• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Docela drsný test PocketBooku Aqua:
    Ридер PocketBook Aqua: супертест в морозильной камере
    https://www.youtube.com/watch?v=vFot56P8xNM#t=99
    MJAK1329
    MJAK1329 --- ---
    MEA: Nevím jestli to je ještě relevantní, ale v XnView lze jpg/png převést do pdf jako jednotlivé stránky a ty pak lze přes pdftk spojit do jednoho dokumentu.
    https://www.pdflabs.com/tools/pdftk-the-pdf-toolkit/
    Otázkou je, jestli čtečka neumí přečíst cbr soubory, což jsou obrázky jpg/png zabalené rarem. To je výrazně rychlejší alternativa taktéž zcela zdarma.
    Podle mobileread by pocketbook to umět měl.
    A homebrewed program for viewing image archives (cbz, cbr,...) - MobileRead Forums
    http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=162852
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CERMINEK: Já tedy dávám do 6" čtečky v pdf jízdní řády a trasy (když potřebuji), je to bída, ale srovnatelná se zapínáním NB, nebo tištěním, když potřebuji jen párkrát po cestě nahlédnout.
    Na druhou stranu, za rok může být 8" už v přijatelných cenách a lepší kvalitě.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Gogen je trvale nedotazena ctecka, tuhle znacku fakt ne.
    Jinak budto si koupis 8" uhlopricku, jinak vyhodis penize. Zajdi si do Datartu, vem sebou nejaky dokument a vyzkousej to. Pdf na malem 6" einku jsou problem, k tomu jsou ctecky obecne pomalejsi nez tablety.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ERGOSUM: 5k už je dost :/ ... pdf na tabletu nebo monitoru čtu doposud, ale zírám díky tomu 90% času do monitoru...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CERMINEK: Kromě jedinců, kteří si dělají PDF na míru své čtečce (a to není zjevně tvůj případ), přestože čtečku máme, pdf čteme raději na monitoru, nebo tabletu. Prostě na něčem od 8" výš (v e-ink si připrav 5000+).
    IDLE
    IDLE --- ---
    CERMINEK: Tak to si nějakou půjč a vyzkoušej. Takové věci nemusí na malém displeji dopadnout dobře, záleží na tom, jak jsou udělané - bude to kus od kusu (knihy, ne čtečky).
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    IDLE: většina pdf jsou klasická textová + sem tam obrázek... Scanovaných pdf mám jen pár, ale i ty bych ve čtečce mohl chtít číst... Hlavně mi jde o pdf s dokumentacemi, kde jsou mraky textu a tabulek apod.
    IDLE
    IDLE --- ---
    CERMINEK: Jestli je to skenované PDF bez OCR, tak zapomeň na šestipalcovou čtečku. Většina takových textů na ni bude mrňavá nebo budeš věčně bojovat se zoomem.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj, jsem v oblasti eboo readerů nováček, tak případně sorry za lame dotaz. Chystám se na koupi čtečky, e-ink displej podmínkou. Ale nechci po ní čtení knih jako takových, ale chci, pokud možno na SD kartu, dát pdf a to si ve čtečce přečíst. Případně vedle pdf, ještě jpg apod. (mám mnoho scanů). Klasické ebooky nemám v plánu používat, ale mám obrovské množství pdf, která čtu na notebooku a už mě to moc nebaví. Co byste doporučili?
    Zatím, co jsem tak koukal, tak se mi jeví vhodne tato: http://ctecky-elektronickych-knih.heureka.cz/gogen-ereader-1/specifikace/#section
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    taaakze!! pokud mate aktualizovanej firmware na PB 626 (i na 623) na to nejnovejsi teda 5.2, tak zapomente na zmenu defautniho vieweru na cteni u epub (adobe) na neco jineho - teda bud na FBreader nebo na Coolreader (musi se doinstalovat externe a je mooc peknej!) - proste to s novym firmwarem nejde, a kdyz to nejak hodne nasilne ukecate editaci extension.cfg jako ja (a jak se to na webu doporucuje), tak se maximalne dostanete do stadia, ze FBreader nefunguje na ebooby jak ma a skoro nic tam pak nejde menit v nastaveni. Ani fonty (viz muj problem, ze se mi vse zobrazovalo s fonty pouze bez patky - tedy ty Sans fonty) a take nejde nainstalovat ten Colreader... nefunguje VUBEC s tim novym firmware ..

    Musel jsem se vratit ke staremu 4.4 a vse maka jak ma... :))

    zaver? ten novej firmware od PocketBooku, ktery ma takovej humbuk propagaci ze strany PB je naprosto nepouzitelnej zmrsenec ... a varuju pred aktualizaci vaseho pristroje jak jen to jde... (na PB 623 je zatim ta 5.x snad jen beta a nenabizi se to v aktualizaci a musi se jen rucne... nedelejte to! )
    :))

    dalsi problemy a zkusenosti s tim firmwarem 5.x maj uzivatele tady:
    ebook-ctecky.cz FÓRUM • Zobrazit téma - Nové rozhraní pro PB 626/623
    http://www.ebook-ctecky.cz/forum/viewtopic.php?f=59&t=683

    ze zacatu nadseni a pak... zjisteni ze cela rada veci nejde a jsou to veci tak uzivatelsky dulezite ze vetsina lidi se vraci zpet na starej FW ...

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: hmm ma to jedinou vadu to prodani toho konfiguraku ... a to ze pak nahle ten FB reader pouziva na epub jedine bezpatkove pismo a nedovoli to zmenit at delas co delas ... :((
    pritom doc(x) cetl ten fbreader bez problemu s vsema sherif pismama co v systemu mam ...
    u epub ale odmita pouzivat cokoliv jineho nez nejake z nabizenych bezaptkovych pisem...
    co s tim?? tusite nekdo?

    udelal sme na radu jednoho cloveka jeste zmenu v cfg ze jsme dal radek:
    epub:@EPUB_file:1:fbreader.app:ICON_EPUB
    a vse ostatni nechal na systemu at to dela po svem se svym cfg defautnim ...
    a nic stale stejne.. zadna zmena epub me cte fbreader jen s bezpatkovym pismem... coz je teda pro me hooodne neprijatelne.. bezpatku nesnasim u cteni primo smrtelne... :O((
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    IDLE: Taky se mi to stalo a aktualizoval jsem podle návodu pro ruční aktualizaci.
    IDLE
    IDLE --- ---
    Tak jsem zapnula čtečku a wi-fi, dala vyhledat aktualizace a čtečka zamrzla (teda plusmínus, na tlačítko uspání reaguje oběma směry, ale na dotyk nic). To nám to pěkně začíná.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Jinak, aby to nevypadalo, že jenom brblám, tak můžete pánům z PB vyřídit, že Ultra se jim opravdu povedla: dvě programovatelná tlačítka navíc vyřešila můj požadavek na rychlý řístup ke slovníku a obsahu/záložkám, výběr mezi virtuálními poličkami a adresářovou strukturou je také fajn.

    Akorát koukám, že bug s abecedou opravili na nový bug s abecedou: Dřív se řadili zvlášť malá písmena a velká. Teď už to umí zařadit malá písmena mezi velká, ale pro změnu to separuje na konec diakritiku:-(
    PECA
    PECA --- ---
    JYRKA: Bomba!
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PECA: Ano, API pro synchronizaci řešit budeme.
    PECA
    PECA --- ---
    JYRKA: Kapitalisto! :-) Tak zkuste probrat alespoň tu synchronizaci pozice v knize.
    Já si na tu vaši appku docela zvyk (sice má několik much, ale dá se s tím žít), ale pak přijdu domu, vezmu čtečku a musím najít polohu pomocí hledání... Jde to, ale dře to.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PECA: S tím cloudem: asi Tě zklamu, ale zamlčím to. :-)
    Budeme se bavit o něčem jiném, pár nápadů mám. A jak víš, že jdeme příští týden na oběd?!
    PECA
    PECA --- ---
    JYRKA: Já bych ocenil synchronizaci rozečtené knihy mezi PB a čtečkou PK na mobilu ;-)

    A druhá věc - JYRKO, prosím tě, až budeš mluvit s pány od PB, tak bych docela uvítal podporu jiných cloudů, než DropBox. Přeci jenom, máme tu GoogleDisk, Microsoftí OneDrive, ale hlavně domácí NASy, kde lze provozovat svůj vlastní privátní cloud (na Synology je to Cloud Station, nebo Symform).

    Co se týče Cloud station, tak teď Synology slibuje sync do veřejných cloudů (google, microsoft a další). Symform je fajn v tom, že výměnou za svůj prostor člověk dostává distribuovanou zálohu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam