KEIKIN: tak to asi každý... jenže to by to potom už nebylo město, že jo :-)
věci co jsem postuju, samozřejmě nejsou nutně všechny utopie, ale spíš obecně, realizované i nerealizované vize - kdo mohl mít vizi města s 20pruhou dálnicí, to nevím, ale i kdyby o to fakt stál (což nechápu), tak na to šel špatně (nejdřív musí to město žít a pak terpve možná potřebuje dálnici)
BTW, (sub)urban report: já dnes absolvoval cestu na kole z Černého mostu do Nezamyslic (vyzvednout si nějaké řídící jednotky pro solární kolo v obchodně s elektrokoly) a jel jse totálně bicycle-unfriendly předměstím.. hustá doprava, kamiony buď vyhýbající se dálnicím poblíž, nebo mířící do nových logistických skladů.. které tam vyrostly na půdě, která by byla potřeba pro případné příměstské zahradničení, kdyby fakt civilizace zkolabovala (na druhou stranu, i tak ta rozhloha polí je tam všude úctyhodná...)... cestou zpátky jsem zjistil, že se tam jezdí přes Zeleneč, ale stejně: i když se teda člověk dokope "stát se změnou, kterou chce vidět ve světě" (
become the change, you want to see in the world), tak na konci cesty je automat na jízdenky v metru, u kterého starší pán somruje korunu a já mu jí nedám, protože automat mi drze sežere celou dvacku a nedá nic (zajímavé, cestou tam somroval vrácenou korunu u automatu na Florenci mladý kluk: zřejmě nějaká mystická souvislost...).
No skoro, to vydá na povídku. asi tolik je dnešní město user-friendly pro aspirujícího vynálezce solární kol a letadel... (a to mě ještě doma čekala pohroma, protože do bytu vtrhli kominíci a prohlásili moje roury od krbu za naprosto nevyhovující nadčasovýým normám, platným už od doby kamenné, nebo tak něco)