• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    DOTCOM: jeste je tu 14/2.8, to je take z tech mensich a lehcich, pokud je prioritni velikost a AF.

    Ale 16/1.4 je top povedeny objektiv. A v necem mi prave trochu pripomina 23/1.4, ta 16 je vsak urcite zabavnejsi.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Ať jen nekecám, fotka z X-T3 + seťák 18-55

    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    PLUTO: no opticky mi sedela, ale kdyz uz jsem jednu odrovnal (ani nevim jak) tak se bojim ze druha by mohla dopadnout stejne...
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Rovněž si můžeš pořídit znovu 16/2.8, ale vybíral bych z více kusů. 16/1.4 je fajn, pokud se chceš optickou i světelností posunout dál, tak alternativ moc není. Mezi 23/1.4 a 16/1.4 sice na pohled rozdíl není evidentní (mám doma), ale na fotoaparátu a v prackách (a v menší brašně) ten rozdíl je celkem jasný v neprospěch 16/1.4. Ještě možná ke zvážení Zeiss 12/2.8 Touit, také má AF.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    DOTCOM: 16/2.8 nevyhovuje? Z bazaru za málo peněz hodně muziky :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    EGGH: no na to jsem slysel samou chvalu, ale je to uz trochu macek. I kdyz ted dost casto fotim s 23/1.4 a jeste se to da (a ta 16/1.4 prej neni zas o moc vetsi..)
    EGGH
    EGGH --- ---
    DOTCOM: Já mám jen 10-24/4 ale kamarád má 16/1.4 a ten mu závidím. To je tak ostrý a luxusní sklo, že je v seznamu přání na prvním místě.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    vazeni, jakej byste mi doporucili sirokac na Fuji X? Mam v soucasne dobe uz notne obouchany 18/2 (do kteryho se bohuzel dostal nejakej prach a opticky zas neni nijak slavnej) a zjevne bouchly 16/2.8 (ktery je od jisteho okamziku decentrovany a v AWH mi rekli ze to neumi opravit). Chtel bych neco maleho, opticky kvalitniho s AF...
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MURHAAYA: nedavno jsem ho tam kupoval za 5, v podstate novy. ale vetsinou tam jsou za vic, proto jsem to tehdy hned vzal..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MIKEKT: na megapixelu maji novy za 7500. na paladixu sem nasel jeden za sest... tak 5 - 5,5k by mi prislo jako rozumny asi. sel docela dolu.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MURHAAYA: pošli fotky na foťáku a hod info s porovnáním kvality. Nebo menšího než samyang by se hodilo. Za kolik myslíš, že se teď samyang prodává?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    EGGH: ja zadny clo a dph neplatil :) zasilku napsali na 25 usd, prislo to dhlkem. na clo sem se ptal a rikali, ze zadny neni :)
    EGGH
    EGGH --- ---
    MURHAAYA: Děkuju, doufal jsem v nějakej shop v EU. Ale tak clo a dph by mohl být snad lidský :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    EGGH: https://www.ebay.com/itm/223665394641 - dosel dhlkem behem par dni
    EGGH
    EGGH --- ---
    MURHAAYA: Odkud jsi jej prosím objednával?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Tak mi dneska prisel objektiv Brightin Star 12mm f/2. Videl sem na nej recenze na youtube. Ma velice male zkresleni, mozna i mensi nez Samyang. Ostrost taky srovnatelna, cena cca polovicni. Hladke nastaveni clony, myslim ze osm lamel nebo vic.

    Hlavni duvod proc jsem si jej poridil byl, protoze je o docela pekny kousek mensi nez ten samyang. Samyang potrebuje mit nasazenou clonu jinak dela zavoj. Druhy duvod je ta hladka clona, vic tedka tocim a hodilo by se mi to.

    Konstrukcne vypada jako by to byl bracha Kamlanu 21/1.8. Bylo potreba (ale to bylo i u toho kamlanu) si tam dat nejaky "shims" uzoucky podlozky mezi bajonet a objektiv (od vyroby tam byly tri a chybela jedna o tloustce cca papiru do tiskarny), aby nekonecno bylo na nekonecnu. Ma to zarazku na nekonecnu a nejde za tu znacku (jako napriklad kaxinda 14/3.5). Nejakej poradnej test bude az v pristich dnech a tydnech, ale nejspis pak pustim svuj samyang 12mm do sveta (s klikaci clonou).

    Jeslli je zajem, tak vyfotim nejaky fotky jak to vypada, na fotaku, vedle sebe...
    EGGH
    EGGH --- ---
    Sepsal jsem takovou mini recenzi foťáku X-T3 po roce používání. Ano, teď když má vyjít X-T4 :) http://holikfoto.cz/fujifilm-x-t3-recenze/
    EGGH
    EGGH --- ---
    Barma, jezero Inle Lake a okolí. Měl jsem s sebou Fujifilm X-T3 + XF 18-55, 10-24 a 23/1.4. Prakticky většinu fotek jsem nakonec fotil na 18-55, protože jsem i natáčel a neměl jsem moc čas přehazovat objektivy. Ten objektiv, ač je to seťák, mám moc rád a pokud člověk není ortodoxní vyznavač pevných ohnisek, tak je to skvělá volba na cesty. X-T3 tu měsíční cestu přežil, jen občas párkrát podivně zlobil. Například při nahrávání videa se občas stalo, že video neuložil - hodil chybu. Kartou to ale není, mám rychlé SD a natáčín ma ně v pohodě 4K na Sony. A občas se sekl, že jsem musel vyndat baterku a znovu ji vložit zpátky a pak byl zase OK. Pak mě štve povrchová úprava, která je asi odfláklá - předtím jsem měl X-T20 a byl na více cestách v podstatně horších podmínkách a pořád byl jako nový. X-T3 už má ohlazené hrany a to jej mám fakt pár měsíců. Obrazový výstup na vyšší ISO mi přijde OK - slyšel jsem, že je horší, než u X-T20 ale bude to asi poznat jen při zvětšení 1:1. Baterka Patona platinum mi vydržela většino téměř celý den focení a točení - nekoukám na displej. Za mě super foťák na cesty. Pár dalších fotek je tady.







    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FLYBOJ: zkusil bych nejakej lih nebo neco podobneho co by mohlo rozpustit spinu co se pod to dostala.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    Neresil nekdo z vas "lepiva" tlacika na tele? U me xt20 mam problem s krizovym ovladacem. Z tlacitek cvaka uz jen jedno a ostatni nic moc. Neni v nich cit. Netusim, jestli se pod telo dostala necistota nebo se vyjely jen tak. Nez to odnesu do servisu, zajimalo by me, jestli ma nekdo podobnou zkusenost. Diky moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam