• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MEA: AbiWord.
    MEA
    MEA --- ---
    ERGOSUM: slovník už mám, ale chtěla jsem aplikaci jako je překladový slovník
    MEA
    MEA --- ---
    ERGOSUM: no já pravděpodobně potřebuju program, který by pochopil, že jpg potřebuju jakkoliv převést do čtečkového formátu.. a calibre to nechápe..

    teď mám cíl, až dojdu do práce, kde je acrobat, převedu obr. do pdf a to pdf pak do formátu pro čtečku.. ale kdyby byla jednodušší metoda na free programu, tak by to bylo nejlepčí :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MEA: Na to nepotřebuješ program. stačí kniha. http://www.palmknihy.cz/sedmijazycny-slovnik-vulgarismu.html
    Výkladový slovník exotických materiálů - Ondřej Slanina - | Palmknihy.cz
    http://www.palmknihy.cz/vykladovy-slovnik-exotickych-materialu.html
    Nová slova v angličtině: anglicko-český slovník díl 1, A−G - Jozef Petro - | Palmknihy.cz
    http://www.palmknihy.cz/nova-slova-v-anglictine-anglicko-cesky-slovnik-dil-1-a-g.html
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MEA: Když už do něčeho balit obrázky, tak to bude epub, nebo jiný čtečkový formát. Čtečka pak může zmenšit každý obrázek zvlášť a nemusí mít v paměti celé pdf. Pokud máš jinou možnost, nebo nevytváříš pdf přímo pro své oči a svou čtečku, je výroba knih v pdf nemoudrá.
    MEA
    MEA --- ---
    ERGOSUM: jj, lingvo používám, tedy bylo již nainstalované na čtečce, ale chtěla jsem takový ten klasik slovních cizích slov, tohle je spíš překladový slovník, i když na něm občas významy slov taky hledám.. ad karta, jjj, tam knihy mám :)
    MEA
    MEA --- ---
    PECA: příliš nedotkl, spíš jsem si tam všimla nějakých věcí, co nejsou jen tak vidět.. s tím dlouhým čekáním se mi to dělo taky, ale jenom u určitých typů pdf.. některé na tom číst nejdou, ale ty jsem tu osobně rozebírat nechtěla, no však to nevadí, je lepší o tom psát než nepsat zase.. někdy ani reflow nepomohlo, např. u takových, kde je použitý novinový styl, tak jsem je jednoduše posouvala po displayi, jenže bylo to prostě.. hustý.. to byla nejtlustší bichle, co jsem do čtečky dostala (asi 2000 stránek, hooodně mb), to už bylo moc, ale u 700 stránkových pdf nemám problém.. i když mi reflow nefunguje, tak jak bych chtěla, našla jsem si tam způsob, jak to pohodlně číst..

    jde taky hodně o kvalitu scanu, jakmile to bylo pdf z čb scanu na nefoto kvalitu, tak za chvíli se dělo, že byla písmena nečitelná a slitá s textem, na prd..

    jinak mini nb mám, tablet nepotřebuju, tak tam budu luštit ty zbytky, dokud neseženu pořádný nepdf materiály knih, které zatím nemohu sehnat jinak..

    velká čtečka, to je sen! :) o tý chci psát článek jako o studentském snu :)))

    s tím minutím.. já nadsázku naprosto chápu, ale nehřeším slovem :D, resp. snažím se, jak to jde, a baví mne brát věci doslova, to je někdy srandy kopec, to člověk kolikrát až žasne a vidí ten skrytej sarkasmus.. je fakt, že tady to spíš bylo minutí, protože to nepadlo v pravý čas na úrodnou půdu no :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MEA: "Předinstalované ABBYY® Lingvo pomohou rychle určit význam neznámých slov bez nutnosti zavřít knihu." http://www.pocketbook-int.com/cz/products/pocketbook-touch
    http://www.lingvo.cz/trial-verze-demoverze/
    http://www.pocketbook-int.com/cz/support/pocketbook-touch
    MEA: Většinu knih bych měl stejně na kartě.
    PECA
    PECA --- ---
    MEA: Nic ve zlým. Pokud jsem se Tě nějak dotkl, omlouvám se, nebyl to záměr.
    Myslel jsem, že máš 622 lux, ale teď si ověřuju, že "Já jsem koupila použitý Touch 622". Moje chyba, máme stejnou čtečku. Tedy podle označení bychom měli mít. Asi jsem zkoušel jiná PDF, nebo je můj PB 622 touch z jiného těsta, ale čtení PDF na něm je pro mě utrpení, spousta čekání na překreslení při posunu stránky, čekání na načtení a vykreslení další stránky...
    Na čtení skript (alespoň já zažil skripta zpravidla formátu A4), kde chápu, že se převodem na text nikdo nezabývá (+ grafy, vzorce = žádná sranda), bych si raději koupil levný tablet (8 palců do 2 tisíc v pohodě, na hraní nic moc, ale na čtení a browsení netu OK), nebo velkou čtečku (což už je drahá sranda).
    Někde jsme se asi minuli ve vzájemném porozumění nadsázky a příměrů, tak to raději nebudu dál pitvat :-)
    MEA
    MEA --- ---
    PECA: nevim, vůbec jsi nezmiňoval, co máš, ale odhaduju že 622 lux nebo 623 lux, u kterého tam nebylo na můj vkus to, co bych potřebovala, ale to jentak btw.

    nemám naprosto problém číst 300MB pdfka a velký bichle, nemám příliš výtek ke čtení, naopak, jsem vděčná za tu možnost čtečky, a že s sebou nemusím tahat scripta a tlustý učebnice, který zatím v jiným formátu ani nejsou jednoduše k dispozici, to víš, na čtení jednoduchý beletrie je vhodná snad každá čtečka, ale na složitější literaturu to už moc není..

    obecně je určeno hlavně to, že pdf je původně vytvořeno na pc, nikoliv na čtečky a proto jeho neohrabanost nevyhovuje čtečce, to je oč tu běží, naproti tomu e-ink bývá na čtení pdf kolikrát mnohem příjemnější na oči než jakýkoliv pc a proto z toho logicky vyplyne, je-li v dobré kvalitě, lépe se člověku čte

    auditko pocketbook souvisí s auditkem eknih, to dá rozum a proto dá rozum, že se mohou témata vzájemně prolínat, míchat a spojovat ;), kždp. se tam podívám a případně se poptám, co s obrázkama.

    Peca, sám máš asi k masochismu nějak blíž, je to tvůj přístup k věci, neakceptuješ to, jak to mají ostatní lidi a zkoušíš masochismus hlava nehlava (a podle sebe soudím tebe) aplikovat na další, kteří mají úplně jinačí přístupy, chápeš? tak víš co? nechej si to příště pro sebe, tady nejsme v žádným SM kroužku.. a je to OT, tvůj masochismus.. taky nic ve zlým, ale nemusíme tady číst nějaký tvoje příměry k masochismu prostě, tím bych ráda zakončila tento SM "elaborát". :)))
    PECA
    PECA --- ---
    MEA: Jestli to chápu dobře, tak čtečku máme stejnou, akorát ty máš model s posdsvícením. Číst skeny v PDF jsem zkoušel jednou. To není kniha, to je čuňárna. Ohledně převodu a tvorby knih se ptej v klubu o eknihách, je tam několik v tomto směru hodně zkušených uživatelů. Na čtení PDF obecně je mnohem vhodnější tablet, případně PC (notebook), než čtečka. A protože číst PDF na čtečce je utrpení, nazývám to masochismem. Nic ve zlým, prostě osobní zkušenost.
    Jinými slovy, když už bych chtěl ušetřit a ukradené knížky, tak si je alespoň stáhnu z takového zdroje, kde dělají skutečné eknihy a ne polotovar v PDF. PDF není formát vhodný pro čtení ve čtečce. Rozměr stránky v PDF, pokud není šitý na míru, nebude sedět na rozměr čtečky. Otáčení stránek trvá mnohem déle, než u skutečné eknihy...

    Nicméně to jsem se od tématu PocketBook a jeho vychytávky dostali k tématu obecné tvorby eknih, která tématicky patří jinam :-)
    MEA
    MEA --- ---
    PECA: tos nikdy neslyšel, že se vytvoří scany obrázků a udělá se z nich pdfko? takových knih je na netu mnoho.. samozřejmě je lepší při scanování ukládat do jiného formátu než do jpegu, tedy přímo do pdf jako textu, ale nevím, jestli se to dá ještě udělat, protože v tomhle praxi nemám a jak jsem to kdysi udělala já si už nepamatuju, byly k dispo jiný sw.. asi je jednodušší pro lidi scanovat o stošest šílenou xstránkovou knihu jako obraz než to ještě převádět (sama jsem to udělala jen jednou v životě a měla dost už po 100 stránkách)
    takže tvá otázka k masochismu je spíš trapná a scestná ;)) než že by měla nějakou kvalitní hodnotu

    moje čtečka naprosto v klidu čte obrovský pdfka z OBRÁZKŮ a nemá problém! ;) je ideální i na čtení takovýchto složitostí! je to šikula! proto jsem si ji taky pořizovala.. na obrázky parádní..
    jestli máš neschopnou čtečku je spíš tvoje mínus
    MEA
    MEA --- ---
    jinak posílání mejlem jsem zatím nezkoušela, ale vzhledem k "rychlosti" prohlížeče a přenosu mne to zatím spíš odrazuje
    PECA
    PECA --- ---
    MEA: Ty trpíš nějakou zvláštní masochistickou úchylkou? Cpát obrázky do PDF... Ta čtečka s tím pak ani pořádně není schopná pracovat. Čtečka je na čtení textu, ne na prohlížení obrázkových alb.
    MEA
    MEA --- ---
    PECA: jj dropbox je super, přes něj jsem si nahrála všechno do čtečky, chápe snad všechny soubory.. ne jako calibre (možná je to moje chyba nevím), který nechápe obrázky a ani jako send to pcbook, který je podobný.. nevyužívám jich, pracuji příliš s mp3 a obrázky, aj...
    nepotřebovala jsem ani microsd kartu, abych ve čtečce sprovoznila předčítání, zlatej dropbox :)
    PECA
    PECA --- ---
    LUDO: Tak určitě. U těch nasvícených čteček bych počítal s tím PWM. Ale dá se to udělat na kHz frekvenci a to už je zpravidla nepostřehnutelné. Nicméně já mám čtečku beze světla a svítím si sám, blikající "šeřivkou" (žárovka usporka). :-)
    MEA
    MEA --- ---
    jo a nedaří se mi moc dobře vyguglit dobrou alternativu adobe acrobat proffesionalu, která je free, nemusí to umět kdovíco, ale mělo by to něco zvládnout, hlavně převést jpeg aj. do pdf..
    nějaký programy čistě na tenhle převod by se našly, ale nebyly dobrý recenze a zkušenosti a byly moc omezený.

    proto kdo sem písne nějakej dobrej tip na převod obr. do pdf?
    nebo aspoň hodí odkaz do jinýho audi, kde se tohle řešilo..

    já mám v současnu pdf creator, architect a image2pdf, ale ani jeden mi nechce udělat z jpegu pdfka, architect je zpoplatněnej a třea jenom vidim špatně, že to jde.. tuší někdo?
    pak se snažím zorientovat v calibre, ale ani to mi nenabídne možnost konvertovat z jpegu..
    LUDO
    LUDO --- ---
    MEA:
    PECA: tak ja na citanie iba svetlo klasickej ziarovky, ziadne pofiderne LED cez blikajuce PWM :)
    PECA
    PECA --- ---
    MEA: Já jedu bez kabelu furt. Naopak to považuji za velké pohodlí. Synchronizuju skrze DropBox. Knihy si naházím do složky přímo v PC, neřeším, že mám čtečku zrovna doma, nebo v batohu. Až ji zapnu, tak se to natáhne.
    Eventuálně stahuju z Palmknih rovnou do PocketBooku (což už tak pohodlné není). Posílání emailem jsem si zatím neaktivoval, ale vyřešilo by mi to stahování nově zakoupených knih.
    PECA
    PECA --- ---
    LUDO: U tabletu displej bliká (podsvícení i samotný obraz). U čtečky nikoli (tedy obraz určitě ne, světlo možná). Čtečky nemají podsvícení, anžto jejich displej je neprůhledný, ale nasvícení. Světlo dopadá shora a od displeje se odráží, podobně jako u čtení při světle (venku, lampička...) Displej tabletů je podsvícený (TFT, LCD...), nebo svítí sám o sobě (OLED, AMOLED...). Někdo tyto rozdíly nevnímá, jiný hodně. Každý podle svého.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam