• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

Na fuji X pouzivam

65 hlasy od 51 respondentů

rozbalit záhlaví
    REEFER
    REEFER --- ---
    LAUNCHER: Jdu následovat tvou reklamu. :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Sbirka Fujinek doplnena o X100T, vice viz zde: [ LAUNCHER @ Digitalni fotaky a fotky... ]
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---

Portraits with Kellie and the new Fuji XF50-140mm f/2.8 Lens
    https://www.simonrevill.com/portraits-kellie-new-fuji-xf50-140mm-f2-8-lens/

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Björn Moerman PHOTOGRAPHY: FUJIFILM XF 50-140 f2.8 OIS WR FUJINON LENS - IN THE FIELD REVIEW MYANMAR (BURMA)
    http://bjornmoerman.blogspot.ae/2014/11/fujifilm-xf-50-140-f28-ois-wr-fujinon.html?m=1
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ALDRICK: Jojo, pevne nemaji stabilizaci a my fanousci pevnych doufame v IBIS v dalsi generaci. Ale tezko rict, jestli bude.
    ALDRICK
    ALDRICK --- ---
    MYKEZ: jako opravdu záleží, co a jak fotíš. 10-24 mam, a je to moje cestovní sklo č. 1. V podstatě když jsem se rozhodoval mezi mirrorless systémy, tak jedním z hlavních argumentů pro Fuji byly objektivy, a mezi nimi na prvním místě tenhle (a plní očekávání). f/4 mi nějak extra nevadí, zas to má stabilizaci (což ty pevný nemaj, ne?), a nefotim nic, kde by stabilizace nebyla náhradou za otevřenější clonu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MYKEZ: Zalezi co presne s tim chces delat. Mam doma 14/2.8 a 23/1.4, chtel jsem ten 14 pouzivat na lidi pro zvlastni prilezitosti, ale 23 pouzivam typicky vecer mezi f/1.4 az f/2 (hospoda, tlumene svetlo v interieru atp), takze tech 2.8 by mi nestacilo a bleskat ty lidi se mi nechce (taky nemam rad, kdyz na me nekdo blika s bleskem).

Asi je to moje foceni nejake zacarovane, protoze mnozi dalsi evidentne foti koncerty bez blesku na f/4 a 1/125s a staci jim 3200 ISO:

https://fujifilmblog.wordpress.com/...of-the-tony-woolliscroft-and-the-1975-photography-competition/

Cekam na 16/1.4 ktery ma vyjit nekdy v 2015. Ten 10-24mm by se mi asi hodil, ale ciste na landscape / mesto atp. I z toho plyne, ze f/2.8 oproti f/4 nevyuziji, protoze uz f/2.8 je na me hrozne malo, takze bych musel pouzit blesk a pak je mi uz docela jedno, jestli tam mam f/2.8 nebo f/4.

14 jsem kupoval jak vysel, 10-24 byl jeste v nedohlednu. Kdybych to kupoval dneska a mohl si vybrat, tak netusim ktery bych koupil. Asi je mi o fous sympatictejsi 14 (skladnost a "primocarost" foceni s prime), ale 10-24 je vyrazne praktictejsi. Pokud bych si mel vybrat mezi 10-24 vs 14 vs 23, tak urcite 23, asi moje nejpouzivanejsi sklo dneska (preferuji FOV ~50mm, ale bohuzel v posledne dobe mam malokdy dost mista na 35/1.4). Pokud bych chtel spis fotit landscape / seascape, tak asi 10-24, protoze je proste na tyhle ucely nejpraktictejsi.

Jsem Ti moc neporadil asi :-)
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s 10-24 f/4 na XT-1? Jde mi o to, jestli vám nevadí ta nižší světelnost; pořád se nemůžu rozhodnout, jestli obětovat rozsah a širší úhel (23/1.4, popř. 14/2.8) nebo rychlost a světelnost (10-24/4). Byl jsem zvyklej mít 17-40 na FF a ten širší konec (17mm) jsem využil zhruba tak v 15% fotek...
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    M.Worsdorfer: Can a zoom lens be as good as a prime lens?
    http://mworsdorfer.blogspot.cz/2014/11/can-zoom-lens-be-as-good-as-prime-lens.html
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    ALDRICK: jj, velkej kus skla to bude. A s tim srotovanim, to dela i 18-55. Nejspis jde o stabilizator, i dyz je vyply.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    zdar hele kdyby se nekomu doma valela zbytecna 35/1.4 nebo v jeho okoli nekdo prodaval za rozumnej peniz kolem 9tis tak dejte vedet dix :-)
    ALDRICK
    ALDRICK --- ---
    Dneska jsem aktualizoval Lightroom na 5.7 a šel vyzkoušet novej profil Classic Chrome. Rozhodně má co do sebe. Přijde mi takovej "nekompromisní", na některý fotky úplně o ničem, ale na některý naopak úplně super!
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Olympus E-M1 vs. Fuji X-T1 – after using both for a longer period of time » Robin Schimko | Hochzeitsfotograf | Heidelberg |Mannheim | Stuttgart | Heilbronn | Süddeutschland | bundesweit | Schweiz
    http://www.fotodesign-rs.de/olympus-e-m1-vs-fuji-x-t1-battle-of-the-flagships/#addcomment
    ALDRICK
    ALDRICK --- ---
    BERNIE: na tohle sklo jsem fakt zvědavej, a zároveň už vidim, že to bude tvrdé dilema. Na jednu stranu je celkem jasný, že obrazovou kvalitou to bude špička, ale za ty peníze taky aby ne. No a už to bude hroznej macek. A třeba v uživatelské recenzi na Amazonu si někdo stěžuje, že i při vypnuté stabilizaci v tom objektivu furt něco šrotuje a že kvůli tomu to sklo vrátil. No až to bude někde skladem, tak zkusim a uvidim, jestli nakonec neskončim u levnějšího 55-200:)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    MYKEZ: osvedcilo, nevadi, v 90% pripadu.
    Obcas me sere, kdyz fotim ve tme, ze nevidim, co na tom kolecku zrovna je. Je to videt v hledacku, ale stejne. Kazdopadne to je jen drobnost.
    Na uplnej manual fotim prevazne se zablesky, takze nepotrebuju casto menit cas. Bezne fotim s prioritou clony a tocim krouzkem na skle. Auto iso to jisti. Navic muzes cas do urcite miry menit pomoci kolecek na tele.
    Doporucuju zajit do kseftu a zkusit.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MYKEZ: tak zas ja sem fotograf a ne DJ, takze na ty kolecka zas tak nesmatam. Vetsinou fotim na A rezim, takze volic casu mam zaaretovanej, menim clonu (coz se dela velice pohodlne), ISO menim jenom velmi zridka, kdyz prejdu ze svetla do tmy a tak.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MYKEZ: Viz muj popis je to velmi pohodlne. Ta pojistka je tam spravne, jinak bych to musel kontrolovat, kdyz to vyndam z pouzdra.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    DOTCOM, LAUNCHER, BERNIE: Díky za odpovědi, ale npotěšili jste mě... K čemu jsou šikovný kolečka, když s nima nejde šikovně a snadno zacházet? Nebo se vám to v praxi osvědčilo/nevadí vám to?

Půjdu si to ještě jednou zkusit vyzkoušet a osahat trochu podrobnějš, je ještě něco, na co bych se mohl zaměřit, např. něco, co vás (hlavně co se týče ovládání) štve? Díky moc :)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Prvni review 40-150/2,8
    Tick Tack Sharp - FujiFilm XF 50-140mm F2.8 R LM OIS WR - Reviewed — BOKEH - MONSTER
    http://www.bokeh-monster.com/blog/tick-tack-sharp-fujifilm-xf-50-140mm-f28-r-lm-ois-wr-reviewed
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    MYKEZ: casovy kolecko je zaaretovany jen v pozici A, mimo ni se otaci bez stisku toho cudliku, dokud zas nedojedes na Acko. Jednim prstem to jde fakt blbe.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER: me to dela od ty doby co se mi do toho dostala naka lepiva ovocna stava, bohuzel :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam