BERNIE:
"Blesk s focus assist technologii (mrizka promitnuta na scenu) samozrejme na ostreni vliv ma a hodne pomaha."
- Fotim na CSC od dob Nex-5, vlastnim 4 CSC fotaky. Rad si od tebe necham vysvetlit, jak CSC tu mrizku precte a jak podle ni zaostri. Takze jak pisu, kontinualni svetlo ti vyrazne pomuze s AF z principu veci.
Tzn - AF assist na blesku samozrejme sice paradne funguje na DSLR, ale na CSC to
nefunguje. Ani blesk EF42 ktery focus assist ma to ani nezapne (ten blesk je prevleceny Sunpak konstruovany na DSLR, X-mount ho jen podedil). Je to naprosto dokumentovane a ten blesk mi sedi na stole.
Sony totez, alespon do dob Nex-7 - mel jsem k tomu doma 58ku blesk, opet to bylo zcela dokumentovane a nerikam zadne novinky kdyz tvrdim, ze se to ani nazapne, natoz aby to s tim lepe ostrilo.
"Kazdopadne ten lag po vyfoceni fotky a rychlem znovunamacknuti spouste je strasne otravnej."
- S tim malym bleskem netusim jak rychly to ma refresh, nemam ho tu. S EF-42 je to pomerne rychle, ale zadny zazrak. Na AF-S musi fotak take po kazdem zmacknuti spouste znovu zaostrit, coz trva - muzes si to prepnout na AF-M, zaostrit si AF-L tacitkem a pak muzes cvakat rychle zasebou, protoze fotak znovu neostri (dokud opet nezmacknes AF-L).