• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIKEKT: "na neco treba placeneho nebo akcnejsiho to asi nebude"

http://fujifilm-x.com/photographers/en/
    Photographer - JARASIJKA
    http://jarasijka.com/
    Paul Schlemmer info@pavels.cz 777 152 723 - Paul Schlemmer
    http://pavels.cz/
    Atelijér - fotograf Tomáš Javorek Brno - Atelijér - fotograf Brno
    http://atelijer.cz/
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BERNIE: prave se rohoduji jestli poridim dalsi zrcadlo nebo prejdu na fuji. Na domaci cvakani by to bylo asi v pohode, ale na neco treba placeneho nebo akcnejsiho to asi nebude. ctu clanky a chci si jeste vyzkouset ten 18-55, se kterym bych zacinal, ale je to tezky rozhodovani. Kdyz vemu kombinaci 7D + 11-16 + 50mm a x-e1+ 18-55 + 14mm tak je tam rozdil cca 500g. Uvazoval jsme i o rx100, ale prijdemi zase zbytecny mit doma zrcadlo a kompakt. X-e1 je neco mezi :) Ted uz to jenom rozlousknout :) mozna zkusim na nejakou chvili x-e1, ale objektivy od canonu si zatim necham a kdyz tak se vratim zpet k zrcadlu
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    MIKEKT: ja mam x-t1 a 18-55 a s rychlosti AF jsem hodne nespokojeny. V dobrem svetle se to jeste tak nejak da, ale jak se zeseri .. brrr:(.
    Se 7D se neda srovnat.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Jojo, to je taky dobry. Portrety a landscape taky takhle cvakam.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: ja na fujinach ostrim jedine pres MF ale automaticky , prijde mi to rychlejsi spolehlivejsi a hlavne treba u x100 mam celej rozsah bez nutnosti prepinat na macro :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MIKEKT: XF zoomy jsou rychle v dobrem svetle. 14 trochu pomalejsi totez. 35 a 60 nebudou nikdy uplne rychle, protoze nemaji moc rychlou konstrukci/motorky, presto na X-T1 umi (pozitivne) prekvapit. XC skla jsem nikdy nezkousel, 18 mi prisla pomerne rychla, ale bude ji limitovat f/2 svetelnost na slabsim svetle. 56 a 23 tahaji docela tezka skla, taky imho nikdy nebudou uplne rychle.

Obecne zalezi co potrebujes, me 35 na X-E1 uplne stacil, X-T1 jsem porizoval vlastne jen kvuli velkemu hledacku. Ja jsem ale zacal s Nexem, nezto ty jsi zda se zvykly na DSLR.

Vypni si prisvetlovani, zvetsi si velikost AF bodu. Pripadne muzes na fotak nasadit nejake silne kontinualni svetlo, pak to bude s 18-55 na sirsim konci ostrit rychle a spolehlive :-)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak tady mam na stole pujcenou x-e1 s 35/1,4. Neni to spatny jen me oproti 7D trochu vadi pomalejsi ostreni. Jak jsou na tom ostatni skla? treba 18-55 nebo treba 14mm? Je to stejny nebo lepsi? Premyslim, ze fuji vymenim za canon. Na vylety a domaci cvakani to asi bude lepsi nez zrcadlo.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Docela uvazuji, ze bych prikoupil X-Pro1. Se mi proste vzhledove libi. Hrozna skoda akorat, ze ji nedelaji i jako black/silver. Mozna ale bude chytrejsi pockat na Photokina, jestli v dohledne dobe nebude X-Pro2.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    P4INTER: nn, trosku novejsi ... X-T1
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    BERNIE: x100? :-D
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Vyrez ze cvaku z vinarny. Kamaradka byla rozverna.
    ISO 6400, +1,15 EV, 1/30, f 3,2.
    Sumi to jak prase.

BERNIE
    BERNIE --- ---
    Pomaaalu to ostri, nekdy vubec nezaosti, v trosku slabsim svetle, co to je?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ARMADILLO: Souhlas, sle bohuzel nejsou..a ten co jsme meli na Touch&Try sel dneska v bazaru taky pryc...Fuji ma nejakej výpadek v dodávkách..ale mame v bazaru velmi peknou X-T1;))
    PEPO
    PEPO --- ---
    P4INTER: jsem... což asi neznamená, že bys mi ho půjčil, viď.

ARMADILLO: hele, líná huba holý neštěstí. Samozřejmě o půjčení z mgpxlu vim, jen jsem to prostě zkusil zde. Člověk nikdy neví, kdy narazí na dobráka...

jinak díky všem za odpovědi...
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    PEPO: To je troufaly dotaz :) Myslim, ze ma smysl si ji pujcit v Megapixelu za 3% z kupni ceny na den a je to bez rizika pro pujcujiciho a tobe se castka za pujcovne zapocte do kupni ceny, kdyz uz jim ho nebudes chtit vratit coz je klidne pravdepodobne :)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    PEPO: ses asi z prahy co? :-)
    PEPO
    PEPO --- ---
    REEFER: jj, rozumím ;)
    REEFER
    REEFER --- ---
    promin nemohu, prave ty vikendy spolu travime nejradeji.
    PEPO
    PEPO --- ---
    přátelé, mám jeden troufalý dotaz/ prosbu. Půjčila by mi nějaká dobrá duše na víkend na odzkoušení tu x100/x100s? Na výměnu můžu zapůjčit yashicu 124, popřípadě tu kinofilmovou zrcadlovku se 17-40/4L. Odměnou bude láhev dobrého vína, popřípadě kus bauer specku z rakouska.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    1:28 - Fujifilm X100S

Hector and the Search For Happiness Official US Release Trailer #1 (2014) - Simon Pegg Movie HD
    https://www.youtube.com/watch?v=iWFVAIbIkS4&feature=player_detailpage#t=88
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam