• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    DRAGON: píšou že air 2 :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tak co to bude :)
    M3P? Air 2? :)

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MHO: hodne dobry! ;)
    MHO
    MHO --- ---
    Musím se pochlubit!

    Povedlo se mi vlastním kreténismem položit koptéru někam doprostřed pole s asi 20cm vysokým osením. Došly mi baterie v brýlích a něž jsem zareagoval, tak to někde crashlo. V poli asi 500x500m. Někde. Nevysílala, pípák jsem neslyšel, tak jsem ji oplakal. Chvíli jsem sice zoufale hledal, ale v takovémhle poli bez šance. Nicméně jsem se nevzdal.

    Pole jsem nasnímal z Mavica ve 4K z výšky asi 10m. Lítal jsem tak tři baterky přížem krážem. A pak se mi povedlo napsat pomocí https://opencv.org/about/ napsat program, který v těch asi 15GB videa hledal červené pixely s barvou odpovídající barvě vrtulí. Tu jsem si předtím kalibroval na náhradních vrtulkáck, které jsem si v tom poli pohodil.

    A po několika hodinách chroustání - tadáááá. Našlo to samo drona. Z letového logu mavica jsem si pak vytáhl GPS odpovídající snímku a fakt jsem ho našel.

    Přikládám vítězný snímek jak jej vyprodukovalo to opencv. Dron víceméně nepoškozen, vypadla pouze baterka, proto neodpovídal.

    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    MHO: praveze mám radši pomalejší blbnutí.

    asi bych radši ověřenou sestavu, nemusí bejt postavena komplet, ale odladenej set je fajn.
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    Nemáte tu někdo dji goggles a nebyl je ochotný za úplatu půjčit na víkend třeba?
    MHO
    MHO --- ---
    HENTAIRUSH: a co chceš lítat? Freestyle? Budovy? Spíš rychle a dal nebo stačí pomalu blbnout vedle jednoho objektu?

    Cinewhoopy jsou na pomalejší lítání a ne moc divokou akrobacii.

    A chceš stavět nebo hotovyho?

    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    Neměli by jste tip na FPV quad do max 15k i s brylema?
    Vysílačku mám, něco málo nalétáno taky (byť to byly shitový quady).

    Zamlouvá se mi cinewhoop bez DJI střev (https://rotorriot.com/collections/dji-hd-fpv/products/rotor-riot-dji-cinewhoop-built-tuned) + bryle (asi nejaky Eachine z Ali, neb DJI jsou docela drahý).
    Hlavně je pomalejší a stabilnější než větší, což je fajn vlastnost. Nutně chci kryty jako má ten cinewhoop (ať už drátový nebo celistvý).

    Místo bez lidí na trénink mám, ovce drony nežerou.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DRAGON: Sorry, dohledal jsem to a šlo o vrzi pro Air...
    Master AirScrew V2 - What Others Have NOT Said | REVIEW
    http://www.youtube.com/watch?v=vqecsYdSp9s
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    COMODOR_FALKON: tak to asi nebudou tyhle, protoze cituji "no adjustments on settings needed"
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DRAGON: Teď si nevzpomenu kdo (možná Original DoBo?) a jsem v metru, tak se nemrknu, ale někdo na ně dělal na YT recenzi a dopadlo to velmi dobře.
    Akorát vyžadují speciální přenastavení motorů dle návodu
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    znáte? co vy na to? koupit?

    DJI Mavic 2 STEALTH Low-Noise Propellers - x4 BLUE - Master Airscrew
    https://www.masterairscrew.com/products/dji-mavic-2-stealth-upgrade-propellers-x4-blue
    YAKOBO
    YAKOBO --- ---
    Trochu vám tu rozčísnu tu DJi debatu :) sestřih z pár baterek, parádní karanténí odpolko
    karantena Den No 1
    http://www.youtube.com/watch?v=9N5mKohJGeQ
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    REEN: ahoj :) takových podobných projektů je po světě několik různě úspěšných. U nás máme taky jednu už celkem zavedenou platformu a zcela upřímně, víc zakázek (prakticky všechny) chodí především ze zahraničí respektive na zahraničí než na česko.

    Řeší defakto kompletní službu od zadání a vyřízení podkladů poptávky, přes vypracování nutných povolení pro UCL, vybrání kompetentního pilota podle určitých faktorů až po následnou postprodukci. Ten projekt už jede několik let a zatím jsou pořád v červených číslech. To jen tak pro info. U nás prostě nění takový trh na toto.
    Už jednak proto, že stále dost firem, které potřebují letecké práce, tak si to nechají zalítat nelegálně tamhle Pepikem, protože dron má dneska každej, a ty, které potřebují legální záběry a uvědomují si, že existují pravidla atd., tak buď již spolupracují nebo se dostávají přes reference.

    Pak je třeba rozdělit trh na klasickou filmařinu a inspekční lety, kterých je opět drtivá většina oproti filmařině (velké zakázky už mají rozebrané již dlouho zaběhnutý firmy a zbytek se opět předává docela zaběhnutým systémem referencí - náš rybníček leteckých prací neni tak velký a ta aktivní sféra se celkem dobře zná :) ).

    Inspekce jsou dost specifické a záleží na požadavcích konkrétních zakázek.

    Drtivá většina zakázek je přes reference od bývalých klientů, přátel, známých atd. případně od kolegů, kteří třeba nestíhají, případně od již vracejících se klientů, kteří následně zase doporučují dál atd. Minimum je třeba přes web nebo facebook a podobne. Pres podobny weby mi za cca tri roky, co jsem na nich registrovanej prislo vsehovsudy tri zakazky a bohuzel vzdy byly slozity vzhledem k cesky legislative a potrebovaly je zaletet nahned, coz je proste nerealny. S tou ceskou spolupracuju jeste od dob, nez ten web vubec zalozili a pomahal jsem jim ho rozjizdet a doted spolupracujeme :) Ale jak jsem rekl, tam je drtiva vetsina spis inspekcni veci a v soucasne dobe prevazne v zahranici.

    Každopádně kdybys potřeboval, tak klidně dej vědět a můžeme to probrat :)

    REEN
    REEN --- ---
    Přemýšlíme u nás ve firmě, že bysme zkusili vykopnout takovej startup. On-line projekt elektronického tržiště pro služby dronistů... Idea je, že by to formalizovalo poptávku kterou po vás klient obvykle chce, aby pilot měl dobré zadání a pak by to oslovilo relevantní piloty nejčastěji asi dle lokality. Je to jen idea a v tuhle chvíli hledám piloty, kteří se dronem živí a chtěli by se se mnou o tom bavit a říct jak jim chodí poptávky, na co se nejčastěji musí doptávat a podobně.

    Měl by někdo zájem si o tom se mnou psát nebo dát konferenční hovor?

    Díval jsem se že v USA funguje dronebase, který jde ještě dál a ty služby balíčkuje a řeší i finance a předání výstupů. Tak daleko zatím asi jít nechceme.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ono jedna vec je, ze se to deje hodne lidem, druha vec je reklamacni politika DJI :) a to je spis nepolitika. Uz mam nejakou zkusenost :)

    COSMY: tak good luck and have safe fun :)
    COSMY
    COSMY --- ---
    DRAGON: dik ja ho zatim mel jen 2x venku a v dohledu max 40
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    COSMY: tak mnoho nalítanejch kilometrů přeju :)
    COSMY
    COSMY --- ---
    DRAGON: uz ho mam :D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    pripadne mavic mini sudden descent.

    COSMY: jako jestli mas v planu koupit si Mini, tak bych se na to fakt vysral a sel do overenyho Aira, pokud hrajes na velikost. Mit v ruce tool, kterej muze uplne nahle ohrozit tebe nebo okoli a to mnohem vic nez bezna statisticka odchylka, kdy se to deje i ostatnim dronum, to asi nechces...
    COSMY
    COSMY --- ---
    kua vy me desite :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam