• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Pokud nahraji pres USB do PB LUX 2 jakykoliv NOVY ebook, tak po odpojeni kabelu ve ctecce neni videt a po opetovnem pripojeni USB take uz ve ctecte neni...
    zkousel jsem "Navrat do tovarniho nastaveni", dokonce i formatovani karty a nic nepomaha... po formatovani by mely zmizet veskere stare ulozene ebooky a data ve ctecce, ale NEZMIZI!
    Je to jakoby se ctecka rozhodla, ze NIC nemuzu zmenit z toho co tam je uz ulozene.. a to plati i o zmenu nastaveni cehokoliv, a take se mi stale po ON/OFF objevuje prave ctene kniha ve stale stejne bodu, i kdyz jsem pokracoval dal ve cteni a skoncil jsem pri vypnuti na uplne jine strane...

    mam posledni Firmware aktualizoval jsem ctecku nekdy pred mesicem... navrat na stare FW neni mozny... po nakopirovani do rootu ctecky soubory updatu zmizi po odpojeni kabelu USB....

    Co s tim??

    Nejaky podivny zamek vnitrni karty? jak to napravit?
    jsem Ajtak a docela letity a zkuseny ...ale s necim podobnym jsem se teda nikdy nepotkal!! :O(
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Máte nějaké vyzkoušené pozdro na PB Aqua 2? Do starého z PB Touch lux 3 se vejde, ale je o něco tlustší, takže už mi pouzdro nedrží zavřené na mageteku. Eshopy jsou na informace skoupé.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    aha, dik za navedeni! to me nenapadlo hledat to tam! v changelogu k nove verzi FW bylo upozorneni o moznostech exportu, ale hledal jsem to primo v tom ebooku a nikde zadnej export nenasel... :))) sem truhlik! hledat to v hlavnim menu me teda neseplo... :))
    zkusim!
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    FERRYH: Taky netuším, ale když spustíš prohlížení poznámek z hlavního menu (jako z nabídky na hlavní obrazovce), tak je dole nabídka na export. Ještě jsem ale nezkoušel, co přesně to vyplivne.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    zjistil jsem u meho Lux2 PB, ze po aktualizaci FW ted nejnovejsi mi prestal ukladat zvyrazneni a poznamky do html ... nevite co se to deje?
    To html bylo velice sikovne ... mohl jsem ty poznamky precist i externe, prenosem do meho PC a pak opravovat podle poznamek z PB mnou udelane ebooky v docx...
    Ted tam vidim nejake .afl soubory, ale netusim jak je v PC precist... html to nejsou... zkousel jsem to prejmenovat a otevrit...
    poradite jak na to?
    FRED
    FRED --- ---
    takze alzasoft to opravdu posoudil jako praskly displej, coz automaticky povazuje za vinu uzivatele, cili zadna zarucni oprava. mate nekdo zkusenosti s alternativnim operačním systémem, ktery umi nastavit jaka cast screenu bude zobrazovat text? v mem pripade potřebuju eliminovat prostor v horbi části.
    LUDO
    LUDO --- ---
    FRED: kusok od laveho horneho rohu je "krasny" prasknuty obluk, nemusi to byt priamo vidiet priamo na povrchu, toto je pod tym
    FRED
    FRED --- ---
    hmm, nicmene zadne praskliny nevidim, at to zkoumám jakkoliv. obratim se na prodejce.
    LUDO
    LUDO --- ---
    FRED: ano, vypada to ako prasknuty displej
    IDLE
    IDLE --- ---
    FRED: Tak se projevuje prasklý displej.
    FRED
    FRED --- ---
    ahoj, u mého Inkpadu se prestala refresho at horni cast displeje. fotku jsem udělal po factory resetu a zformátování pameti.
    vypadá to nejspis na reklamaci. stalo se vám neco podobneho?

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ...ale to jsme damy a panove ve spatnem chlivku ... musime do Scifi! [ SCI-FI, Fantasy, Horror - Keep your friends close and your enemies dead! ] :))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ERGOSUM: IDLE: ...melo telepaticke ovladani - hlavne na otaceni stranek a pridavani poznamek/koretur ...
    :O)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    IDLE: Tak, tak. Abys na to mohl koukat ze dvou metrů a dobře se to drželo v jedné ruce.
    IDLE
    IDLE --- ---
    ERGOSUM: A ideálně aby mělo co největší displej a přitom se vešlo do kapsy. :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Řekněme si to upřímně. Každý máme nějaké touhy. Ale zařízení které vydrží pracovat měsíc na nabití, čte se dobře potmě i na slunci, nainstaluješ tam libovolné aplikace / operační systém, můžeš tam sledovat filmy alespoň v HD, pohodlně se nosí, ... a ke všemu se vejde do takových pěti tisíc Kč. Tak o takovém nevím.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    On PocketBook vyuziva pro zobrazeni Mobi prave prohlizecku FBReader.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    PECA: Ne - naopak, není mi to k ničemu. Pomohlo mi to pochopit, že hardware čtečky je výkonově nesrovnatelný s tabletem či telefonem a proto tam jsou úplně jiné možnosti, z tohoto pohledu jsem to nikdy nezvažoval a nyní chápu.
    Ten PB 740 stál přes pět tisíc- což sice není mnoho, ale za to už člověk koupí telefon, který je nabitý spoustou HW (ve čtečce není skoro nic). Trh telefonů a čteček ale není možné srovnávat, předpokládám tam rozdíl v objemech o více než jeden řád.
    LUDO
    LUDO --- ---
    PECA: fbreader nie je interny PB, je to v podstate pribalena open source aplikacia, a z mojej skusenosti je na dost dobre urovni https://fbreader.org/
    PECA
    PECA --- ---
    OXYMORON: Tak každý příměr kulhá a ano, když vybalíš žehličku s nějakou divokou koncovkou, tak je jasné, že je někde chyba a hrskneš to prodejci na hlavu. Tady je to horší. 4tečky na telefony a tablety mají výhodu v přebytku výkonu (jasně uživatele to nezajímá), výhodu v konkurenčním boji autorských týmů.

    Průsšvich čteček je v tom, že typicky používají totožný Adobe renderer, který z toho ePub 3 umí (poku se to nezlepšilo) prdlajs. Což ti, jakožto platícímu zákazníkovi, je pochopitelně u zadele a vede ke zklamání.
    Co se týče interních prohlížečů, jako je fbReader v PB, tak nevím, jak to řeší jiní výrobci, ani jak je na tom fbReader z hlediska kompatibility. Je samozřejmě blbý, že spousta podporovaných formátů je spíš typu "umíme, odškrtnuto".

    Taky je blbý, že trh čteček je takový nemastný neslaný. čtenář chce číst a netouží po nějakém zásadním apgerjdu, takže trhu chybí určitý drajf, jako je v trhu telefonů, kterému ale také (IMHO) dochází trochu dech. Protože kdo by chtěl vyhazovat každý 2 roky 5 tisíc za trošku lepší telefon, jenom kvůli novějšímu OS, který stejně nedělá to co jeden chtěl, ale to co si myslí výrobce, že je pro jednoho nejlepší... Takže čtečky (a asi i ve snaze být levné) jsou pomalé, nevýkonné, pomalu se vyvíjející se špatnou implementací ne mo dobrých standardů...

    Můj názor, ale máš mé plné pochopení, které je ti pochopitelně k ničemu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam