• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LEHUOK: perfektní kompromis je 18-55mm f/2,8, která je malá, lehká, s dobrou kresbou a o clonu světelnější..
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    HUGGI: To jo.. ale chtel jsem rict ze bud chces kvalitni kresleni pevneho skla, nebo univerzalnost zoomu, a osobne mi to prijde docela ferovy kompromis.

To jsem takle byl na jihu NZ s 20mm pevnym sklem, a litoval jsem ze nemuzu poradne vyfotit tucnaka zlutookeho co ani nebyl tak daleko. na 135mm uz by to slo..

No, hlavne ze ja jsem s tim sklem spokojenej :D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LAUNCHER: ad bod 1: wtf? :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LEHUOK: Priznam se, ze 16-55/2.8 me nepresvedcila:

1) Na foceni mi f/2.8 na APSC neprijde jako velka vyhra.
    2) Na video to zase nema stabilizaci.
    3) Pro toulani s jednim nasazenym sklem mi to prijde jako prilis rozmerne a tezke sklo.

Vzhledem k bodum vyse jsem ho preskocil.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LEHUOK: Proc by to nebylo na miste..stale to je objektiv..chces od nej fotky..
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    HUGGI: Tak jasne, srovnavat zoom s pevnym sklem neni uplne na miste.. ale treba s timto srovnanim bych se ztotoznil: http://www.jiriruzek.net/fuji-xf-16-55-2-8-vs-18-55-2-8-4-vs-18-135-3-5-5-6.html
    Radsi nez tu 16-55 pak radej poridim pevnou 16ku, i kvuli te dire..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LEHUOK: pokud más 35/2, tak sám musís vidět o čem ta kresba oproti 18-135mm ve všech ohledech je..
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    LAUNCHER: Ja ti rozumim. Ale porad nechapu co je tak spatneho na tom "kresleni", ja nic zcela zasadniho nepozoruju, tak jsem asi lama nebo nevim :)

Na par trecich jsem s tim u byl a porad mi prijde lepsi tahnout jedno sklo nez dve. Mozna to prehodnotim kdo vi.

Mozna se pletu, ale z te WR sady nic sisiho nez 16mm neni. Premyslel jsem o 16-55/f2.8 a 16/f1.4, ale to taky nejsou zadna tintitka co se rozmeru tyce. Kamarad ma tu 16-55, vyzkousim, porovnam, uvidim :). Nebo se mozna vzdat myslenky ze chci mit WR set, ale priznam se ze vedomi ze trocha deste neublizi je moc prijemna kdyz tahnu fotak venku.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LEHUOK: Uprimne, se 135mm dlouhym koncem vyfotis tak mozna pejska na delsim voditku, nebo ovce v ohrade, ohledne toho "zver na kterou muzu narazit". A ta "krajina" na tech 18mm * crop tez nebude zadny zazrak. A to je prave ono, radsi prinest jednu poradnou fotku z 14/2.8 nebo z 100-400mm (tez obrovske sklo, ale alespon s tim vyfotis neco, co bezne nevyfotis), nez deset "takovych nejakych" z ultrazoomu.

Navic Te noseni takhle velkeho skla "na trek" nejspis brzy odradi a tve sklo bude lezet doma. Uvidis sam... A treba taky ne, ale takhle to ma hodne lidi.
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    HUGGI:
    LAUNCHER: OK chapu. Ja to sklo mam rad protoze ho muzu vzit jako jedine na trek, a vyfotit jak krajinku tak nejakou zver na kterou muzu narazit. A OIS mi taky prijde super kdyz prijde na foceni v horsim svetle. Je jasne ze pokud chci sklo na "vsechno", nekde ten kompromis byt musi. Bral jsem ho ale samozrejme s tim ze poridim este alespon jedny prime lense, momentalne mam 23mm F2 WR a je to bajo s tim fotit, ta kompaktnost je mnam :)

Co se mysli tim kdyz se rekne "kresba je takova a makova"?
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    LAUNCHER: no ona kamoska ma x30 a tak nejak si cvaka pojede do thajska a chce neco univerzal.

Za me ja bych si vystacil se svoji starickou x100 v thajsku, to je moje srdcovka, ale proste rozhoduje se mezi tim.

HUGGI: diky za info, napsal jsem ji to pokud napise dam vedet ;-)
    jinak to o te 18-135 tak nejak jsem si to myslel ze to bude na ho... :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: A co takhle? :-)

= Fujifilm X100T Cerny = - Bazar - PALADIX foto-on-line - PALADIX foto-on-line
    https://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=442912
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LEHUOK: Tyhle superzoomy jsou rozmerove a vahou obrovska skla, ktera zaroven nenabizeji zadne zajimave kreativni moznosti foceni.

All purpose - no purpose.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LEHUOK: no nevím co na tom rozvádět, nelíbilo se mi podání (i na zoom), kresbavelmi průměrná, kvůli tomu si takový fotoaparát nekupuju, divně nevyvážený sklo - nepohodlný ovládání..

prostě něco co bych osobně nedoporučoval..asi jediný sklo od Fuji, který je prostě divný
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    HUGGI: Muzes prosim rozvezt tu 18-135?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    P4INTER: Budu ted kdyžtak prodávat X-T1 + 18-55, par mesicu stary..

Jinak 18-135 nedoporučuju..sie jako univerzál..ale jednou jsem ho měl pučený a strašně mě vadil..ve všech ohledech
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    P4INTER: Za me X-T1, az bude s nejakym "normalnim" sklem. Protoze hledacek. Nebo se domluvit a koupit tohle telo bez skla. Klidne na to koupit bazarove plastove + male + levne 16-55, jsou malicke a maji lepsi obraz, nez by clovek cekal. K tomu 35/1.4 a hotovo :-)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    cus kamoska se pta jestli koupit
    1) x-t10 + xf18-55 (24 tis.)
    nebo
    2) x-t1 + xf18-135 (32 tis.)
    oboje bazar. ja jsem pro xt10 me sedi vic a sklo 18-135 sem v rukach nemel
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    x-t10
    KOTWA
    KOTWA --- ---
    a jeste jsem zapomnel - jeste prodam X-M1, perfektni stav, nafoceno par tisic snimku, dosud nevybaleny popruh a nabijecka (pouzival jsem nabijecku ze sve X-E2 a kozene poutko), krabice, atp. -- mel jsem ho pouze jako zalozni druhe telo. nejspis je jeste v zaruce, zkusim najit doklady z megapixelu, nakup byl 28.1.2015.

navic 4gb sandisk SD karta.

za 7500
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam