Ahoj,
vyskytl jsem se v takové zvláštní a v zásadě ne špatný situaci - jakožto vlastník X-H1 se setovým objektivem 18-55 (velká spokojenost - přešel jsem z canonu) jsem se začal shánět po 35mm f1.4mm za nějaký rozumný peníze. Nějaký pokusy bohužel nedopadly, a nakonec se mi povedlo objektiv koupit z druhý ruky jen s foťákem - konkrétně s černým X-Pro3 - dohromady obojí za 30 tisíc (Ne, není to kradený - mám k tomu všechny krabice, návody, krytky atd. a s prodávajícím jsem se osobně setkal). Měl jsem v plánu pak tu X-Pro3 poslat za nějaký rozumný peníze dál, protože jsem chtěl fakt jen ten objektiv, no ale... docela se mi to teď líbí. Když odečtu cenu, za kterou bych ten objektiv jinak kupoval (myslím, že pod 10 tisíc bych se nedostal), tak to vlastně znamená, že mám ten X-Pro3 za nějakých 20, což jsou furt docela velký peníze, ale když vidím jaký jsou běžně ceny na second-handovým trhu, tak se mi ho nechce (přinejmenším teď hned) zbavovat.
Tuším, že se může stát, že třeba během půl roku vyjde X-Pro4 a resale value X-Pro3 asi značně spadne, že? Kdybych tu X-Pro3 prodal třeba za rok a vyšel z toho tak, že mě ten 35mm objektiv přišel na 9-10 tisíc, tak bych si ho asi teď na chvíli nechal a užíval oba foťáky paralelně. Ty peníze mi teď nikde nechyběj.
Nějaký dobrý rady nebo tipy okolo cenovýho vývoje?