UNREALONE: Da se zit s dvema ohniskama, proto mas i ted na telefonech WA a k tomu ~50mm.
X100 rada se mi libi jako krasne fotacky, kvuli tomu ze sensor ma microlenses stavene jen na ten jeden objektiv, je to krasne tenke.
Jenze ~35mm je sice skvele treba do hospody, ale na normalni vylet to neni dost siroke a na bezny portret je to zase malo dlouhe.
Adaptery bych neresil, to ses zrovna tam kde je normalni fotak, ale narozdil od nej se ty adaptery obtizneji nandavaji (sroubovat musis), jsou zbytecne velke a obrazova kvalita trpi.
X100 je vyborny jako druhy az treti fotak k nejakemu systemovemu, pripadne jako umelecky objekt v pracovne na stole.
Vic stesti jsem mel s X-T1 + 18mm f/2, coz je relativne male a relativne skladne. Ostrost neni nejaka zazracna, ale staci mi to a f/2 se hodi.
X70 me neupoutala, f/2.8 na APSC je pro me ucely proste malo na samostatny fotak.
Nebude se tu asi libit co napisu, ale vetsinu fotek ted vyfotim na Note 8 a je to lepsi nez jsem cekal, pokud clovek hleda opravdu skladnost, tudy vede cesta. Chybi mi jen dynamicky rozsah a obcas DOF control (je tam nejaky simulovany DOF, ale to nepouzivam, prijde mi to nespolehlive a nepohodlne). Kdyz neco z toho opravdu potrebuji, saham po X-T1, pripadne po X100T kdyz si chci cvakat pro zabavu malym peknym fotackem. No ale treba na tu dovolenou uz bych fotak nebral, mobil mi tam staci.