• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    JIMX
    JIMX --- ---
    SVANC: Nějaký dji mini, víc muziky asi za tuhle cenu nesezenes.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    SVANC: jako někdo kdo to dostal jako překvapivý dárek.. to "hlavně focení" brzy přejde a člověk se začne stavět výzvě cool filmovaných přechodů ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    Prosím o radu. Jaký byste doporučili dron s kamerou do 10 tisíc?
    Je to pro dospělého člověka, asi hlavně na focení.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    DIXIE: Docela casta zavada... nekolik se stejnou chybou nam jich servisem uz part proslo. naposledy vcera reklamace reklamace u DJI... Doporucuju udelat fotku, na ktery to bude videt a pokud je stroj v zaruce, tak poslat do DJI.
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    Je tu někdo s mini 4 pro? Sotva jsem ho koupil, chová se divně - některé fotky a videa jsou castecne (leva strana obrazu) neostre, jakoby senzor nebyl v rovine s optikou....
    Pred tim nez budu reklamovat bych rad věděl jestli má někdo podobnou zkušenost.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Dneska bylo v Brně na okruhu hezky :)
    Drift car vs. banner
    https://www.youtube.com/watch?v=1f03vf16cxs
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Jeste k ty Avate. Vse jsem zprovoznil, zaktualizoval a o dva dny pozdeji rika kamoska :"Hele kousek odsud se jede mistrovstvi sveta jetsurfu, pujdem kouknout?". Tak jsem vzal Avatu a tu jednu baterku, co jsem mel sebou a hned po prijezdu na misto vyrazil rovnou za poradateli, pekne jsem je poprosil, jestli si muzu zalitat a oni mi dovolili letet hned dve rozjizdky. A i s Avatou to byla bomba. nicmene jsem horce litoval, ze jsem nemel svoje koptery.
    Tady kousek z o3 stabilizovany v Gyroflow.
    Jetsurf World Championship 2024 Croatia
    https://www.youtube.com/watch?v=QjjQcsn7ch0
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CUKI: protoze to cca odpovida nominalnimu napeti clanku
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    CUKI: Jo, DJI Fly/Go
    CUKI
    CUKI --- ---
    MORPHLER: Jako DJ FLY? nebo jaké apce?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MORPHLER: Jo, nastavuje se to pro každou baterii zvlášť.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ANARCHY: jo to je hezky zvyk. clovek s tim musi pocitat a u takovych baterek mi tohle prijde dobry postup

CUKI: v menu v appce nevim jak se to bude chovat s vice baterkami, ale pocitam ze pro kazdou to bude treba nastavit zvlast. ja to mam na tom default a proste s tim pocitam a kdyz mesic nelitam, tak to pred letem nabijim.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MORPHLER: Já sice denně rozhodně nelítám, ale zvykl jsem si po lítání baterky nabít na těch 50% (mám inteligentní nabíječku co dokáže nabíjet až 4 baterie současně, a s přepínačem mezi 50% a 100%), a naplno je nabít jen vždycky když jdu lítat. A to samovybití do storage módu mám nastavené na 1 den, pokud bych některou baterku nevybil lítáním.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MORPHLER: První pokles na 96% po dni je pochopitelný. Druhý level na 60% po devíti dnech vůbec. Protože 20-90% je naprosto ok a pokud bych chtěl být hodně šetrný tak 30-85%. Ale proč 60?

Kde se to dá nastavit?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    vetsina DJI baterek ma nastavene samovybijeni dost agresivne. "For example, to prevent swelling, the DJI Mavic 3 intelligent flight battery automatically discharges to 96% of the battery level when idle for three days. It automatically discharges to 60% of the battery level when it is idle for nine days." 9 dni je dost malo na cloveka co nelita denne. u mavicu 2 to je podobne, ale to muzu prenastavit na jine casy, jak je to u jinych modelu nevim.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    CUKI: Nevím jak u Maviců Mini, ale u mého Mavica 2 Pro to tedy něco jiného je - můžu si tam nastavit čas, po kterém se baterie sama vybije na skladovací hodnotu, ale do té doby se nevybíjí (resp. jen nepatrně, právě na to, aby uživila tu elektroniku co to zařizuje)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANARCHY: Vždyť o tom píšu, že ta "chytrá" elektronika není nic jiného než trvalé samovybíjení, jen proto aby baterie nebyla dlouho v plně nabytém stavu, což ji taky nesvědčí. Ale za ty prachy je to dost na h... řešení.
    Lithiová baterie umí exnout právě poměrně snadno, není třeba ji v tom zbytečně dál pomáhat, takovým to "řešením".
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    CUKI: Tak ona v sobě má nějakou elektroniku, která i v klidovém stavu něco málo žere - na to, aby někde ležela bez použití a údržby/nabití 2 roky prostě není stavěná.
    A ano, lithiové baterie velmi dobře můžou při vybití pod určitou úroveň úplně exnout
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    CUKI: Těžko říct, bude to asi chtít je trošku prolítat…

Krom toho mi dron za letu začal hlásit, že mám prý křivé vrtule…
    CUKI
    CUKI --- ---
    COMODOR_FALKON: No mě přijde že ta "chytrá" baterka, moc chytrá není a jen se trvale vybíjí. Ty dva roky nepoužívání to ničej dost, ale že by měla být na nule to není přirozený stav tohoto článku, většinou tomu předchází spíše uložení ve vybitém stavu, ale z plné do prázdné by se to stát nemělo. Co je horší, rapidně se zvětší vnitřní odpor, takže maximální vybíjecí proud půjde dost dolů. Ale netuším jaké jsou na to nároky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam