• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MIMA_A: https://fstoppers.com/...300642?fbclid=IwAR1wFjv7qXqzcyvsxyzMCUQ0KGe9qfi4aByEcXzaquTkruvBc4Wt528xPlI

    nepouziva napr. nekdo verzi 12? Jestli se to tam chova uz OK? Ikdyz upgradovat se mi stejne nechce..
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Ahoj, prosim pouzivate nekdo Capture One pro editaci 1.25 crop raw souboru z X-T3?

    Ve verzi 11.3 to tyto mensi rawy nacte s fialovym castem pres celou fotku a s takovym podivnym bandingem.

    Na druhem pocitaci jsem si zkusil nainstalovat trial C1 verze 20, a v teto verzi to sice raw uz otevre OK, ale paradoxne zustane zachovana filmova simulace, ve ktere to bylo foceno? Coz moc nechapu, fotil jsem zrovna vse v BW Acros, a potrebuju ty fotky v barve..:)

    Mam X-T3 kratce, tak jsem na to natrefil az ted, a dost me to prekvapilo, ze je to zas nedoresene...

    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BLACK_ONYX: Sony to u kompaktů takhle má taky.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Asi jsem objevil Ameriku... Na XF10 mě hodně iritovalo, že pro prohlížení fotek musím zapnou celý foťák, takže se vysouvá a zasouvá objektiv. Náhodu jsem včera zkusil při aktualizaci při zapnutí držet tlačítko playback a co se nestalo :)
    FTN
    FTN --- ---
    Dotaz: kdo máte objektiv 18-55 1:2.8-4, stává se vám, že se zejména teď v zimě sám vysouvá/zasouvá vlastní váhou? Pokud je to chyba, je nějaký servis, kde by to uměli opravit? Sorry, I’m new here. :)
    RODWY
    RODWY --- ---
    kde nechat vycistit a prohlidnout?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    FUZZSTORTION: hmm, to je fakt ://
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MURHAAYA: Otázkou je, zda na tu nástěnku ještě někdo se chodí dívat. Nebýt tvého komentáře, tak bych stále o té nástěnce nevěděl. On je to ale problém více “audítek” na NYXu. Spiše to vypadá jako odkaz na dobu minulou a čas se zastavil. :-)
    Na diskusním webu (forum.digiarena.zive.cz) mám pod svými příspěvky podpis s výbavou (wikxzen) a čas od času mi někdo napíše dotaz do soukromých zpráv. Protože to zkrátka je hned vidět “na skle”.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    a jen tak sem brouzdal po ebayi a koukam, ze Zonlai prisel s novou 14mm f/2. Coz je ohnisko, ktery by se mi hodne zamlouvalo. Tu 16mm od fuji jsem zavrhnul prozatim. Kdyz sem videl co z toho leze bez korekci aplikovanejch ve fotaku, tak pak ta cena neni uz tak prekvapiva (ona ta 35/2 WR ma taky docela zkresleni, ktery je korigovany fotakem).

    Ten zonlai ma tarka nulovy zkresleni...Mam sice samyang 12mm, ale ten ekvivalent 20mm mi prijde proste idealni. Mozna zas rozbiju prasatko a kdyztak holt pude do sveta :D
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    PLUTO: za me teda XF 35/1.4 ; na nej proste nedam dopustit.. otevreny ma takovou zvlastni "aberaci"a sterilni urcite neni:)

    lidi samozrejme dlouho volaji po tom, aby ho Fujifilm trochu upgradoval a vydal mk II, protoze je pomalej a vydava sileny zvuky pri ostreni, a neni WR
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    btw co dat na nastenku nejaky info o objektivech co tu lidi maj nebo meli, ze by se pak zajemci mohli zeptat primo nekoho kdo s tim mel zkusenost. Me prosla rukama docela uz radka (7artisan 35/1.2, Zonlai 22/1.8, Meike 28/2.8, Kamlan 21/1.8, Kaxinda 14/3.5, Samyang 12/2) a nektery za to fakt staly a nektery me uprimne moc nebavily nebo mely trochu mouchy (ostril za nekonecno, flare...)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PLUTO: 35/2 wr mam taky. jako jedinej nativni objektiv. je dobrej, ostrej, ale je to uplne jiny podani. je sterilni, nevis o nem.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MURHAAYA: Vypadá to moc pěkně. S tím počítám, že to není moderní objektiv, chci zkusit nějaký manuální a na todle mi přistálo oko a i recenze nejsou vůbec zlý :-) a recenze z Nyxu taky koukam, že dobrý ;-)
    Druhá vzdálenější varianta je pořídit si XF35mm F2.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PLUTO: ne jako klido se zeptej :) http://www.murhaaya.com/sessions/2019-06-13-therese/ tohle je foceny skoro cely tim. Neni to sterilni moderni sklo, hodne mi pripomina nejaky svetelny padesatky z dob filmu a udela takovy prijemny podani. Proti slunci ma sileny a ne moc hezky flares (na krasny flares je super Kamlan 21/1.8). Celkem je na prd jak ma retro ostrici krouzek, neda se s nim ostrit jen jednim prstem.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MURHAAYA: Super, díky za reakci
    MIMA_A: Včera jsem zrovna koukal a pěkná recenze... on má všechny recenze fajnový :)
    Tak mezi svátky objednám a bude.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    PLUTO: mozna jsi videl, mozna ne, ale zde dobre srovnani tech ruznych 35mm a super fotky https://jonasraskphotography.com/2019/11/24/the-7artisans-35mm-f-1-2-review/
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PLUTO: ano mam. nevahej a kupuj :)
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Navážu na 35 mm...
    Má někdo zkušenosti s 7artisans 35mm f/1.2?
    RODWY
    RODWY --- ---
    MIKEKT: .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam