• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Limp Bizkit’s Fred Durst Smacks Drone
    Limp Bizkit’s Fred Durst Smacks Drone Mid-Show #limpbizkit #freddurst #numetal
    https://www.youtube.com/shorts/l3G4nRDffvw
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Bohuzel se to posledni dobou trochu zvrhava... Ale imho je to vseobecny trend - ne jen co se dronu tyce, ale u nich to je samozrejme exponovany. Moje nedavna zkusenost z Vystaviste, kde jsem tocil nejakej DJ set, kdo me tu nezna tak vse legalne s povolenima atd... byli jsme tam dva piloti a meli jsme vyclenenej prostor za zabranama mimo lidi odkud jsme zaroven dobre videli. Akce, ktera se natacela na nekolik kamer atd... a v jednu chvili na me nastoupil nejakej evidentne bud uz napitej nebo sjetej chlap s vychodnim prizvukem, jestli mi jako prijde normalni ho tocit a ze me vypne... Ja tyhle situace naopak resim klidne, protoze to eskalovat nema smysl, poprosil jsem ho at opusti ten prostor, kde nema co delat a ze je mi to lito, ale bohuzel se nachazi na akci, ktera je verejna a vstupem a koupi listku na ni s natacenim souhlasil a co se litani tyce, tak je vse legalni, nicmene ze rozhodne on neni mym vizualnim zajmem a ze ho rozhodne netocim a tocit nebudu. Bohuzel si to nenechal vysvetlit a byl cim dal agresivnejsi. Ochranka bohuzel v tu chvili byla nekde jinde (kdo by neco podobnyho cekal) tak jsem se snazil dovolat klientovi, ze tu je takova situace a esi by sem nekoho kompetentniho neposlal. Nez se tak stalo, tak se ten typek sebral a odesel... Nicemene to bylo dost neprijemny a oba s kolegou jsme byli celkem neprijemne prekvapeni a do budoucna na podobnych akcich budu vyzadovat dedikovanou security primo u me, protoze kdyz se clovek potrebuje soustredit na praci, tak nechce takovyhle individua resit natoz kdyz me chtej fyzicky napadat...

Ale bohzel to je cas od casu soucast nasi prace. Vetsinou se s agresorem po chvili da domluvit, kdyz mu clovek vysvetli proc tam je, co dela, ze to dela legalne a pripadne mu ukaze zabery, aby vedel, ze opravdu on neni cil litani... ve vetsine pripadu se uklidni a nakonec se s nim da i normalne mluvit.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    MHO: to me neurazi, ba naopak ja souhlasim, ze je lepsi DE-eskalovat nez naopak... jak jsem psal, priste si v klidu dokourim cigarko a je to.. :)
    MHO
    MHO --- ---
    WA9NO: nechci te urazit - neznam Te. Ale z toho popisu bych navrhoval poldy nevolat. Ty prvni jsi sel do fyzickeho kontaktu. Zbytecne, nehrozil zjevne utok.

V tehle situacich nema slysl to eskalovat. Budto si nabehnes na debila s nozem a nebo to schytas od fizlu za napadeni. Melo to skoncit u cigarka. Chapu, ze ego tam pracuje, ale to ze je ten clovek vytocenej je jeho problem. Ne Tvuj.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    WA9NO: policajti byli uplne v klidku, quad sem jim ukazal za letu a smali se, ze nechapou jak to nekomu muze vadit a ze sem udelal dobre a policii privolal.. ten pan, kterej me konfrontoval se jeste jednou omluvil a rikal, ze uz na to takhle koukat nebude...
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    MHO: mno.. ja mel pred dvema tydny jednu celkem negativni zkusenost. Kousek od baraku mam naprosto idealni louku s piknikovym stolem, kde muzu hlavne v dopolednich hodinach nerusene litat, minimalni pohyb lidi a kdyz tam nekdo jde, tak se presunu automaticky na druhou stranu louky kde si politavam nez lidi odejdou dal a bylo to posledni skoro 2 roky vpohode.

