• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    Klub uživatelů fotoaparátů řady Fuji X. Fotky, tipy, návody, slintání povoleno.

    Na fuji X pouzivam

    65 hlasy od 51 respondentů

    rozbalit záhlaví
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    FUZZSTORTION: Ahoj,
    díky moc za radu s Paladixem. Ve středu přebírám postupně od dvou lidí X-H1 za 14000 a nepoužitý objektiv 18-55 za 8500. Hodně jsem přemýšlel o tom 16-55 f2.8, ale radši kdyžtak až někdy později - to už je zase těžký monstrum, i když věřím, že obrazově bude super.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    PICAZSOO: Ahoj. Mrkni se do bazaru na Paladixu na aktuální nabídky. Za samotné tělo X-H1 z bazaru dnes dáš mezi 14-20k Kč a ten zoom obvykle splašíš za dejme tomu 7-10k Kč dle stavu a původu. Snímač je z r. 2016 (stejný jako mají modely X-Pro2, X-T2, X-E3, X-T20, X100F...). Jako vstupní set do systému X je to docela solidní. Kdo má rád robustní těla s pořádným gripem, tak bude rád. :-)
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    Ahoj všichni zde,
    chystám se přejít z Canon DSLR na Fujifilm. Chtěl bych se vás zeptat, zda vám cena 25tis. za rok starý x-h1 s objektivem 18-55mm 2.8-4f přijde rozumná. Mně to připadá ok. Důvod pro přechod od Canonu je, že chci zase po letech mít něco s EVF. Můj první digitální foťák byl Canon DSC-R1, což byla taková podivná průkopnická záležitost (první APS-C CMOS s live view). O foťák jsem přišel a od té doby trpím s Canonem - na klasický průhledový hledáček jsem si nikdy nezvykl - přijde mi to zaseklé někde napůl cesty mezi filmem a digi.
    Jinak mluvím konkrétně o x-h1, protože se mi hodně líbí displej naklápějící se v ose objektivu a samozřejmě IBIS.
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BREAKING: One More Fujifilm GFX Camera Coming 2021, More Affordable than GFX100S - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/...one-more-fujifilm-gfx-camera-coming-2021-more-affordable-than-gfx100s/
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Dneska na mě vykloukla někde reklama, že v CEWE foto mají 35mm 1,4 za 12 990 Kč
    Fujifilm XF 35mm f/1.4 R | fotolab.cz
    https://www.fotolab.cz/produkty/pro-bezzrcadlovky-fujifilm-xf-35mm-f-1-4-r?source=heureka
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Why the Fujinon XF33mmF1.4 R WR is not the XF35mmF1.4 MK II - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/why-the-fujinon-xf33mmf1-4-r-wr-is-not-the-xf35mmf1-4-mk-ii/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BALDUR: Mě by ta cena smysl dávala. Je to prostě světelnost 1.4 pro aktuální generaci pevných skel s aktuálním AF modulem uvnitř, který musí být skvělý pro videonatáčení, a aby to bylo skvělé na to video, tak si myslím, že charakter tomu musí odpovídat. Tzn. bez optických neduhů původního 35/1.4. U plnánovaného 18/1.4 bude cenovka podobná a také se o něm mluví jako o objektivu i pro video účely.
    Sami Fuji reps přiznali několikrát, že původní 35/1.4 je spíš úlet se kterým se počítalo jen pro začátek, aby tehdejší X-Pro1 a další dobové modely v r.2012 bylo čím "zasklít". Sklo nicméně získalo svůj kultovní status. Já tomu tak nefandím a plně přiznávám, že jsem v jasné minoritě těch, kteří spíše nad 35/1.4 ohrnují nos. :-)
    BALDUR
    BALDUR --- ---
    FUZZSTORTION: pokud bys měl pravdu, tak nevím nevím, kdo by to koupil :) protože spousta lidí by se ohradila, že opticky není co zlepšovat, lepší AF a WR je to, co lidem chybí, neviděl jsem nikoho si stěžovat na optickou kvalitu staré 35 1.4, to budou vyjímky :)
    hlavně ta cena, to by nedávalo moc smysl... s tím jak moc voleb už člověk na to stejné ohnisko má, ať už přímo od Fuji nebo third party... kdo by si pak pořídil takový objektiv za 25k.. ale necháme se překvapit :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    RATTKIN: Zcela zcestně jsem si vybavil scénku z Jáchyme, hoď ho do stroje. Když František Koudelka rozklepával "nejtek" pod náporem zamilovanosti k slečně z bufetu s topinkami a v ten moment jej přistihne u kamery vedoucí autoservisu Karfík s velkým megafonem. :-)))
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    BALDUR: Myslím, že se to bude blížit sklům 33mm od Viltroxu nebo Tokiny. Opticky bych čekal změnu k lepšímu oproti 35/1.4. - pro někoho to bude dobře, pro jiné špatně. Tipoval bych cenu někde na úrovni mezi 16/1.4, 23/1.4. :-)
    BALDUR
    BALDUR --- ---
    no pokud to velikostně bude zhruba podobné stávající 35mm 1.4 a ne větší, tak je to jasná volba, hlavně kvůli WR (a rychlejšímu AF vzhledem k nové generaci).. ale bojím se, že už to nebude mít ten charakter staré verze.. pak by byl asi i důvod si tu starou verzi nechat

    BREAKING: Fujinon XF33mmF1.4 R WR Coming 2021 - Fuji Rumors
    https://www.fujirumors.com/breaking-fujinon-xf33mmf1-4-r-wr-coming-2021/
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LAUNCHER: robot party
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FTN
    FTN --- ---
    Nevíte prosím někdo, kam bych mohl dát na opravu blesk EF-X20? Na oficiálním webu servis.fujifilm.cz mi to píše, že už opravy neprovádí. :/
    Děkuji!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MURHAAYA: Ja ti rozumim a fandim. 28, 50, 85 jsou moje srdcovky.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    AETHER: mel sem ho parkrat v ruce, ale proste fakt potrebuju 28mm. 28mm je moje normalni ohniskova delka a cokoli jde nad to je dlouhy a toleruju max 50ku ci ekviv.

    28ku sem mel/mam v nasledujicich inkarnacich: Fuji Tiara, Fuji DL-500, Fuji Cardia Mini Elite, Minolta TC-1, Zuiko OM 28/2.8, Canon 28/2.8 EF, Voightlander 28/2.8, Nikkor Series E 28/2.8, fuji x70, tedka pro fuji x mam 7artisans 18/6.3 a konecne i ten fujinon 18 f/2. Bez 28mm ci ekviv jako by to pro me neexistovalo :)

    Co tedka hodne posledni dobou delam je, ze si srovnavam vertikaly u vsech fotek kde to ma smysl, takze mit jeste uzsi zaber by uz nedavalo smysl. Navic sem mel stroje kde jsem fotil hodne s 35mm ci ekviv. Mel jsem Canon EOS M s 22kou a tohle kombo jsem mel kdyz jsem byl poprve v tokyu a vice mene tam mi doslo, ze to je uplne k prdu ohnisko, protoze sem tam nebyl schopen dostat skoro nic poradne. Mel sem Canon EF 35/2 a tim sem vyfotil spoustu peknejch fotek, ale to bylo hlavne lidi a i tam bych si casto praval 28.
    AETHER
    AETHER --- ---
    MURHAAYA: Hele to jsem si myslela taky, ale nakonec jsem už léta spokojená s x100 řadou. Výjimečně by se hodilo širší ohnisko, ale ještě to nebylo tak urgentní, abych zvažovala širokoúhlou předsádku (prý je super). Nezkoušel jsi to?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    LAUNCHER: kdyz by se delal x100 s 18mm (28 ekviv) tak uz ho davno mam :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MURHAAYA: "Lehoulince vetsi nastupce X70 s hledackem" - A nemas tohle v podobe X100V? Nebo je uplne nutne, aby to bylo 28mm (X70) a ne 35mm (X100)?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    LAUNCHER: ja bych nejradsi neco jako lehoulince vetsi nastupce X70 s hledackem a klidne kompletne bez LCD :) takovy fotaky bych si koupil tri, abych mel zasobu pro pripad umrti stroje :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RATTKIN: Hele jo, nepouzivam.

    Mas pravdu, zrovna ja bych neprisel o nic zasadniho.

    Ale... take zrovna me by to myslim nic neprineslo.

    Co se fotaku s mountama tyka, spise planuji update na A7 IV, pry by mela byt tento rok. Jen doufam, ze tam neco zasadne nepokazi, nebo zamerne neomezi (ve smyslu ze by mi to pak prislo horsi nez moje III).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam