LAUNCHER: nechal jsem se vyhecovat, a půjčil jsem si na víkend X-T1. Kromě normálního focení jsem si zkusil udělat i to porovnání šumu při vysokém ISO, protože jsi mi nasadil brouka do hlavy:)
Nedůvěru vůči online testům chápu, ale můj domácí výsledek porovnání X-T1 s Canonem 600D se celkem shoduje s tim, co ukazujou v těch online testech.
600D má stejnej 18Mpx snímač jako asi 10 dalších typů canoních APS-C zrcadlovek, tak to snad bude někoho zajímat:
Obě fotky F4.0, 1/80s, ISO 3200, Canon vs. Fuji. Výřezy neupravených RAWů vyexportované z LR.
Na stejný nastavení vypadá Fuji o trochu světlejší, ale udělal jsem i jiný fotky při stejnym nastavení (teda vzájemně stejnym, ale jinym než tomhle), a tam byl rozdíl nepatrnej, takže buď se to liší od konkrétního nastavení, nebo zrovna povylezlo slunce:) Každopádně srovnávat stejnou hodnotu ISO mi tady přijde zcela adekvátní.
Rozdíl v šumu asi netřeba komentovat, na druhou stranu přemejšlim, jak moc ten Fuji RAW je už odšuměnej. U Canonu vidim víc detailů, což ale může být i lepším objektivem. Každopádně odšumováním v LR nedosáhnu u Canonu tak v pohodě vypadajícího obrazu jako je ten z Fuji.
A vůbec mi přijde, že se moje dojmy hodně shodujou s tím, co jsem si o tom foťáku přečetl. Takže buď jsem slabá a manipulovatelná osobnost, nebo ty online recenze zas tak nekecaj;)