No a pred tema dvema tejdnama litam, vidim v brejlich ze tam jde nakej clovek, tak se presunu zase jinam at mu nebzucim kolem cesty a najednou slysim "hej ty pico di s tim do prdele vole pico kurva.." a tak dale.

Tak v klidu pristanu k sobe na stul, sundam brejle a volam na pana (tak do 50 let, takovej brejloun fotr od rodiny) jestli jako mluvi na mne. Prej ze jo, tak sem mu na dalku vysvetlil ze se nedopoustim niceho nelegalniho a rozhodne takhle malej quad nebude nikoho rusit v tom, co dela, kdyz to neni o 20m dal slyset... Tak pan vytasil telefon a zacal me slovne napadat a ze si me natoci a da na twitter, tak sem si v klidu zapalil cigo ze pockam nez ho to prestane bavit a pujde dal... no po chvilce jeho neustalych slovnich urazek telefon uklidil, tak sem vyuzil situace a zeptal se ho, jestli si to nechce vyrikat jako dospelej. Tak na me gestikuloval at jdu k nemu, ze teda jo. Tak jsem se zvedl a sel teda za nim, ze mu reknu normalne jestli nespadl z visne ze mu vadi modelářství, pokracoval v nakejch kecech ze si me poda, tak sem mu strcil rukama do hrudniku a rek at do prdele... tak jemu bouchly saze a vystartoval po me a zacal me chytat do kravaty a ja nevim co, tak jsem ho levou rukou nameril a pravou vypalil facku otevrenou dlani.. to ho jeste vic nasralo a chtel v tom pokracovat - bum dostal prvni pesti na tvar... ja dostal kopanec mezi nohy, to me teda nasralo dost, tak jsem mu vypalil druhou na to samy misto... to v nem asi vyvolalo nejaky smiseny emoce a zacal se mi omlouvat a podavat mi ruku ze jako dobry.

Na to sem mu rekl, at tahne ode mne dal nebo chytne dalsi. Okamzite sem volal cajty a rikal mu at se nikam nevzdaluje, ze si o tom podiskutujeme spolecne s fizlama. No nakonec to dopadlo tak, ze nam policajti domluvili ustne at nejsme debilove a z pána vypadlo ze sel z nemocnice, kde dostal nejakou negativni zprávu a já sem to odsral... proste potreboval ventilovat... no tak si naventiloval facku a dve pesti do ksichtu a slo se dal...

Priste se vykaslu na to se s nekym handrkovat a radsi budu sedet :-)
    MHO
    MHO --- ---
    WA9NO: no pokud nemas remote id tak asi ok. Lidi nastesti ty pravidla pro drony neznaji, tak je ani nenapadne, ze delas neco spatnyho.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    MHO: Taky jsem objevil pekny mistecko v praze kde jsou i nejaky kruhy a brany (cvicak pro psy kde je skroo 24/7 prazdno) a je to par metru od kolejnic. Nicmene tam litam jenom se sub250 apex2” a tinywhoopem, takze tohle muzu celkem v klidu ignorovat, do kolejiste nelitam, nejsem debil :))
    MHO
    MHO --- ---
    FORELLI: kurva fix.
    Moje caste misto na testovani je louka primo u trate. Takove lokalky kde jedoubdva vlaky za hodinu. No nic. Budu si davat majzla.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    LKR311: Nová pravidla u železnic, která každý pilot dronu musí znát | DronPro
    https://dronpro.cz/lkr311-nova-pravidla-u-zeleznic-ktera-kazdy-pilot-dronu-musi-znat
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FORELLI: no kdybys to chtel cely i s dronen a prislusenstvim, tak k M2P mam dve 100% baterky, ale to je asi overkill, chapu :)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    ANARCHY: volal jsem a drony bohužel nedělají.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Servis, repase a výroba | AVACOM - baterie & akumulátory
    https://www.avacom.cz/repase-a-vyroba-akupacku
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    FORELLI: Zkus zavolat do Avacomu a zeptat se jich, jestli něco takového dělají - oni dělají repase baterií, výměnu článků i v chytrých bateriích, tak možná to zvládnou.
    Ale neslibuju, jen mně napadli...
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Tak jedna z mých tří baterií Mavic 2 Pro se již nafukuje více než je zdrávo... předpokládám, že repase je asi nereálná a ani se nedělá, nebo se pletu?

Nová origo baterka stojí na djishopu skoro 4 litry, pak jsou nějaké noname, s tím nemám zkušenost.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    HAUSNUMERO: Na tu kalibraci se podivam, zatim nevim jak presne na to. Diky za radu :)
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    WA9NO: V Betaflightu jde v záložce Power a Battery nastavit minimální a maximální napětí na článek, zkalibrovat voltmetr i ampérmetr a pak si už koptera sama dopočítá, kolikačlánkovou baterku používáš.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    Tak prvni quad vyrobenej svepomoci je hotovej a zalitanej, vcera 80 minut letu, X packu baterek a vsecko se zda bejt v klidu az na par detailu co jeste doladim.. Chvili me zlobilo OSD, respektive betaflight - nejspis si po pripojeni baterky FC myslelo ze sem zapojil 3S baterku, mozna diky kondenzatoru a hlasilo low voltage i kdyz byla baterka plna. Podarilo se mi na netu vygooglit cloveka co resil stejnej problem a zminoval prikaz do CLI kde se primo deklaruje pocet clanku baterie, po tom co sem to tam pastnul a ulozil tenhle problem zmizel.

Druhej detail je zaruseni video signalu, nejspis mam VTX moc blizko boardu, tak tam hodim jeste jeden gumovej spacer a pridam par milimetru separace, to by mohlo pomoct :)
    Lita to naprosto paradne na defaultni tune v betaflightu, takze se zatim do PID/filter tuningu poustet nebudu, to asi necham az na pristi sezonu, zatim chci spis litat a ucit se :)

je to fakt solidni 2S dvoupalcova raketka, 3,5 minutky rychlym tempem, 5-6 minut cruising na 530mAh GNB baterky ktery jsem predtim lital rok na Mobula 8. Jsem zvedavej, co postavim priste :))

ZSIS
    ZSIS --- ---
    those goddamn kids skateboarding on the sidewalk again!!1
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    NOHME: tak to zjistis jedine pokud budes vlastnit DJI Aeroscope. ale to by ses tu neptal 🤓
    bohuzel tohle nezjistis pokud toho cloveka nechytnes na miste… coz pokud ten dotycnej nebude chtit a bude aspon trochu sikovnej tak nezjistis. v opacnem pripade se s nim vetsinou da normalne domluvit, zjistit proc tam lita a pripadne ho slusne poprosit, pokud mas dojem, ze lita nad tvym pozemkem, pozadat aby tak nedelal, pripadne pokud tam je za nejakym ucelem, tak pokud ti to nebude zas tolik vadit a nebude nalitavat primo do tvych oken ci jinak narusovat soukromi, tak byt shovyvavy.

ale samozrejme velmi chapu, ze ta pritomnost stroje je neprijemna. mne osobne zacinaj vadit cim dal vic, protoze kamkoliv prijedu, at uz pracovne nebo jen tak, tak nekdo bzuci a je to proste otravny… proto od zacatku rikam, ze rozvolneni pravidel je spatne a i pro open kategorii pro maly drony by to melo byt tak, jak to bylo pred zacatkem platnosti EASA… respektive EASA mela byt nastavena celoevropsky podle nasich tehdejsich pravidel s moznosti online vyrizeni povolenek za penize… pak by se celkme jednoduse dalo zjistit, kdo kde muze. nemuze, protoze nas bylo malo a vedeli jsme o sobe 🙂
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam