• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

    Na fuji X pouzivam

    65 hlasy od 51 respondentů

    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GARFIELD: Ahoj, koukam ze s X100V fotis decko. Jak jsi pls spokojeny s AF tracking a eye focus prave na foceni decek?

    Viz LAUNCHER prave shanim maly fotak na 4yo a 6yo...
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    DIRTFOTO: Mel jsem X100S a upgradoval jsem na X100V – jsem s tim fotakem hrozne spokojeny. Taky jsem premyslel mezi X100F a V, ale nakonec jsem se rozhodl pro V. Duvod upgradu pro me byl autofocus na pobihajici decko i za horsich svetelnych podminek. Bohuzel nemuzu moc srovnavat F a V, ale oproti S to je neuveritelny rozdil.

    Pokud bych zustal u foceni krajinek, cestovani, nejakeho lehciho streetu, a spolupracujicich subjektu, tak bych na upgrade ani nepomyslel (a kdyz mi stacilo S tak tobe by mohlo stacit F). Hledacek mi treba lepsi neprijde, na vyklopny displej jsem zapomnel, bluetooth a wifi mam vypnute. Na druhou stranu me bavi nove JPEG simulace, ISO muze jit o dost vic nahoru, a muzu (musim) nabijet pres USB-C. A samozrejme ten autofocus je daleko lepsi.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    DIRTFOTO: Zdárek, tak nejdříve se zkus rozepsat, co přesně fotíš, nebo chceš fotit. "F" má otec, ale fotí s tím převážně statické věci a momentky z akcí. Čili nevyžaduje výkon a optiku jako břitva ("V" verze má modernizovaný objektiv, který se už dá srovnat s pevným XF23mmF2). Výklopný zadní displej je také u "V" docela plus. Osobně si myslím, když se na to podívám ještě jinak, tak nákup "V" se vyplatí určitě všem, kteří mají X100, X100S, X100T. U majitelů "F" je to už spíše v detailech a jak moc nepotřebují fičury z X100V.
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    Ahoj Fujisti:). Rád bych se zeptal, jestli má z vašeho pohledu smysl kupovat x100F nebo je ten skok u V opravdu tak propastny, ze stoji za tech cca 17K navic? Ta cena je dost hrozna, ale chci nejakou ze serii x100. Mel jsem T, ale prodal ho a doted je mi to lito:/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    The ultimate guide to Fuji’s Film Simulations; A DEEP dive to de-mystify one of Fuji’s best features
    https://www.imaging-resource.com/news/2020/08/18/fujifilm-film-simulations-definitive-guide
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    BEREGOND: mne xpro2 automaticky zaostri in na hvezdu, kdyz se chvili snazim. pak prepnu na MF a fotim. Idealne vetsi ostrici oblast, ne ta nejmensi, ta moc nefunguje.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BEREGOND: Nastavit ručně na nekonečno a o milimetr se vrátit:)
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    BALDUR: Dekuju. To jsem zapnuty mel, problem byl ze i tak to bylo dost male, ten sirsi objektiv logicky ty hvezdy dost zmensuje. Trochu me taky matlo ze nejlip zaostrene to bylon kdyz stupnice v hledacku ukazovala cca 50 metru :-) Ale nakonec jsem to zda se trefil.
    BALDUR
    BALDUR --- ---
    BEREGOND: AF/MF SETTING > FOCUS CHECK dej ON a bude ti to automaticky zoomovat při manual focusu... případně myslím je ten focus check nastavený při zmáčknutí zadního kolečka (tím z něj pak i vyskočíš)
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Mam nakonec X-pro3 a zatim spokojenost. Kazdopadne mam otazku, v nedeli byla krasna obloha, ja v Krkonosich, mam s sebou 16 1.4 tak jsem se vypravil fotit mlecnou drahu. A zjistil ze manualni ostreni na hvezdy je tak trochu strelba na slepo, ikdyz jsem maximalne zmensil ostrici bod byly hvezdy porad hodne male a diky malemu rozsahu ostriciho krouzku bylo zaostreni docela orisek. Nemate s tim nekdo zkusenost? Neexistuje na Fuji nejake nastaveni MF ktere by mi trochu pomohlo (treba vetsi zvetseni nahledu)? Jako je mi jasne ze na astro a krajinu jsou jine stroje...
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Ještě mám na prodej X-T10
    Ten výklopný displej mi bude chybět :)
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MURHAAYA: Už jsem ho trochu upravil a šel o 500 Kč dolů :)
    AETHER: Děkuju za nabídku, ale asi ne. Celou dobu co budu mít Fuji si chci držet jen jedno sklo :) Mám ještě Sony a to pokrývám komplet bych řekl :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BALDUR: Jo, to je ono. :-) Díky.
    BALDUR
    BALDUR --- ---
    FUZZSTORTION: psal o tom myslím jen na insta, on si to dokonce udělal sám :)) https://www.instagram.com/p/CDYN8mvMKgZ/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BALDUR: Měl jsem dojem, že Jonas na svém webu měl i článek o tom, jak si nechal jiný Fuji fotoaparát (asi X-Pro) u nějakého řemeslníka zbavit veškerého původního laku a povrch vyleštit ála X100. Ale najít se mi to nyní nezdařilo.
    AETHER
    AETHER --- ---
    PLUTO: kdybys náhodou uvažoval nad výměnou za 50/2, tak se mi ozvi;)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Asi tak nějak... :-)))

    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Je to tak, ovladač dioptrie na XP2 jsem musel trvale přelepit 3M proužkem. Gumový prstenec hledáčku už jsem také musel fixovat "sekunďákem". Zadní displej mám permanentně vypnutý, ale otočný z XP3 by se hodil více. Nicméně, už mi XP2 při neopatrné manipulaci během výměny objektivů sjel (jen tělo) ze žulových schodů až na dlažební podlahu a klep-klep funguje stále. Jen už to po letech vypadá na veterána z války - odřeniny, odpadlé kusy laku. Zvažuju, že bych jej nechal někým šikovným z řad modelářů povrchově "zvintageovat" dle toho legendárního snímku na X-Pro2, kde vypadá, že se jej přejelo auto. :-)))
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PLUTO: uz vidim inzerat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam