• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    KRAFTY: ja litam s petipalcem tak 2x do roka, to mi problem nedela zanest to nekam do mapy.. je to prace na jednu minutu.

vsecky ostatni quady mam pod 250g, takze to neresim a proste litam volne. Zaklad je nebejt kokot a neotravovat tim ostatni lidi a myslim ze to tak je v pohode.. :)
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    WA9NO: predstava, ze bys hlasil kazdej lep petipalcem uradu/aplikaci je docela zabavna , no
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    kolik by byla ferova cena za Mavic Air Fly More Combo?

https://drony.heureka.cz/dji-mavic-air-fly-more-combo-onyx-black-djim0254cb/#prehled/

puvodni cena byla >30k kdysi :) ale absolutne nemam predstavu za kolik to prodat tak aby se to prodalo.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Pro ty co jsou v zatci: Dáme nyxí sraz po přednášce?
    MHO
    MHO --- ---
    WA9NO: sorry, ale fakt si toto nemyslím a zajímal by mne autoritativní výklad.
    Povinnost zanést let do mapy mám pokud to vyžaduje daná zóna.
    Tedy let v HOP, poblíž železnice atd. Ale pokud jsi mimo, tak fakt nic zapisovat nemusíš ani s 5'' ;-)
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    CABANNOS: ja ten vyklad chapu tak, ze pokud ma ten quad kameru, tak se musim nabonzovat do mapy tak i tak, i kdyz je to whoop do 30g i s baterkou.

ja osobne na to mrdam, zapisovat budu jenom kdyz poletim s 5" 6S.
    MHO
    MHO --- ---
    TEAPACK: to snad ne.
    Spoter ano.

Ale pokud jsem mimo zónu (pole, kde nikdo není, není tam letiště, trať, atd.), tak nic zanášet dle mého nemusím.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    CABANNOS: a mít spotera ;)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Chápu to správné, že i když si jdu zalétat s 50g FPV whoopem do parku, tak bych to měl vyznačit v mapě?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MARASAN: vyznačit plán v mapě a podle typu provozu se vyhýbat nezapojeným osobám
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    koukam na dronemap a nad nasi chalupou vidim nasledujici:

Dron nad 250 g nebo vybavený kamerou:
    provoz A1 - letový plán musí být vyznačen v mapě, pilot musí důvodně očekávat let mimo nezapojené osoby v okruhu min. 1:1;
    provoz A2 - letový plán musí být vyznačen v mapě, pilot se musí dronem vyhýbat nezapojeným osobám v okruhu min. 1:1.

co z toho mam za povinnosti?
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    SPECZ: ja :)
    HULIK
    HULIK --- ---
    MERTLAS: Je to tak, prej v budoucnu bude.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    dronemap nema zadnou aplikaci... jen webove rozhrani.
    MHO
    MHO --- ---
    HAUSNUMERO: to pochopitelne mam. Ale je to jak pise kolage. Od 1.9. neni aktualni a ma se prejit na drone map.

Pochopitelne pro zakladni planovani asi staci DronView + kontrola silnic a zeleznic v okoli.
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    HAUSNUMERO: to už je od 1.9. zastaralý. Nově je dronemap.

MHO: mně přijde že není. Zatím si asi musíme vystačit s web verzí.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    MHO: nejdem si jistej, ale nehledáš tohle? https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.foxtrot.dronview
    Nevim jestli funguje nemam android
    MHO
    MHO --- ---
    Ma ta nova dronemap.gov.cz apku pro android? Nejsem to schopen najit.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    INSOMNIA: Litam prave analog :) do budou na mozna walksnail s pridavnym wrx pokud budu chtit digital. Zatim jsem naprosto spokojenej s analogem. Dji jsem si zkusil jednou od kamose a ta latence mi prekazela, nicmene chapu ze se na to asi da zvyknout
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam