• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

    Na fuji X pouzivam

    65 hlasy od 51 respondentů

    rozbalit záhlaví
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    PLUTO: no opticky mi sedela, ale kdyz uz jsem jednu odrovnal (ani nevim jak) tak se bojim ze druha by mohla dopadnout stejne...
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    DOTCOM: 16/2.8 nevyhovuje? Z bazaru za málo peněz hodně muziky :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    EGGH: no na to jsem slysel samou chvalu, ale je to uz trochu macek. I kdyz ted dost casto fotim s 23/1.4 a jeste se to da (a ta 16/1.4 prej neni zas o moc vetsi..)
    EGGH
    EGGH --- ---
    DOTCOM: Já mám jen 10-24/4 ale kamarád má 16/1.4 a ten mu závidím. To je tak ostrý a luxusní sklo, že je v seznamu přání na prvním místě.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    vazeni, jakej byste mi doporucili sirokac na Fuji X? Mam v soucasne dobe uz notne obouchany 18/2 (do kteryho se bohuzel dostal nejakej prach a opticky zas neni nijak slavnej) a zjevne bouchly 16/2.8 (ktery je od jisteho okamziku decentrovany a v AWH mi rekli ze to neumi opravit). Chtel bych neco maleho, opticky kvalitniho s AF...
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MURHAAYA: nedavno jsem ho tam kupoval za 5, v podstate novy. ale vetsinou tam jsou za vic, proto jsem to tehdy hned vzal..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MIKEKT: na megapixelu maji novy za 7500. na paladixu sem nasel jeden za sest... tak 5 - 5,5k by mi prislo jako rozumny asi. sel docela dolu.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MURHAAYA: pošli fotky na foťáku a hod info s porovnáním kvality. Nebo menšího než samyang by se hodilo. Za kolik myslíš, že se teď samyang prodává?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    EGGH: ja zadny clo a dph neplatil :) zasilku napsali na 25 usd, prislo to dhlkem. na clo sem se ptal a rikali, ze zadny neni :)
    EGGH
    EGGH --- ---
    MURHAAYA: Děkuju, doufal jsem v nějakej shop v EU. Ale tak clo a dph by mohl být snad lidský :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    EGGH: https://www.ebay.com/itm/223665394641 - dosel dhlkem behem par dni
    EGGH
    EGGH --- ---
    MURHAAYA: Odkud jsi jej prosím objednával?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Tak mi dneska prisel objektiv Brightin Star 12mm f/2. Videl sem na nej recenze na youtube. Ma velice male zkresleni, mozna i mensi nez Samyang. Ostrost taky srovnatelna, cena cca polovicni. Hladke nastaveni clony, myslim ze osm lamel nebo vic.

    Hlavni duvod proc jsem si jej poridil byl, protoze je o docela pekny kousek mensi nez ten samyang. Samyang potrebuje mit nasazenou clonu jinak dela zavoj. Druhy duvod je ta hladka clona, vic tedka tocim a hodilo by se mi to.

    Konstrukcne vypada jako by to byl bracha Kamlanu 21/1.8. Bylo potreba (ale to bylo i u toho kamlanu) si tam dat nejaky "shims" uzoucky podlozky mezi bajonet a objektiv (od vyroby tam byly tri a chybela jedna o tloustce cca papiru do tiskarny), aby nekonecno bylo na nekonecnu. Ma to zarazku na nekonecnu a nejde za tu znacku (jako napriklad kaxinda 14/3.5). Nejakej poradnej test bude az v pristich dnech a tydnech, ale nejspis pak pustim svuj samyang 12mm do sveta (s klikaci clonou).

    Jeslli je zajem, tak vyfotim nejaky fotky jak to vypada, na fotaku, vedle sebe...
    EGGH
    EGGH --- ---
    Sepsal jsem takovou mini recenzi foťáku X-T3 po roce používání. Ano, teď když má vyjít X-T4 :) http://holikfoto.cz/fujifilm-x-t3-recenze/
    EGGH
    EGGH --- ---
    Barma, jezero Inle Lake a okolí. Měl jsem s sebou Fujifilm X-T3 + XF 18-55, 10-24 a 23/1.4. Prakticky většinu fotek jsem nakonec fotil na 18-55, protože jsem i natáčel a neměl jsem moc čas přehazovat objektivy. Ten objektiv, ač je to seťák, mám moc rád a pokud člověk není ortodoxní vyznavač pevných ohnisek, tak je to skvělá volba na cesty. X-T3 tu měsíční cestu přežil, jen občas párkrát podivně zlobil. Například při nahrávání videa se občas stalo, že video neuložil - hodil chybu. Kartou to ale není, mám rychlé SD a natáčín ma ně v pohodě 4K na Sony. A občas se sekl, že jsem musel vyndat baterku a znovu ji vložit zpátky a pak byl zase OK. Pak mě štve povrchová úprava, která je asi odfláklá - předtím jsem měl X-T20 a byl na více cestách v podstatně horších podmínkách a pořád byl jako nový. X-T3 už má ohlazené hrany a to jej mám fakt pár měsíců. Obrazový výstup na vyšší ISO mi přijde OK - slyšel jsem, že je horší, než u X-T20 ale bude to asi poznat jen při zvětšení 1:1. Baterka Patona platinum mi vydržela většino téměř celý den focení a točení - nekoukám na displej. Za mě super foťák na cesty. Pár dalších fotek je tady.







    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FLYBOJ: zkusil bych nejakej lih nebo neco podobneho co by mohlo rozpustit spinu co se pod to dostala.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    Neresil nekdo z vas "lepiva" tlacika na tele? U me xt20 mam problem s krizovym ovladacem. Z tlacitek cvaka uz jen jedno a ostatni nic moc. Neni v nich cit. Netusim, jestli se pod telo dostala necistota nebo se vyjely jen tak. Nez to odnesu do servisu, zajimalo by me, jestli ma nekdo podobnou zkusenost. Diky moc
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    FUZZSTORTION: Diky za to "Curve", to jsem prehledl, ze se to da prepinat uz takto.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MIMA_A: C12 mám a předpokládám, že to bude v pohodě. C11 asi už přestali podporovat, to by jinak už v nějaké aktualizaci bylo opraveno. C11 předpokládám vyšel dříve než X-T3. A já už bych stejně šel do C20. Jinak, trial nevím/nemám, ale filmovou simulaci rawu můžeš přeci změnit na cokoliv jiného v "Base Characteristics" v liště "Curve".
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MIMA_A: https://fstoppers.com/...300642?fbclid=IwAR1wFjv7qXqzcyvsxyzMCUQ0KGe9qfi4aByEcXzaquTkruvBc4Wt528xPlI

    nepouziva napr. nekdo verzi 12? Jestli se to tam chova uz OK? Ikdyz upgradovat se mi stejne nechce..
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Ahoj, prosim pouzivate nekdo Capture One pro editaci 1.25 crop raw souboru z X-T3?

    Ve verzi 11.3 to tyto mensi rawy nacte s fialovym castem pres celou fotku a s takovym podivnym bandingem.

    Na druhem pocitaci jsem si zkusil nainstalovat trial C1 verze 20, a v teto verzi to sice raw uz otevre OK, ale paradoxne zustane zachovana filmova simulace, ve ktere to bylo foceno? Coz moc nechapu, fotil jsem zrovna vse v BW Acros, a potrebuju ty fotky v barve..:)

    Mam X-T3 kratce, tak jsem na to natrefil az ted, a dost me to prekvapilo, ze je to zas nedoresene...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam