MURHAAYA: No ja jsem z toho malinko rozmrzelej zatim jeste..
Ted se mi jeste dostal do ruky xf 23mm f2, ne ze by to bylo pro me must have ohnisko a ne ze bych mel zrovna dobu na rozhazovani, ale byl za velmi dobrou cenu, ve stavu mintovni A+ v kompet baleni. Taky jsem se nechal trochu zlakat mit aspon jeden WR objektiv k tomu xprocku..
Vzdycky jsem tyhlety zuzujici se f2 wr objektivy povazoval za takovou nizsi tridu (vsak jsou taky levnejsi nez treba ta staricka 18f2, novy na krame)
Ale jako musim rict ze to predcilo moje ocekavani, pomerne vyrazne. Je to fakt dilensky vyssi level zpracovani nez ta 18f2 uz na prvni dobrou kdyz to clovek vezme do ruky..
Ta 18/2 je vedle toho takovy trosku hrkatko, no..
Tohle ostri velmi rychle, zamika suverene, (ma to vnitrni ostreni) neni to prakticky vubec slyset, ma to krasne naladenou tuhost clonovyho krouzku, ale i opticky je to solidni, barvy to rendruje subektivne velmi pekny, ostrost taky. A je to fakt rock solid konstrukce, jako tank..
Sice to neni tak kompaktni jako ta 18, ale furt je to prijemne malej objektiv..
Myslim ze pomer cena vykon i na krame za weather resist objektiv je zajimavej, tohle se fuji vazne povedlo..
Btw xpro2 ma jeste menitelny ohnisko hledacku, coz v tom sirsim rezimu odpovida 18mm s malejma okrajema, to me bavi velmi, musim rict. Asi by me pro ten feel v kombinaci s ovf bavil i ten zaviraci display co ma xpro3. Ale ta uz ma jen uzkej hledacek bez moznosti zmeny ohniska.
Jakoby s tou 23mm je zase super ze clovek vidi i kus sceny mimo zaber.. nevim proc daly do trojky jen uzsi ovf bez moznosti zmeny, prije mi ze je to skoda kdyz je ovf jedna z hlavnich featur toho fotaku:/