• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    FENRIR
    FENRIR --- ---
    Nabídka práce/brigády v MANA
    Praha 10 - Uhříněves
    Potravinářská výroba (nutný potravinářský průkaz), manuální práce (kompletování, příprava objednávek atd.), Pracovní doba: pondělí až pátek - 8:30 až 17:00.
    Možnost dlouhodobé spolupráce.

    Dotazy a další info prosím pouze na: petr@mojemana.cz
    WINKBLINK
    WINKBLINK --- ---
    GLOG: asi 10 mesiacov pijem Joylent, zhruba 2x denne. Najviac mi chutí mango, ale ostané prichute tiež nie sú zlé, nie je žiadna, ktorá by mi nechutila. Joylen mi sadol na prvú dobrú, nemal som potrebu skúšať iné produkty, neviem porovnať či je niečo lepšie, mne chutí.
    GLOG
    GLOG --- ---
    Ad Nutberg - v návodu doporučují jablečný džus, tak jsem zkusila, ale sorry, bylo to jak nakyslé zvratky. Zjistila jsem, že čím teplejší a řidší konzistence, tím pro mě poživatelnější, rychle to vypiju a ta nedobrá chuť není tak silná. Zkusila jsem ho smíchat 50/50 s anapurem do teplé vody, a poměrně se tam schoval. To pro mě asi bude způsob, jak ho spotřebovat.. Možná si na něj taky už zvykám, nicméně Mana3 (starší verze neznám) i anapur mi chutnají hned od počátku a zůstanu u nich.
    Případně zkusím ještě pak další - nemáte nějaké nepředražené zahraniční tipy?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    ZUZKAOU: kvuli tomu se jahly sparujou, ne? to autor receptu nevymyslel moc stastne...

    mne osobne vadi chut camu camu, ale nevim nakolik to muze byt ve smesi poznat, asi taky zkusim testovaci baleni
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRICK: hele jestli je to hořké, ale jinak žádoucí to jíst, tak to smíchej s kefírem a necht přes noc rozležet. Nebo teda smíchej s trochou chlebového kvásku, možná by to žral i jogurt... Mléčné bakterie rozkládají hořké chutě dost účinně.

    Jinak teda ale dodají nakyslou chuť, žejo.

    Jinak jak koukám na složení, tak za tu hořkost nejspíš budou mít zodpovědnost ty jáhly.
    BRICK
    BRICK --- ---
    Rád bych přidal také zkušenost s Nutbergem, který jsem si na zkoušku tento týden objednal. Ještě ale zmíním, že již rok obědvám MANU, tak mohu být trochu zaujatý zvykem. Každopádně nová MANA Mark 3 mě donutila se porozhlédnout i po jiných alternativách.

    Nutbert a pozitiva: dá se objednat na vyzkoušení jen malé balení za 240 Kč, nemá oleje jako MANA (pouze se smíchá prášek s vodou), je rozdělen do menších pytlíčků, má pro mne příjemnou vůni (bujón a instantní polévky mi vždycky voněly) a má po umíchání hodně hustou konzistenci - což je vynikající, protože se pak člověk cítí více jako po jídle, než jen, že se napil a něco ho tíží v žaludku.

    Nutberg a negativa: první a nejdůležitější je chuť. Vím, že jsem se musel u první MANY ze začátku také trochu přemlouvat a proto jsem Nutbergu dal další šance, ale nešlo to. Sice výrobce dodává v balení i třtinový cukr na doslazení, ale ani to nepomohlo. Pořád jsem cítil jakousi "nahořklou" chuť a bylo tam cosi nepříjemně dominantního (to předchozí přirovnání k provensálskému koření je asi příhodné). V podstatě takovouto chuť u žádné běžné potraviny člověk nemá, proto ho zarazí a je mu nepříjemná. Jakmile jsem přestal pít, tak třeba za další 3 min jsem už nedokázal navázat. Také jsem potom tu chuť cítil jakoby v žaludku a nebylo to úplně příjemné. Možná by si člověk po pár dnů/týdnů zvykl, ale říkal jsem si proč vlastně. Nutberg jsem také dal ochutnat v práci kolegům (co jinak občas pijí MANU) a nikomu z nich bohužel nevoněl ani nechutnal (zatímco ochutnávky MANY byly v práci vždy pozitivní). Dalším menším negativem u Nutbergu je trochu horší rozpustnost (vždy se mi prášek v šejkru usadil a nešel pořádně rozmíchat), dráždění v krku (asi malé kousky oříšků) a obecně vyšší cena.

    Každopádně je dobře, že i v ČR vzniká více těchto projektů a snad se Nutberg v dalších verzí posune pro mne příjemnějším směrem. Teď ale opravdu pro mne není.
    GLOG
    GLOG --- ---
    Bezkonkurenční naplněnost mi způsobuje ten zatracený Nutberg. Jejich 1 sáček je docela porce pro chlapa + jak mi to nechutná, mám dost po pár soustech. Dnes zkoušeno zamixovat do silné česnečky.. stále stejný blivajz, dnes mi přimomíná drožďovou pomazánku.. tak inspirace pro příště (ech, že já brala hned tak velké balení..)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Já jsem z Anapuru naplňený často tak rychle, že ani nedopiju tu dávku... A pocit trvá dost dlouho.
    GLOG
    GLOG --- ---
    FRONEMA: Keto chow je jakoze bezlepkovy, ale ve FAQ se za stopy lepku stoprocentne nezarucuje. Zaruka cistoty surovin a zpracovani by vyrobu asi tak prodrazily, ze se to nikomu nevyplati..
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    FRONEMA: tak esli hodláš podstoupit i experiment s proteinovou dietou, jsou to už poněkud specifické požadavky :) Zkus pohledat na https://diy.soylent.com/recipes, třeba tam něco najdeš. Nebo ti holt nezbude než si vytvořit vlastní recept ;)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BINARY_PARANOIC: ja vim minimalne o keto chow https://www.thebairs.net/#intro :) pak je nejaka ta stranka kde si to clovek muze namichat sam z ruznejch ingredienci, ne? tam by to asi slo. na sacharidy palatinozu a na vlakninu je tisic jinych zdroju taky. akorat ta doprava do cech je blba...
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    GLOG: a i drtivá většina zahraničních. Resp. nevím o žádné, která by byla vhodná pro celiaky.
    GLOG
    GLOG --- ---
    Z tech 3 ceskych (anapur, mana, nutberg) maji oves bohuzel vsechny.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    FRONEMA: eee…protože Mana není koncipována jako strava pro osoby trpící celiakií? :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    aha, ale ted koukam ze tam je ovesna mouka, ne jako zdroj sacharidu ale jako zdroj vlakniny... mno. tak nevim, proc tam nedaj neco jinyho? smutnej pribeh....
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    GLOG: mam celiakii a oves obsahuje avenin ktery je prilis podobny lepku nez abych to riskovala.
    jinak ten report o sytosti zni velmi slibne.
    GLOG
    GLOG --- ---
    FRONEMA: Zalezi co mas proti ovsu - jestli chut, tak si nepomuzes, protoze Mana chutna jako tekuta ovesna kase.. Vzhledem ke zkonzumovanemu objemu (kvuli chuti mam radsi hustsi, ale radne ji zapiju, je snadne zapomenout dost pit..) uz po dopiti nemam chut cokoli dojidat, a vydrzim dobre 4h bez hladu, a zrejme jak je to zivinove vyvazene, nepostihuji me zadne mzitky ani spatne z hladu.
    GLOG
    GLOG --- ---
    Tak mi prisel Nutberg, a byt se rada chvastam, jak mi chutna vsechno, jsem neprijemne rozcarovana. Vune trochu jako vegeta nebo instantni polevka, chutna to jako piliny s provensalskym korenim nebo cim.. konzistence drsna, zapichuje se to do krku a drazdi ke kasli.. S vodou v sejkru hnus, ted zkousim v mleku tycovym mixerem - ten to trosku zjemnil, ale ta chut si zada vyslovene polevkovou upravu na slano.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Ja jsem ted nahodou zavitala na stranky Many, a pozitivne me prekvapilo, ze uz v ni neni oves! to uz bych ji mohla nekdy zkusit. Nekdo ochoten odprodat par jidel?
    A btw, jak vam to funguje s nasycenosti? (i po jinych jidlech nez mane) jste najedeni hned jak to dopijete, nebo to musi chvili "dojit"? a za jak dlouho po te porci dostanete hlad?
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Jahodova tycka je moc dobra. Maj jeste coko a vanil ty mi moc nechutnaj. (obsah tuku je 14 %, nevim proc na webu uvadeji 0 %)
    PROTEIN JAHODA 60 g - E-Shop | Novinky | biosfera.cz
    http://www.biosfera.cz/...76-W0JezxbwBEiQA4Ydg0TsO4XqjehC4xPlCTwxn8qe7RH9rlweOQF4BFtT5pOQaApUe8P8HAQ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam