• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSE_MORENOTekutá strava Soylent, Ambronite, AnaPur, Mana nebo DIY recepty, potrava dystopicke budoucnosti?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NONEED1: ADAM: Jedu Mana Mark 5, prasek. Nevim jak presne ID Adam myslel to "chytove vynikajici" - za chutove vynikajici povazuji napr. Parmskou sunku, ne prasky s vodou ;-)

Nicmene, jist to muzu uplne v pohode.

Ja jsem tedy, pravda, kluk odchovany skolni kuchyni a nasledne menzou, takze mam mozna vyssi toleranci k horsimu jidlu.

Vyhovuje mi do toho davat mene vody, nez je doporuceno (subjektivni). Prikusuji k tomu ovoce, zeleninu, maso. Obcas misto toho zajdu na obed s kolegy, abych se socializoval :-)
    ESY
    ESY --- ---
    ADAM: dej vedet, ten balanc zivitn me prijde docela fajn..
    ADAM
    ADAM --- ---
    nepletes cukry vs. sacharidy?

jinak mrkni na https://bertrand.bio/

maji verzi "active"
    ktera ma:
    energy: 2500 kcal
    protein: 125g
    carbohydrates: 265g
    -of which sugar: 31g
    fat: 104g

ja ji planuji brzo zkusit.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    teď jsem koukal na nutriční hodnoty u MANA mark V.
    Koukal jsem, že 34,68g sacharidů vydávají za 13,3% denní dávky, 20,1g bílkovin za 40% denní dávky. Já se snažím držet sacharidy do 50, mimořádně 100g/den a bílkoviny bych rád aspoň 200g/den, ale to stíhám jenom občas. A když jo, tak překročím sacharidy.
    ESY
    ESY --- ---
    ADAM: jojo, to urcite.. Me prijde ze ten tekutej ole tomu delal tu jinou chut.. Ale ono tezko rict, u soylentu to vzdy bude o tom co ti nejmin vadi sobjektivne:D
    ADAM
    ADAM --- ---
    ESY: jasně, je to subjektivní. Já právě na snídani dojel poslední mk4 a jsem rád, že jsem se jí zbavil. Ale s banánem či kávou byla vynikající.

Na druhou stranu s mk5 jsem neměl důvod to ani zkoušet.
    ESY
    ESY --- ---
    ADAM: osoben nesouhlasim. vic me chutove bavila praskova mk4 :)
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    souhlas, ze chut drinku je uplne jinde od praskove varianty, kterou bych taky zkusil spis
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ADAM: Prášek nepodléhá tak rychle zkáze, proto v něm nemusí být tolik konzervantů.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Mark 5 je chuťově fakt lahůdka, občas si ji dám místo desertu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NONEED1: prášková Mark 5 je vynikající. Umělá chuť v ní není.

Ty drinky jsou strašně umělé, na ně se vykasli
    NONEED1
    NONEED1 --- ---
    dobry den, pokud by nekdo mohl poradit - na test jsem si koupil drink Mana Mark 4, umela chut mne poslala do kolen, ale nejak jsemse donutil to vypit v case obeda. prekvapilo mne, ze pocit hladu nastal az kolem 17:00, vyreseno jablkem a potom az veceri. zkusil jsem tedy drink prichutovy, asi vanilka a kakao, bohuzel uz jsem se ani neprinutil a obsah sel do zachodu a krabice do trideneho :( zvykat si na takovou umelotinu nechci. prosim je nejake reseni? mark 5 asi nebude o moc jiny, doporucil by nekdo neco s pozivatelnejsi chuti nebo nejsem predurcen pro takove produkty?diky
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LAUNCHER: Aha. Tak to já to četl úplně jinak.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    COWBOY: Clanek je ukazkovym FUD, misi pravdu + prehaneni + nesmysly. Lidi, kteri zainvestovali tunu penez a usili a znalosti do tvorby tekute stravy se snazi vylicit ve velmi prazvlastnim svetle.

Pohodovou a z 99% neradikalni komunitu uzivatelu se snazi vylicit jako extremisty kteri se neboji jist nic jineho nez tekutou stravu (nikoho takoveho neznam) a kteri z jakesi rozvernosti hazarduji se svym zdravim.

Timhle bahnem polopravd nasledne celou myslenku taha az k blaznivym extremnim vychodiskum, ktere komunita (nebo minimalne drtiva vetsina z ni) nikdy nezamyslela).

Priklady:

1) "Rhinehartova otevřenost i nekritické nadšení" - Nadseni ano, nekriticke ani omylem.

2) "Od původní verze Soylent 1.0, zbastlené v Rhinehartově kuchyni" - Ani 1.0 fakt nevznikla v kuchyni, to mozna tak 0.1.

3) "V online Soylent Discourse fóru je například patrné, že ačkoliv uživatelé pravidelně debatují o zažitých i hypotetických negativech konzumace práškové stravy, diskuse většinou končí skupinovým konsenzem typu „pořád je to lepší než hamburger z fastfoodu“ – tvrzení, které pravděpodobně není mylné, ale zároveň ani dostačující na potvrzení bezpečnosti soylent konceptu"

Ve forum https://discourse.soylent.com/ je patrnych mnoho veci ale nikdo pricetny z tohoto "pseudo-citatu" "bezpecnost" Soylentu nevyvozuje, na to jsou tam uplne jine typy diskuzi. Mmj se v nich doctete, ze vetsina castych uzivatelu k tomu i tak ji mmj ovoce a zeleninu, doplnky stravy.

4) "politika strachu z jídla" - LOL, WUT?

5) "To je ovšem ve stávajících sociopolitických systémech většiny zemí, kde jsou běžným občanům-laikům předkládána konečná rozhodnutí a statistická data bez možnosti porozumět principům jejich vytváření a interpretace, poměrně obtížné." - LUL, WUT???
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LAUNCHER: Můžeš napsat, co ti vadí na tom článku? Co ti vadí na autorce už víme.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AXTHEB: "Od původní verze Soylent 1.0, zbastlené v Rhinehartově kuchyni"

Tak urcite...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUNCHER: Nerozlišuješ Soylent a soylent, ačkoliv je v článku rozdíl popsán dost zřetelně.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AXTHEB: Za Soylentem stoji dneska solidni tym expertu a stejne solidni tym expertu jim na to delal papiry. Proc? Protoze bez papiru to nedas na trh a kdyz jo, dostanes silenej flastr.

Pani krafe svoje FUDs typu "Možná se jím někdo brzy otráví nebo mu vypadají zuby. " (to je presna citace z clanku, Bobe) aniz by narozdil od tech lidi kteri Soylent vypapirovali, k tomu mela jakykoliv realne vzdelani.

Tvrdit o Soylent ze je to nejakej projekt DIYer bez opory v lidech viz nize a jeji evidentne nulove povedomi o tom, co vsechno musis mit za papir abys v dnesnich 1st World Countries mohl neco takoveho poslat na trh, je stejne usmevny jako tvoje snaha ji branit.

Vic fakt nemam co bych k tomu napsal, kazdy si to muze precist a udelat si obrazek sam.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUNCHER: Aha, takže nazvat článek o nutrition DIYerech českým, mezi českými DIYery používaným překladem nutriční bastlíř je dojemné a dělá z ní samozvanou nutriční expertku. Ok, děkuji.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AXTHEB: Kteremu slovu konkretne nerozumis?

"Ja vidim "nutricni bastliri" hned jako nadpis. Od samozvane nutricni expertky akoratze bez papiru me to dojalo, viz nize."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam