• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    CABANNOS: ja ten vyklad chapu tak, ze pokud ma ten quad kameru, tak se musim nabonzovat do mapy tak i tak, i kdyz je to whoop do 30g i s baterkou.

ja osobne na to mrdam, zapisovat budu jenom kdyz poletim s 5" 6S.
    MHO
    MHO --- ---
    TEAPACK: to snad ne.
    Spoter ano.

Ale pokud jsem mimo zónu (pole, kde nikdo není, není tam letiště, trať, atd.), tak nic zanášet dle mého nemusím.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    CABANNOS: a mít spotera ;)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Chápu to správné, že i když si jdu zalétat s 50g FPV whoopem do parku, tak bych to měl vyznačit v mapě?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MARASAN: vyznačit plán v mapě a podle typu provozu se vyhýbat nezapojeným osobám
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    koukam na dronemap a nad nasi chalupou vidim nasledujici:

Dron nad 250 g nebo vybavený kamerou:
    provoz A1 - letový plán musí být vyznačen v mapě, pilot musí důvodně očekávat let mimo nezapojené osoby v okruhu min. 1:1;
    provoz A2 - letový plán musí být vyznačen v mapě, pilot se musí dronem vyhýbat nezapojeným osobám v okruhu min. 1:1.

co z toho mam za povinnosti?
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    SPECZ: ja :)
    HULIK
    HULIK --- ---
    MERTLAS: Je to tak, prej v budoucnu bude.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    dronemap nema zadnou aplikaci... jen webove rozhrani.
    MHO
    MHO --- ---
    HAUSNUMERO: to pochopitelne mam. Ale je to jak pise kolage. Od 1.9. neni aktualni a ma se prejit na drone map.

Pochopitelne pro zakladni planovani asi staci DronView + kontrola silnic a zeleznic v okoli.
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    HAUSNUMERO: to už je od 1.9. zastaralý. Nově je dronemap.

MHO: mně přijde že není. Zatím si asi musíme vystačit s web verzí.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    MHO: nejdem si jistej, ale nehledáš tohle? https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.foxtrot.dronview
    Nevim jestli funguje nemam android
    MHO
    MHO --- ---
    Ma ta nova dronemap.gov.cz apku pro android? Nejsem to schopen najit.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    INSOMNIA: Litam prave analog :) do budou na mozna walksnail s pridavnym wrx pokud budu chtit digital. Zatim jsem naprosto spokojenej s analogem. Dji jsem si zkusil jednou od kamose a ta latence mi prekazela, nicmene chapu ze se na to asi da zvyknout
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    WA9NO: DJI umi z Goggles 2 po kabelu do telefonu, takze monitor ani nepotrebujes, pokud teda nelitas analog.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    MHO: to je fajn, tak to ma byt :)

ja litam nejvic na ty moji louce u kunratickyho lesa v praglu a proste tam je uplne minimalni pohyb lidi. Kdyz litam s whoopem tak to ani lidi nezaregistrujou, ze tam neco bzuci... je to desitky metru od nich... naopak sem se taky setkaval spis s pozitivnim zajmem, jen ten jeden pripad kterej jsem tu zminoval byl anomalie..

5" quad jsem tam vzal jednou a uz to neudelam, to proste dela hroznej bordel a asi by me vyfakli i z hospody co tam ma zahradku kousek od louky.. :).. kdyz tak o tom pisu, tak vlastne s tim 5" nelitam skoro vubec... vyhovuje mi tinywhoop na 1S nebo ten apex 2" na 2S baterky, je to proste luxus ze mi staci powerbanka a muzu litat venku celej den bez nutnosti chodit domu nabijet baterky.. nejak nevim jak bych to samy delal s baterkama typu 4S a vic
    MHO
    MHO --- ---
    WA9NO: já se snažím lítat tam, kde fakt nikdo není. Většinou mám sice spottera ale i tak mne děsne vadí, když mám brýle a někdo jsem těsně vedle. Ale když už kolem mne někdo projde, tak se většinou strašně zajímá co to dělám.
    X lidem jsem půjčil brejle a "svezl jsem je", že jsme kousek vyletěl, udělal jsem kolečko a zase si sedl.

Úplně super byl nějaký hodně starší pán, ze kterýho se vyklubal zakladatel modelářského kroužku v tom místě. Ale přestal se tomu věnovat před mnoha lety. A ten mne zabavil asi na další hodinu. Koptéru jsme v podstatě rozebrali, zajímalo ho úplně všechno.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    MERTLAS: Ja si snad (nejenom) kvuli temhle situacim koupim takovej ten mobilni analogovej monitorek do ruky a kdyz prijde nakej takovej klaun tak mu to dam do ruky at se jde podivat jak je to hezkej konicek :)) samozrejme to asi nebude efektivni ve vsech pripadech, ale i kdyby to otevrelo oci jednomu z deseti, tak to za to bude stat :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Limp Bizkit’s Fred Durst Smacks Drone
    Limp Bizkit’s Fred Durst Smacks Drone Mid-Show #limpbizkit #freddurst #numetal
    https://www.youtube.com/shorts/l3G4nRDffvw
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam