• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMFuji X aneb cihly nechávame doma
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Ja jsem dneska neodolal a zkusil jsem koupit 18/1,4 z druhe ruky. tak jsem zvedav. Od prvni fuji x-t10 jsem fotil nejvice na 18/2, ale pak jsem poditil 23/2 kvuli rychlejsimu ostreni a WR. od te nove 18 me odrazuje trochu velikost a vaha, ale uvidim jak si to sedne k moji xt3 :) ted mam aktualne 18/2 23/2 35/1,4 a 50/2 a mam v planu to vymenit za 18/1,4 a 33/1,4 :D
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PLUTO: jo no, je to chrastitko... neni spatna opticky, ale obcas mam pocit, jak kdyz by v ni byl pisek. Si rikam, jesli by nestalo za to ji nechat rozebrat a vrznout do ni nejakou vazelinu navic, ale nebudu riskovat a jen budu doufat, ze udelat WRkovou (nebo se nekdo vytasi s nejakou 3rd party). V tomhle ohnisku vydal TT Artisan 17/1.4 ale je to docela bahno podle tech par reviews co sem videl.

    Jinak cim dal tim vic me bavi ta 7artisans 18/6.3, kdyz vim, ze nebudu fotit lidi a jdu se nekam jen projit, tak si beru jen tuhle. Ma i chladnejsi podani a tak nejak ve vysledku money well spent.

    trochu OT: Co nebylo asi uplne money well spent zpetne bylo vymenit Samyang 12mm za ten Brightin Star 12mm. I kdyz uvodni pocit byl supr, tak nevim cim to, ale zjistil sem, ze ten objektiv zmeni zaostreni, kdyz s nim zatresu, jako by mel nejakej vnitrni clen vuli a posunul se... zvlastni :/
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    VACA: jojo gumová krytka vidíš to...tak tam nebyla :) Holt to budu mít v brašně se clonou a bez krytky :)

    VACA: S druhym foťákem se Sony A850 bez možnosti elektronický závěrky by mě asi rovnou upálili, páč to je zvuk jak když o sebe prásknou dvě víky od popelnice :D
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    No, já paradoxně na X-Pro natočil asi 80-90 hodin záznamu. :-) Ale to byla situace, která vyšla až nějaký čas po nákupu v březnu 2017. Přišel malý job v hudebním klubu a na videa do FB a YTB to víceméně asi stačilo. Později k tomu externí mic do foťáku. Kdyby to celé nezkrachovalo po dvou letech spolupráce, tak už bych měl na natáčení X-H1 a pár nahrávacích zařízení z každého kouta na dodělání doma.
    VACA
    VACA --- ---
    FUZZSTORTION: jo to mas pravdu:)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    VACA: No, malý orchestr musíš nějak víc zeširoka zabrat zpoza malého pódia v aule. S mračícím se profesorem za zády. ;-)
    VACA
    VACA --- ---
    to se me nastesti vubec netyka. Me lidi obecne moc nebavej k foceni, natozpak nejaky vystoupeni:) Samozrejme kdybych neco takovyho resil asi bych hledal jiny sklo, dost pravdepodobne vyrazne delsi ohnisko. Ono takovejhle semi-sirokac na vystoupeni na konzervatori neni imho nic moc bez ohledu na zvuky. ALe jak rikam, tyhle akce me nastesti uplne mijej:D

    FUZZSTORTION: tohle svym zpusobem chapu, ze si fuji snazi udrzet svoji pozici na poli hybridnich "video-fotoaparatu" Ale tak aspon u ty serie X-pro by se mohli orientovic vic na stroj dedikovanej k fotografii. (ja jsem treba na xpru nenatocil ani fterinu, vlastne ani nevim jak se video rezim zapina, nikdy sem se o to nezajimal, a asi ani nikdy nebudu_:D)
    No a kdyz ne, tak me mrzi ze sem do teh objektivu uz natlacil taky celkem balik penez... :/ Pac to pak smrdi zmenou systemu :´(((
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Zkuste s takovým chrastítkem jít fotit například absolventské vystoupení na konzervatoři. Lidé s absolutním sluchem vás budou hnát. ;-)
    VACA
    VACA --- ---
    PLUTO: Mela by k tomu bejt jeste takova gumova krytka co se da nasadit zepredu na tu clonu. Ale stejne tam nedrzi, takze neni moc o co stat:D
    Moje teda neni nak ultra hlicna, ale hrkatko to trochu je, no..
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Dneska dorazila ta 18mm f2.... no jako je to hlučný fest musím říct a chod tam a zpátky je taky takový divoký, ale ostří dobře a za těch 8 000 Kč s tou roční zárukou to je asi cajk. A velký plus je ta kovová sluneční clona, ten tvar mám rád, ale teda nejde přes ní nasadit krytka což je trochu na pikačů. O víkendu svatba tak jí tam zkusím :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Šušká se i o tom, že Fuji oddělí modelovou řadu X-H s vrstveným ~40mpix BSI CMOS s X-Trans maskou. Na video s 6K nebo 8K už takový snímač je zapotřebí.

    A pak je otázkou, co dostanou X-T, X-Pro, X-TSx0 či X-Tx0 řady. Může to být znovu ten stejný BSI CMOS 26mpix, nebo nový ~30mpix s X-Trans maskou. Vše však více podpořeno novým procesorem a výkonnějším graf. rozhraním. Takže obrazově to bude vše víceméně stejné, ale zlepší se výrazně výkon a možnosti z hlediska dalších FW aktualizací.
    VACA
    VACA --- ---
    Jakoby i filosoficky, kdyz budu chtit takovy rozliseni, a bejt tedy odkazanej na tlusty ojektivy tak ztratim hlavni vyhody apsc, totiz kompaktni rozmery. V takovym pripade si radeji si koupim naky full frame bezzradlo...
    VACA
    VACA --- ---
    ja si osobne trochu myslim, ze 40mpix na crop factor snimaci je slepa ulicka. Ale dobre no, trh urcujou hlavne ti kdo si to koupej:)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Tohle je nová řada 1.4 skel určená pro budoucí fotoaparáty s 30-40mpix snímači. Staré objektivy sice asi dovedou vykreslit obraz u chystané nové generace snímačů, ale více vylezou do popředí jejich optické vady a budou už nejspíše charakterní až příliš. A musí vyhovět i při práci s videonahráváním.
    Já bych byl rád, kdyby Fuji 40mpix snímač obsadil do všech chystaných modelů Fuji (jak bývá zvykem), ale ať tedy mají uživatelé možnost přepnutí do 24-26mpix rozlišení.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    VACA: Tou velikostí a váhou to trochu zabili i když to je pěkný sklo.
    VACA
    VACA --- ---
    MIKEKT: Jj, chtelo by to WR revizi s vnitrnim zaostrovanim.
    Ta 1.4 wr sice ma, ale je to velky bago
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    ja furt doufal, ze vydaji novou 18/2, ale moc to nevypada :/ snad s necim prijde treba viltrox
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    VACA: Díky moc, tohodle inzerátu jsem si nevšiml. Zkouknul jsem a vyhrála varianta bazarovýho z Megapixelu. Je cca stejně drahý, plus záruka na jeden rok plus mi ho dovezou pod nos i když Zbraslav z inzerátu mám za bukem.
    Na tom megapixelu možná vypadal o chlup lépe. Tak doma vyzkouším a uvidíme zda je v cajku.
    Mám doma XF16mm f2 a je to pro mě asi moc široký ohnisko, zkusím 18mm a když tak 16mm půjde z domu.
    Ještě jednou moc díky.
    VACA
    VACA --- ---
    FUZZSTORTION: tyjo, to už trochu hraničí s nějakou obsesí, ale nemyslím to nijak špatně;)
    Každopádně poznatky a překvapení by mě zajímaly. Aspoň teda co tě nejvíc překvapilo.

    Jinak sry že jsem se tady už nedobral k odpovědi FUZZSTORTION, ale co píšeš o tom prstenci ostření u nikkorů tak to s tebou souhlasim že bude příčina... Ty nikkoří AFka nejsou na manual fakt nic moc:/
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: sakra, nevim proč se sbazar při sdílení z tý jejich mobilní aplikace chová takhle hloupě.
    Tak to zkusím znova na kompu, snad to bude fungovat:

    Objektiv FUJIFILM XF 18 mm f/2 R - Praha - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/lucyllou/detail/149525055-objektiv-fujifilm-xf-18-mm-f2-r
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam