Ale jo, s 50-140mm jsem včera večer poprvé odfotil koncert skvělého Petera Lipy v Pjetce, první koncert v rámci JazzOpen Ostrava, a jako dost dobře se mi s tím sklem pracovalo. Rychle jsem si zvykl na jeho váhu i rozměr a tak nějak mi to vyhovovalo s tím X-Pro2 (a gripem). Samozřejmě, v klubu Pjetka je většinou tma, tak jsem předpokládal nějaké občas problémy s ostřením v AF-C s 3x3 nastavením, sem tam se sériovým snímáním 8 s./s, a jakože to několikrát “haprovalo” v té skoro tmě, někdy to zazlobilo i AF-S, s novějším XF90mm je to v tomhle mnohem spolehlivější. Možná pro příště si nastavim ve foťáku ještě jiný režim ostření na “4”. V kapele byl velmi vitální a fakt výborný mladý saxofonista, který často s sebou mrskal jako divý, u ně jsem se s tím novým sklem nejvíce natrápil. ISO obvykle mezi 2000 až 6400 dle pozice a světla. Závěrka od 1/60 do 1/500, výjimečně i 1/1000.
Zatím se dívám na náhledy a vypadá to tak, že už se těším až to otevřu na macbooku. :-)) Největší problém mi dělal neustále se mlžící hledáček z důvodu dusna a vedra v klubu, bylo narváno až po strop. Klima nestíhala, no a venku bylo po deštích jak v prádelně.