní překlep
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    MHO: aha OK :))
    MHO
    MHO --- ---
    ARMADILLO: napsal jsem to to špatně s blbym preklepem :-) mělo byt:

    ... a pokud koptera nemá při pri pádu šanci něco poškodit...

    Máš pochopitelně pravdu

    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    rychlost při dopadu bude cca 150Km/h
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    MHO: 1Kg objekt padající ze 100m je podobný 100Kg objektu padajícímu z 1m.

    F = ma

    F = force
    a = akcelerace
    m = mass

    možná ti už něco na šišku spadlo, když tvrdíš, že při pádu ze 100m nemá dron a lithiová baterka šanci nic poškodit :)) to by to celé vysvětlovalo :))

    Váhy pro zajímavost:

    PHANTOM 4 1388g
    MAVIC 2 907g
    MHO
    MHO --- ---
    BOZA: Není to zas tak depresivní. Prakticky smíš skoro všude. Pokud se držíš do 100 metrů z koptéra při pádu nic nemá šanci nic poškodit.

    Jinak ten mentální rozdíl je hlavně v tom, že běžný uživatel DJI nepočítá s pádem toho zařízení. Ono lítá zázračně dobře. A tak nepočítá s žádnou krizí, neučí se lítat bez FPV. Neučí se to ovládat bez asistentů. A když je pak průser, tak si neví rady.
    BOZA
    BOZA --- ---
    MERTLAS: Diky moc za info.
    Ja jsem asi jako obcasny modelar stale nevstrebal ten posun, ze pro mnoho lidi je dron dalsi ze spotrebnich veci, ktere se pouziji a kdyztak koupi znova. V tom je asi mentalni rozdil, jak na to koukam.

    A ta obcena frustrace je asi z toho, ze se vsude vypocitava, kde litat nesmis a ze je toho dost... Mozna kdybych nekde cetl vycet toho, kde se litat smi, tak nebudu mit tak pesimisticky pocit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam