• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    LAUNCHER: Nevím sice co ho skutečně živí, ale jen focení to asi nebude. :-) Ken bývá většinu času před kamerou doma než za kamerou někde venku, ale třeba to má dobře "ošéfovaný". Občas je třeba jeho videovstupy brát s nadhledem, ale Ken bývá někdy hodně vtipný. A někdy hodně děsný. :-)
    Co mu umřela žena před pár lety, tak má více času/prostoru hlavně na tyhle "foto" věci. Nedávno tam vydal hodně osobní video na toto téma.
    Ken má velkou sbírku objektivů - XF a GF jsou jen malá část. Od starých manuálních skel, reedicí až po nějaké bestie pro profesionály.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Priznam se, ze jsem si doma udelal sbirku XF R primes.

    Ale tenhle pan ma doma zda se sbirku XF objektivu a zaroven GF objektivu.

    Respect! :-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    LAUNCHER: Já jsem skeptický a myslím si, že GF50mm s F3.5 je sice začátkem těchto malých skel, ovšem s onou světelností F3.5. Pak jsou skla s F2.8, střední velikosti a nakonec F2 sklo poměrně už velkého rozměru. Ale fyzice a dnešním trendům a možnostem vývoje objektivů rozumím jako koza petrželi. :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Co jsem si to v rychlosti otlapkal, tak za me GFX potrebuje jedinou, ale zasadni a nelehkou vec.

    Spoustu sice mozna opticky slabsich, ale malych, lehkych a svetelnych (alespon f/2.5) primes s AF.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    S X-Pro2 a focením čistě skrz OVF je také jeden ze způsobů, jak se více přiblížit "analogu" a ušetřit "šťávu" baterce. :-)

    Jinak mě zaujalo, že se do obou GFX formou aktualizace firmwaru v říjnu chystá:
    6. Expanded 35mm format mode meets a broad range of user needs
    The 35mm format mode which records only the central portion of the sensor (36.0mm x 24.0mm; equivalent to approximately 30 million pixels) can now be used with a FUJINON GF lens or the interchangeable SUPER EBC FUJINON HC lens for medium format film cameras, The 35mm format mode works well with the FUJINON GF Lens, which shows extremely strong optical performance, providing a brighter image while keeping high resolution even in corners.
    The 35 mm format mode and other new functions will also be available for the GFX 50S users following firmware updates*6.
    Zdroj: http://www.fujifilm.com/news/n180925_03.html
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER: Ja treba ty fotky na displeji skoro vubec nekontroluju. Delam to na dslr kvuli kontrole expozice, ale tady to vidim v hledacku tak se tim nezdrzuju...
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    NERECENZE FUJI X-T3 aneb vždycky to prostě nejde | JANZEMANEK.COM
    https://www.youtube.com/watch?v=OW-I40v3uDQ


    :-)))))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Vyzkousim. To jsem zvedavy, jak preziju bez zapnuteho displaye a "zpetne kontroly fotek" :-))
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    LAUNCHER: Naplánovat si projekt / téma, kterému se budeš věnovat třeba hodinu denně čistě v tom "analogovém" režimu. Např. v době "golden hour". Na počet políček 36 bych se moc neomezoval, tehdy fotografové vyměnili film za nový film v brašně a jeli dál, dnes člověk místo filmu mění hlavně baterie. Takže spíše umět fotit úsporně. Výzvou může být focení jen s jednou baterkou, náhradní nemít. LCD panel na tu dobu vypnout dokud "analogová hodinka" focení neskončí.
    Vytvořit si v Q menu specifické nastavení pro "klasický filmový" fotoaparát. Pro mě je "defaultní" ISO 800, umožní mi to dosáhnout "šumu" bez nastavení zrna (grain) a pro JPG výstup mám napevno vybranou volbu DR 400. Clona, závěrka a ostření v manuálu.
    MULISAK
    MULISAK --- ---
    LAUNCHER: hezký a překvapivý snímek s pohledem do vnitřku fotoaparátu. Z tohohle pohledu to vypadá, že si člověk za drahé peníze koupí jen "kus železářství" :-)
    REEFER
    REEFER --- ---
    BAAL: mas hrozne fajn milyho ucitele, ale ja jsem zastancem toho, ze klidne more z tebe dobryho namornika neudela. na moji omluvu muj nejvetsi fetish posledni dobou je vsechno rezat na pomer 239:100 v C1
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BAAL
    BAAL --- ---
    Abych veděl alespoň základy o fotografii, tak jsem s tou X100T od Launchera začal docházet na fotografický seminář pro začátečníky a první domácí úkol zněl: Zatíší & Zákoutí, poslal jsem toto a dostal jsem za to pochvalu, že to snad kompozičně atd není úplná bída

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nazivo se mi 50R moc libila. Dejme tomu s 63/2.8 bych si ji umel predstavit doma. Promyslim si to a uvidim. Stejne nejaky cas potrva, nez bude na pultech.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Tak 50R neumi USB charging, ted jsme to zkouseli ve FujiFoto :-(
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    EGGH: Jinak koukam nejsi jediny, koho nadchla Leica S :-)

    The Leica S3 is a frustratingly awesome medium format DSLR - The Verge
    https://www.theverge.com/2018/9/27/17904802/leica-s3-medium-format-dslr-hands-on-photokina-2018


    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    EGGH: V poradku, ja jsem objektivne spokojeny se soucasnou X-H1, foti to lepe nez na me fotky potrebuji. A takove ty neobjektivni sny a vzdusne zamky spise budu pripadne resit smerem soucasna nebo budouci generace GFX tel :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUZZSTORTION: Mozna se pamatujes, jake duvody Fuji driv rikali, ze IBIS obecne nedaji do zadneho XF tela: "... The diameter of our mount was designed for the image circle without IBIS. ..."

    Zdroj: https://www.fujirumors.com/...with-x-mount-read-why-we-are-observing-the-progress-of-organic-sensor/

    IBIS je v drobnych Olympusech, v male Sony A7.

    Ano, X-H1 dokaze dojet se sensorem velmi daleko a i kvuli tomu je jeji IBIS rozmerny. Ale osekanejsi IBIS se da pro APSC nebo i MF postavit prostorove nenarocne.

    Dalsi procesor my ass, tak ten bych chtel vyslovene ukazat na tistaku X-H1.

    Jsou to Japonci. Pro ne je kulturne neprijatelne rict "ne" nebo "bude priste" nebo "moc drahy" nebo "taky potrebujeme nejaky duvod na cem vam prodat pristi generaci, ze jo". Reknou Ti treba i nesmysl, aby to zduvodnili "prijatelneji".

    Za me budiz, k jejich kulture, kterou v mnohem obdivuji, to patri.

    Nepritomnost IBIS na X-T3 je pochopitelna, kdyby byl v X-T3 IBIS, tak by nebyl zadny selling point pro vyrazne drazsi X-H1 a mohlo by to zpetne urazit mene duvtipne puvodni kupce X-H1. Az se da do X-H rady treba vetsi baterka, nebo treba stacked sensor, bude moct X-T rada dostat IBIS.

    V X-Pro je mista dost (srovnej s rozmery X100F se stejnou baterkou), v 50R je predpokladam mista tez dost. Ostatne je to obrovskej fotak (tim se mi i libi, jak je podobnej na Texas Leica).

    Takze az se marketing rozhoupe, pripadne se to podari vyrobit za rozumnou cenu pro vsechny zucastnene, bude IBIS ve vice modelech.



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam