• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    tak sem si dneska privstal (nesnasim tenhle zacatek leta kdy slunko vychazi uz ve 4:30 uff) tak az bude neco na final muzu postnout pokud nekoho bude zajimat :-)
    x100 a zas nejaky ulety z moji hlavy

DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: no chapu taky sem v lehkem desti fotil s x100 a modlil se :-D
    no ja prave moc nevedel jak to je no de o to ze muzu mit jetou x-e1 a zajimalo by me kolik to vydrzi tzn dobry info ze to vlastne nemusim resit kolik ma nalitano :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Co se toho namoceni tyka, tak jsem trikrat fotil v mirnem desti s X-E1 + 35mm f/1.4 a nic se nestalo, fotak zije a objektiv take. Ale tohle urcite nezkousejte doma :-) protoze nic z toho neni weather sealed. Jestli jsem mel stesti nebo to docela vydrzi, to si netroufam odhadnout.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Tereticky to mozne je, ale jeste jsem neslysel o CSC s mrtvou zaverkou :-) Spis to driv vymenis kvuli moralni zastaralosti :-) Osobne se bojim jen takovych tech klasickych veci - namoceni, padu, kradeze...
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: zaverka? :-) predpokladam ze nic moc jinyho se tam asi neposere krom elektronickych veci.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Co si mam pod tim predstavit? :-)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: a jakou zivotnost ma x-e1 cca?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    RODWY: o jina tela jsem se nezajimal, ale predpokldam, ze jo. Kupoval jsem pre ebay a v popisu to byva uvedeno.
    Pro jistotu dodam, ze je to komplet manualni zalezitost, co se ostreni tyce a nemas moznost menit clonu, takze fotis bud na "plnou diru", nebo ze zrcadla sundas zacloneny objektiv.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: jako ja vetsinou fotim taky staticky veci (lidi atd) ale obcas pro nekoho znamyho nejakou svatbu a tam nekery momenty jsou precejen kapku rychlejsi ale ja myslim ze to bude ok :-) ale urco vyzkousim :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Mam minimalni zkusenost s X100, ale X-E1 by pry mela mit obecne rychlejsi AF.

Kvuli tobe jsem zkusil nasadit 56mm f/1.2 na X-E1 a pro me foceni by to urcite bylo dost rychle, ale ja fotim jen pozujici lidi a landscape. Na X-E1 jsem obcas fotil s 60mm Macro, coz je Fujinon s nejpomalejsim AF vubec a opet nemam pocit, ze by me ta kombinace nejak vyrazneji omezovala co se AF tyka. Fakt si to ale radeji vyzkousej sam, nerad bych Ti doporucil neco, co Te pak bude mrzet.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: super no jako ja myslim ze x100 je asi nejpomalejsi z cely x rady :-D a fotil sem na to kde co a da se to obcas je to sic trochu o nervy ale v pohode :-) no hlavne po updatu uz to neni tak hrozny jak na zacatku :-) coz je podle me i pripad x-e1 tam ty novy FW to taky posunuly ne?
    RODWY
    RODWY --- ---
    BERNIE: je to pouzitelny taky na X-M1/X-E1 pripadne A?
    RODWY
    RODWY --- ---
    Bezzrcadlovky v horách – Fujifilm XM-1 a XT-1 | Jakub Cejpek Photography
    http://www.cejpek.com/2014/05/bezzrcadlovky-v-horach-fujifilm-xm-1-a-xt-1/
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    tak mi prave dorazil adapter z Canon EF na FX bajonet. Tesim se na Canonacky skla na X-T1. Zvlast na 70-200 a 17-40.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: X-mount objektivy nemaji leaf shutter (pro extra rychly sync) a soucasna X-mount tela maji navic i vcelku pomaly sync. X-T1 ma 1/180, X-E1 z hlavy nevim. Posuzovani kvality hledacku a rychlosti AF je subjektivni, to si musis vyzkouset sam.

Obecne mi ale prijde ze je dost lidi, kteri pouzivaji tuhle kombinaci a jsou spokojeni:

Zenfolio | Leigh Miller | Fujifilm XF 56mm F/1.2 R | The Holy Trinity is Complete
    http://leighmiller.zenfolio.com/blog/2014/3/fujifilm-xf-56mm-f/1-4-r-the-holy-trinity-is-complete
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    zdar jak je na tom s ostrenim x-e1 oproti x100 esi ma nekdo srovnani? a zpozdenim v hledacku? rikam si ze by mi bohate stacilo kombo x-e1+56mm
    a jeste jedna vec u foceni s bleskama tak u ostatnich x krom x100 a x100s uz je normalni xsync asi ze? tzn i u x-e1 ze to neda treba 1/500 s bleskama jak x100 :-) diky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: Jaaj, promin :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam