• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KEJKLIR: pevna 23, je skvela :) ted pry pujdou dolu 18-55, kdyz byly v cashbacku ty novejsi, tak mozna, kdyz budu mit zbytecny penize, poridim jeste tu :) uvidim :)
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    SAAYURI: a pro jaký ses nakonec rozhodla objektiv?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Tak jsem nakonec vzala X-E3 misto XT-20. Jsem nadsena :))
    NERD
    NERD --- ---
    Ahoj, budu prodavat svuj x100t. koupeny pred rokem a pul. zajemci piste prosim zpravu
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Nemá náhodou někdo na prodej 23/2?
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    LAUNCHER: To je otázka jestli kvůli jedné až třem skladbám na videu v malém klubu si mám pořizovat de facto druhé vybavení. Spíš by to chtělo najít podobného blázna do party (a za flašku na večer) :-)
    Inspirací mi jsou klubové koncertní nahrávky ze slavných klubů v US, kde butlegisti mají své komunity a silné zázemí již z dob minulého století.
    Ohledně osvětlení a další podobné výbavy co by mi ulehčilo ve všem, tak je to na debatu s vedením (a rozpočtu), já tam primárně fotím a vlastně o dění v klubu nerozhoduji, nemám smlouvu, výdělky vždy na ruku. Rozhoduju jen o focení a výběru fotek na FB, připravuju minimálně jednu až dvě skladby na YTB.
    Prostě sbírám zkušenosti.
    Stativ(-y) v tak malém prostoru mi ani provozovatel nechce už povolit. Co kdyby se tam někdo z hostů o něj opřel a způsobil si nějaké poranění. :-)))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: A meli by Ti to vice nasvitit, jsi za limity techniky. Vem si, ze koncerty se bezne sviti tak, aby televizni kamery mohly jet na nizka ISO.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Chtelo by to stativ. A bohuzel take mozna dva fotaky, kazdy namirit jinam a pak stridat zabery.

    Nevyhovuji mi ty zabery jen na hlavu a ramena muzikantu, volil bych vic zaberu z te 16mm. Obcas by to chtelo zabrat i publikum, ale to jsi opet u dvou fotaku.

    Jsi velmi odvazny, do tohoto bych se bez tuny vybaveni a asi i vice lidi moc nehrnul. Snahu ocenuji :-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    UNREALONE: Jojo, ono ale je obecně hodně těžké udržet sklo s portrétním ohniskem v ruce, a když k tomu ručně ostřit, tak to bude kmitat. Ale vím, že video se s tím točit bez stativu či stabil. gripu nedoporučuje. Naopak s 16f1.4 sklem je to paráda. Jen je to široké ohnisko, ale zabere většinu scény i v tak malém prostoru.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    FUZZSTORTION: no právě mi přišlo, že fokus trochu jezdí sem tam (jak to tak u autofokusu bývá), což je v pohodě když fotíš, ale na videu to nevypadá nejlépe.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    UNREALONE: Děkuji. Tyhle záběry zblízka jsou právě s pomalejším sklem 56f1.2, kde to ostření není nejrychlejší. Dělám tyto záběry spíše pro zajímavost jako doplněk, kdybych chtěl do budoucna s tím ještě nějak pracovat v editoru. Jinak mám na X-Pro2 při videu zapnutý AF-C, do manuálního ostření se mi moc nechce, ale možná jak píšeš o tom zklidnění a prodloužení doby, kdy zabírám hlavu a ramena muzikantů, tak to hned ve čtvrtek na dalším koncertu zkusím. Poslední čtyři nebo pět koncertů mám s sebou už jen 16f1.4 a 56f1.2. Zkusil jsem použít 90f2, ale to už je do tak malého klubu velké ohnisko a v tom přítmí klubu nezaostřuje dobře ani při ISO nad 3200. Jinak obecně v iMovie zapnu soft stabilizaci (33 %) a víceméně to zatím stačí. Akorát to zabírá čas a MBP funí jako o život. Tak nevím jestli nemám pořídit nějaký základní stabilizační držák/grip na fotoaparáty, alespoň na zkoušku. Stativ jsem zkusil, ale chodí tam dost lidí a řada z nich prostě do stativu kopne, to raději nechám X-Pro2 na stole když chci jednu celou skladbu nahrát od začátku do konce staticky.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    FUZZSTORTION: namátkou jsem kouknul na tohle video. Na první pohled mě trochu ruší to přeostřování (autofokus?) a těkání ze strany na stranu. Přišlo by mi možná příjemnější ruční ostření (nevím jak moc proveditelné to na těch objektivech je, aby to bylo plynulé) a možná déle pohledem setrvávat na jednom místě a přechody řešit prolínáním v postprocesu...
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Ahojte, zkusili byste mi prosím zkritizovat videa, která jsem s X-Pro2 dosud udělal v klubu Pjetka? Objektivy 16/1.4, 23/1.4, 56/1.2. Ext. mic Senn MKE440. S X-Pro2 točit jsem začal od koncertu L4dies (4. 11. 2017). Potřeboval bych nějakou zpětnou vazbu. Klidně i nepříjemnou, kritickou. Popř. co byste mi doporučili z hlediska praktických při natáčení a pak i z hlediska střihu či mixu (zvuk). Chápu, že se jedná o amatérské nahrávky, ale i tam si myslím, že je stále prostor pro zlepšování. Zatím stříhám a exportuju v iMovie programu (Mac OS High Sierra)
    Děkuji.
    Odkaz na ytb profil:
    wikxzen1 - YouTube
    https://www.youtube.com/user/wikxzen1/videos
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FUZZSTORTION: ja bych koukal po godox blescich, ktere uz umi HSS a TTL. Nekdy se muze hodit.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BERNIE: Moc děkuji! Tohle mi hodně pomůže se rychle zorientovat. Mrknu po práci a kdyžtak se doptám. Petr
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FUZZSTORTION: ideálně? Nechat to na někom kdo ví co dělá..

    Jinak libovolný manuální blesky a odpalovače..k tomu je dnes už hromada stativů a softboxu...viz vedlejší auditko strobist..
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Ahojte, jednou to přijít muselo a tak bych poprosil o nasměrování, popř. příklady. Jedná se o to, že mám fotit v rámci klubových koncertů i promo snímky umělců jako součást smlouvy mezi kapelou a klubem. Tzn. např. během dne se pojede třeba do ulic nebo staré opuštěné haly, klidně i za šera anebo ve tmavém klubu se špatných osvětlením, a já bych měl mít i nějaké blesky a softboxy. Prozatím spíše mobilní, malou základní sestavu, co se vleze do nějakého normálně velkého kufříku. Nic takového jsem dosud nezvažoval, ale teď to vypadá, že to bude nutné.
    Pomohl by mi třeba příklad. Rozpočet bych pro začátek udal asi +-10k Kč. Co byste pro uživatele X-Pro2 tipli?
    Díky moc za rady!
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    LAUNCHER: :-)))
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Ahojte. Zkoušel jsem včera večer v rozsvěceném obýváku "nanečisto" natáčet video s X-Pro2 a XF90mmF2 v režimu AF-C, a je to vcelku líné ve smyslu ostření při plynulé změně pozice či scény, ať už mám fotoaparát na stativu nebo v ruce. Stane se (ne vždy), že při plynulém přecházení po scéně se zastavím na místě a objektiv delší dobu nezaostří statický objekt, např. vázu, knihy, žaluzie atp., musím s fotoaparátem udělat jemné "škubnutí", aby zaostřil, sám od sebe to neudělá). Vše v tom režimu AF-C. V porovnání se skly XF16mm1.4, XF56mm1.2, XF23mm1.4, které ostří v podstatě hned v režimu AF-C. Je to dané velikostí objektivu XF90mm nebo jeho složitějším systémem motorků nebo snad o něco málo horší světelností (F2), horším kontrastem? Nastavení mám auto ISO, clona F2, rychlost závěrky mám obvykle 1/200-400, koriguji to dle náhledu na LCD displeji. Má někdo podobnou zkušenost?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam