• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    WERT: tak DJI jednak nemuze kanibalizovat na svych lepsich produktech ;) imho do toho nic vic nebude davat... A kdyz ano, tak treba az s dalsima verzema :) Imho tohle je entry masinka a prukopnik technologii do budoucna vzhledem k blizicim se legislativnim zmenam :) A do budoucna predpokladam, ze do toho narvou lepsi a lepsi technologii a techniku :)


    MATROX: tady je bohuzel krasne videt, jak se uz v dnesni dobe absolutne nevyplati si cokoliv stavet a ladit sam, protoze to je proste z ekonomickyho hlediska absolutni sebevrazda... Samozrejme vyjimkou je pokud clovek potrebuje neco echt specialniho respektive ho bavi to stavet :)

    MATROX
    MATROX --- ---
    sorry za OT
    Kdyby měl někdo zájem, budu se levně zbavovat:

    https://www.tsbohemia.cz/3d-robotics-iris-rtf-kit_d215562.html
    https://www.mojerc.cz/pakova-vysilacka-flysky-fs-th9x-9ch-2-4ghz-s-prijimacem-r9b_p92201
    https://www.megapixel.cz/3d-robotics-gimbal-set-pro-gopro-iris-a-x8
    https://www.dpcav.com/xcart/Black-Pearl-7-LCD-Monitor-with-5.8GHz-Diversity-Rx-7-Channel.html
    https://www.amazon.com/ImmersionRC-600MW-5-8-GHz-Transmitter/dp/B00BW7HS00
    https://digitalni-kamery.heureka.cz/gopro-hero4-black-edition/
    https://www.mojerc.cz/nabijec-gpx-greenbox-se-zdrojem_p84885

    Dron 3D Robotics IRIS +, Gimbal Tarot T-2D, ovladač FlySky th9x, FPV set Black pearl 7 inch s vysílačem ImmersionRC 5.8Ghz, GoPro 4 Black (4K30,2.7K60,1080p120), nabíječka GPX Greenbox, náhradní díly (16 vrtulí, dvě nohy)

    cena bude cca 10 tisíc, stálo to před třemi lety pře 55 tisíc, sorry za OT
    MATROX
    MATROX --- ---
    DRAGON: Taky si ho plánuji pořídit, s tou mojí herkou už nejen že nemůžu skoro nikde lítat ale když to někdo vidí tak rovnou volá PČR :))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KEL: za 8,5 je to pekna hracka pro platce DPH, supr :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    W_NOICE78: tak to snad bude ale se vsim, co bzuci, ne? :)
    jj, pro lidi, co se zivi grafikou/tocenim, to asi uplne nebude, na druhou stranu, zas to dat do kapsy a jit nekam tocit jen tak bez batohu, to je hodne fer vec. Ale je to spis takovej gadget for fun.
    Je dost mozny, ze mi skonci doma :)
    KEL
    KEL --- ---
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DRAGON: Dozvis se to, ze stejne po tobe budou vsichni cumet a je jedno jestli ma dron 250g nebo 10kg. Mini je dobrej pro zacatecniky, jako pocket size dobry, ale to ze ma datovej tok max 40mbps a fotky jen do jpg tak me to nejak neoslovilo.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MARASAN: 1520p = 2704 x 1520 pixels = 2.7k
    to uz je dobre pouzitelny.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    kolik je presne 2.7k ? rychly googleni odpoved neprineslo...
    B3DA
    B3DA --- ---
    DRAGON: myslim ze by mela byt celkem podobna ty oficialni, jako tomu bylo/je u predchozich dji vyrobku. pocitam tak do 14k s dani
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    B3DA: jako v okamziku, co sem zjistil, ze to umi 2,7K, tak nad tim taky uvazuju, presne z toho duvodu, co zminujes. M2P nechat pro cesty autem po svete a s Mini litat, je to skladny a poberes vic jiny techniky. Sakra! :)) tusi uz nekdo cenu?
    B3DA
    B3DA --- ---
    VACA: jj nemit tech hracek uz dost, tak nad tim premyslim docela vazne - tedka stejne tocim 2.7k (mp1 proste 4k dobre neumi), vetsinou litam v manualu takze me absence nejakych trackovacich modu nemusi moc trapit, 50km/h ve sportu je dostacujici, stejne jako 30 minut ve vzduchu. konecne 3osy gimbal na supermalym ac. hmotnost je uplne supr, misto >1kg tahat min ne zpulku i s rezervnima baterkama, clovek si muze vzit vic skel nebo jiny zateze.. sakra, zas o tom zacinam uvazovat :D
    skoda toho rc bez telemetrie a jestli to dobre chapu sroubovacich vrtuli (bez quick releasu)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    W_NOICE78: za pul videa se nedozvis nic dulezityho, jenom to, ze ten clovek je totalni narcis. Dobra volba videa, cece :))
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MAVIC MINI | Why you WANT a drone UNDER 250 grams.
    http://www.youtube.com/watch?v=OtKhWOx48i4
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VACA: aha, tak jestli to ma 2,5K (myslis 2,7K?) tak je to ok. To je docela postacujici. V 1080 bych uz ja osobne netocil, prijde mi to skoda, mam vsechno zarizeni doma na 4K nastaveny a to rozliseni se mi libi a vyhovuje, ten rozdil mezi 4K a 1080 jr dost velikej.
    VACA
    VACA --- ---
    DRAGON: Jako 4k a celkove kvalita ty kamery u m2pro urcite dobry. I celkove jak je to docela hitech hracka. (Ve svete amaterskejch dronu)
    Ale kategorie C0 bez nutnosti registrace a skladani zlousek +skladnost, +min jak polovicni cena +relativne dlouhej letovej cas, myslim ze u mnooooho lidi bude velmi prevazovat a rado se spokoji s kvalitou 2,5k.
    Mavic imho vi velice dobre proc to dela.

    Z mojeho pohledu: dron za 25k se spoustou omezeni takze ho ve finale nevyuziju tak casto. Nebo dronik za 10k s mene omezenima kterej strcim do kapsy.. Pro me osobne, m2pro se mi libi v mnoha ohledech velmi, ale tohle je pro me ten pravej presvedcivej impulz do toho konecne vstoupit.

    Jeste teda uvidim az to bude venku mezi lidma rozsireny, jaky s tim budou zkusenosti v praxi. Ale zamlouva se, velmi..

    I kdyz vim jiste ze vetsi =lepsi, co se stability, ovladatelnosti, a odolnosti vetru tyce. Kdysi jsem lital rc vrtulnicky bez asistenci..
    MASTA
    MASTA --- ---
    DRAGON: Vic megapixelu, vic Holywood jo?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VACA: nepujde, protoze to nepodporuje 4k a to dnes lidi chteji. A 1080 drony se daji sehnat levneji.
    VACA
    VACA --- ---
    B3DA: Jj, ale tohle imho pujde celkem na dracku, nejen tim ze je to fakt kapesni, a narozdil od sparka vlastne vyspelejsi pri mensim baleni. Ale imho hodne protoze to nebude potrebovat registraci.
    Coz na druhou stranu se trochu bojim aby to celou komunitu dronaru jeste zase dal neposkodilo, protoze lidi budou zase mit mylnej pocit ze s tim muzou zase vsechno.. tak aby to ve finale nevedlo jeste k vetsimu utazeni sroubu :(
    B3DA
    B3DA --- ---
    VACA: oficialnim jen tezko - neni to v zajmu dji (chces vic? kup vyssi model..:)).
    na druhou stranu je mozny, ze se objevi neoficialni cesta. zatim ale neni.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Ps: je mozny ze by se ten tracking treba obevil s nejakym updatem?
    Rikam si ze je to prece zalezitost SW, navic kdyz to v tom quick shot rezimu sledovat umi, proc by to neslo i v normalnim letu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam