• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    FRED
    FRED --- ---
    hmm, nicmene zadne praskliny nevidim, at to zkoumám jakkoliv. obratim se na prodejce.
    LUDO
    LUDO --- ---
    FRED: ano, vypada to ako prasknuty displej
    IDLE
    IDLE --- ---
    FRED: Tak se projevuje prasklý displej.
    FRED
    FRED --- ---
    ahoj, u mého Inkpadu se prestala refresho at horni cast displeje. fotku jsem udělal po factory resetu a zformátování pameti.
    vypadá to nejspis na reklamaci. stalo se vám neco podobneho?

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ...ale to jsme damy a panove ve spatnem chlivku ... musime do Scifi! [ SCI-FI, Fantasy, Horror - Keep your friends close and your enemies dead! ] :))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ERGOSUM: IDLE: ...melo telepaticke ovladani - hlavne na otaceni stranek a pridavani poznamek/koretur ...
    :O)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    IDLE: Tak, tak. Abys na to mohl koukat ze dvou metrů a dobře se to drželo v jedné ruce.
    IDLE
    IDLE --- ---
    ERGOSUM: A ideálně aby mělo co největší displej a přitom se vešlo do kapsy. :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Řekněme si to upřímně. Každý máme nějaké touhy. Ale zařízení které vydrží pracovat měsíc na nabití, čte se dobře potmě i na slunci, nainstaluješ tam libovolné aplikace / operační systém, můžeš tam sledovat filmy alespoň v HD, pohodlně se nosí, ... a ke všemu se vejde do takových pěti tisíc Kč. Tak o takovém nevím.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    On PocketBook vyuziva pro zobrazeni Mobi prave prohlizecku FBReader.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    PECA: Ne - naopak, není mi to k ničemu. Pomohlo mi to pochopit, že hardware čtečky je výkonově nesrovnatelný s tabletem či telefonem a proto tam jsou úplně jiné možnosti, z tohoto pohledu jsem to nikdy nezvažoval a nyní chápu.
    Ten PB 740 stál přes pět tisíc- což sice není mnoho, ale za to už člověk koupí telefon, který je nabitý spoustou HW (ve čtečce není skoro nic). Trh telefonů a čteček ale není možné srovnávat, předpokládám tam rozdíl v objemech o více než jeden řád.
    LUDO
    LUDO --- ---
    PECA: fbreader nie je interny PB, je to v podstate pribalena open source aplikacia, a z mojej skusenosti je na dost dobre urovni https://fbreader.org/
    PECA
    PECA --- ---
    OXYMORON: Tak každý příměr kulhá a ano, když vybalíš žehličku s nějakou divokou koncovkou, tak je jasné, že je někde chyba a hrskneš to prodejci na hlavu. Tady je to horší. 4tečky na telefony a tablety mají výhodu v přebytku výkonu (jasně uživatele to nezajímá), výhodu v konkurenčním boji autorských týmů.

    Průsšvich čteček je v tom, že typicky používají totožný Adobe renderer, který z toho ePub 3 umí (poku se to nezlepšilo) prdlajs. Což ti, jakožto platícímu zákazníkovi, je pochopitelně u zadele a vede ke zklamání.
    Co se týče interních prohlížečů, jako je fbReader v PB, tak nevím, jak to řeší jiní výrobci, ani jak je na tom fbReader z hlediska kompatibility. Je samozřejmě blbý, že spousta podporovaných formátů je spíš typu "umíme, odškrtnuto".

    Taky je blbý, že trh čteček je takový nemastný neslaný. čtenář chce číst a netouží po nějakém zásadním apgerjdu, takže trhu chybí určitý drajf, jako je v trhu telefonů, kterému ale také (IMHO) dochází trochu dech. Protože kdo by chtěl vyhazovat každý 2 roky 5 tisíc za trošku lepší telefon, jenom kvůli novějšímu OS, který stejně nedělá to co jeden chtěl, ale to co si myslí výrobce, že je pro jednoho nejlepší... Takže čtečky (a asi i ve snaze být levné) jsou pomalé, nevýkonné, pomalu se vyvíjející se špatnou implementací ne mo dobrých standardů...

    Můj názor, ale máš mé plné pochopení, které je ti pochopitelně k ničemu :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    PECA: Rozumím, co tím chceš říci. Na zástrčce spotřebiče je na první pohled vidět, zda je to ta, co mám doma. Ale na krabici s mým spotřebičem stálo ujištění, že to zvládá 13 druhů zástrček včetně americké i evropské :-) pokud se tedy dozvídám, že to tak úplně není a je mojí chybou, že jsem tomu věřil, či že jsem měl být více ponořen do historie vývoje formátů a zároveň znát zákulisní informace o tom, co to umí a co je nouzovka .... no nevím :-) Jsem zkrátka jen BFU kterej tankuje natural pokud to výrobce auta deklaruje a nestuduje si kvůli tomu product sheety společnost Shell.

    Např. na androidu používám MoonReader, interpretuje všechno skvěle - nejspíš má super trávení :-)

    Jinak - omlouvám se všem za vysírání způsobené disproporcí mezi mým očekáváním a skutečností. Nechtěl jsem se nikoho dotknout ani dělat reklamu Amazonu - člověk holt porovnává s tím, s čím má zkušenost. Díky všem co se mi snažili pomoci a byli se mnou trpěliví.

    FERRYH: Něco mi pošli a proženu to přes amazon. Ale konverzi z ePub to nepodporuje.
    PECA
    PECA --- ---
    OXYMORON: Dovolím si k tomu poznámku. Takový příměr. Tady u nás by nikoho nenapadlo si kupovat spotřebič s americkou zástrčkou, protože by mu to nepasovalo. Ale když si někdo do baráku dá americké zásuvky, tak si pak holt musí kupovat spotřebiče s americkými zástrčkami. Takže když si koupím standardní čtečku, používám standardní soubory - ePub. Když si koupím "ameriku", používám upravený mobi - AZW(3). To že je to interně furt "nějaké" html, to je druhá věc.

    A potom není "mobi" jako "mobi"! Původní mobi je prastarý formát, na který si koupil Amazon práva a pro své účely si ho upravil. Takže to mobi, co žvejká Kindle není moc chutné pro čtečky, které dost dobře nemohou umět to nové mobi úplně dobře trávit. :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    kdyz uz sme u toho Kindle konverteru ... dali to nekdy k dispozici ven? Kindla nemam a nemam jak to zkusit nakolik ten jejich konvertor fakt umi ruzne zbesilosti v sazbe ... docela by me to zajimalo. Kdyz ja testoval kdysi davno kindla, tak ta konverze byl na beznou beletrii uspokojiva, ale ne dobra... spis podprumerna - Calibre to zvladal lepe... to se to opravdu tak moc zlepsilo? rad bych to zkusil...
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JYRKA: Díky za reakci. Tu příhodu s digitální demencí jsem zmínil z jediného důvodu - abych ilustroval, že to, co bylo pro vydavatele obtížně řešitelné (a nevyplatí se jim to), nějaký pirát zvládnul ve velmi solidní kvalitě - a nejspíš jen z enthusiasmu a bez nároku na odměnu :)

    K zasílání do čtečky - souhlasím s tím, že ten postup (tedy poslání mailem) je stejný, ale mechanismus je zcela jiný. Amazon to, co pošlu, vždy konvertuje a reformátuje (protože sama čtečka toho mnoho neumí, Amazon tu supluje touto službou). PB to doručí tak, jak jsem to poslal. Navíc - v Amazonu ty knihy zůstanou v cloudu navždy včetně pozice čtení. Když jsem si včera zaregistroval Oasis se stejným kindlím účtem, jen jsem pokračoval kde jsem skončil s PW2.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Ano. Ale word ctedocela dobre, na rozdil od Kindle
    IDLE
    IDLE --- ---
    JYRKA: No ale pocketbook jen zasílá, nekonvertuje přitom, ne?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    OXYMORON: Schválně jsem se na to podíval. Tu digitální demenci vydal Host v roce 2014. Tou dobou stál InDesign a jeho schopnost udělat solidní ePUB za starou belu. A žádnému nakladateli se nevyplatilo jít jinou cestou a knihu přesázet. U nás tou dobou začínala Grada se sazbou složitějších ePUBů, to samé Melvil. Fakt se nedivím, že ta kniha nebyla - a už nebude, protože končí práva a nikdo do toho investovat nebude.
    Nové vydání by nejspíš znamenalo i vydání v solidní podobě. Host to umí udělat a přípravě eknih věnuje hodně času a úsilí.
    Jinak k tomu zasílání knih: ten postup, který jsi popsal, je v podstatě platný i pro PocketBook. Jen to tam zasíláš přes jinou službu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam