• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    MAJA
    MAJA --- ---
    MERTLAS: njn, potřeboval bych M2P s výstupem, co má P4P ...
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MAJA: antikolizni senzory maji oba uplne stejne :) opravdu je jediny rozdil ve velikosti toho stroje, respektive nejake softwarove veci, ktere priznavam jsou oproti M2P rekneme zastarale... respektive kdyby DJI nebyli diletanti, tak je v klidu implementovali i do P4P... Lec bohuzel pro ne je tahle vetev nejspis jiz mrtva :/ a pujdou jiz jen smerem velikosti Mavica...
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    MAJA: Tak jsem na to taky koukal, ze to je vice mene M2P vyrobenej v roce 2020 (presneji na prelomu 19/20). Phantom uz je moc velky zarizeni; sice vim, ze nekde dole jsem tam basnil o preferenci vystupu nad portablovatelnosti, ale tohle je uz velky zarizeni.

Kadopadne jedna vec me lehce zvedla oboci a to vetrak v ovladaci. Jelikoz to ma vlastni displej a nabiji to zaroven mobil, tak se to chladi vetrackem na spodni strane. Nezdalo se mi to, tak jsem se optal servisu, zda to ma takovydle veci vyadavat a jelikoz nema, jdu to dneska vyhandlovat za jinej model (pravdepodobne ne jen ovladac, ale celou sestavu). Na netu se da dohledat, ze nekdy vetrak dela bordel a ze se da jednoduse vymenit... nejsem nakloven rejpani se v novym zarizeni, proto radeji vymena.

ukazka: https://1drv.ms/u/s!ArBAhrpSKV2qiPdpAAGxrNeHXtCB8A?e=Ggekix

Kazdopadne nekteri lide taktez tvrdi, ze podobny zvuk vychazi z jejich kontroleru taky, takze on to mozna nebude bug ale feature (teorii overim experimentem) :]

MAJA
    MAJA --- ---
    MERTLAS: napamatuju si to úplně přesně, ale jde o různé antikolizní vychytávky apod.
    Pokud jde o fotky - oboje má 1" senzor ale subjektivně mi z Phantoma přijdou fotky detailnější než z M2P.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MAJA: proc myslis, ze je P4P v2 zastaralejsi? :) je to defakto uplne to stejne, jako M2P ve vetsim tele :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    SANTUS: díky, tyhle jsou lepší než jsem našel já

Vypadá to spíš jako konkurent M2P, mě se nejvíc líbí fotky z P4P v2 ale je to větší, zastaralejší a dražší ... se nějak nemůžu rozhoupat
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    Jinak ano, ta uzaverka je elektro.
    EVO II Pro is featured 20 MP(Million Pixels) electronic rolling shutter with 1” CMOS image sensor (ranging from f/2.8 to f/11), HDR, an ISO range of 100-12,800, worked for recording 6k video and capture still images with resolution up to 5472x3648.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    MAJA: Neco jsem nasel tady: https://drive.google.com/drive/folders/1oT9VwqYDHwzBLKfaK6_oF4H_42Da_nG1

Sam jsem si ted vyfotil levou hnatu a roh stolu, pokud bys mel zajem :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    SANTUS: já jsem z Evo II Pro nebyl schopen najít víc fotek v plném rozlišení ... počítám, že to má elektronickou závěrku jako M2P
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    Pouziva zde nekdo EVO II Pro?
    Zatim jsem mel v rukach jen Air 1 a poptavam neco vyhradne na fotky, video velmi sporadicky.
    Relativne casto vyrazim do sveta (pokud to teda jde) a pocitam i s tim, ze bude cestovat se mnou (preference je vsak na vyslednou kvalitu fotek, ne portablitu).

Srovnani mudrcu na YT mezi tim a M2P jsem videl bezpocet a pochopil jsem zejmena to, ze postupem casu se opravuji problemy, ktery ten stroj mel po svem vydani. Rad bych si pripadne vyslechl i mistni zkusenost, zda to ma oproti M2P vyznam: https://drony.heureka.cz/autel-evo-ii-pro-combo/
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JIMX: ok já to nepoužívám, je možný že to má mapy.. mě dovolenou otaguje Google photo
    JIMX
    JIMX --- ---
    RATTKIN: hned druhý skrýn na týhle stránce tvrdí s těma mapama opak https://www.darktable.org/about/screenshots/
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    darktable je super, důstojná náhrada lightroom. neumí mapy a knížky a detekci obličejů, teda. ale zase má lepší masky
    MHO
    MHO --- ---
    LOFEEK42: to je důvod toho AviDemux - je právě docela nenáročnej, takže si zvládnu klipy předstříhat i na notebooku
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    Tak díky všem za rady a poznatky. Osobně se mi dost líbí ten luminar, je levnej a je to jako pro debily. Lightroom asi padá, protože se mi to předplatné platit nechce. Affinity jsem ještě nezkoušel. Free věci jsou fajn a myslím, že do začátku to bude stačit. Takže teď to zkusím s RawTherapee a pak budu zvažovat jestli luminar / affinity :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LOFEEK42: ja is kupoval ON1 tam je trial mesic. luminar 4 se posledni dobou da sehnat za 20€ (kupoval jsem ho takhle v humblu pred vanoci a ted jsem na nej odstal dalsi licenci od intelu k procaku)
    KURE
    KURE --- ---
    LOFEEK42: no jako hrát si s 4k videama už nějaký nároky má.
    A jen ze zvědavosti, proč myslíš že naučit se upravit fotku v Lightroomu bude snazší než nějakej free soft? jako ty hejblátka sou dost podobný a tak jako tak musíš trochu tušit co děláš.

A k nákupu Adobe produktů, bacha, prodávaj se formou předplatnýho. Ještě před pár měsícema měli v prodeji nějakou starší necoloudovou verzi jako jednorázový nákup.
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    KEL: asi jo, takže teď potestuju lightroom a pak zkusím afinity :D
    KEL
    KEL --- ---
    LOFEEK42: affinity je trial 90 dnů. To bys něco stačit mohl :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    ja nedavno porizoval na video vegas pro ... meli nejakou akci a dalo se to koupit fakt za hubicku na to, ze je to pro verze ... neco jako 3k? ... soucasne myslim, ze maji 30 denni trial ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam