• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Nový FW pro Inkpad 3 - 6.1.1229. Hlavní změna: performance improvement. Osobně nezkoušeno.
    https://pocketbook.cz/cs-cz/support-cz
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON: Hlavně nezapomeň vypnout ty automatický aktualizace a nezapínat je.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Díky moc
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON: Je to jednoduché. 1) Vypni automatické aktualizace 2) Stahneš ze stránky podpory SW 5.20.10.10 tady: https://pocketbook.cz/cs-cz/support-cz 3) ten zip soubor rozpakuješ a soubor SWUPDATE.bin nakopíruješ do root adresáře čtečky (musí být připojená jako výměnný disk) 4) vypneš čtečku 5) stiskneš současně tlačítka VPŘED, VZAD, ZAPNUTÍ/VYPNUTÍ a držíš tak dlouho než se ti objeví zpráva "Aktualizace software". Pak to pustíš a necháš to proběhnout. Kdybys měl zájem o Cool Reader pro tuhle verzi FW tak tady si stahneš předpřipravené balíčky: https://papierlos-lesen.de/cool-reader-fuer-ebook-reader-von-pocketbook-61031/
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON: Zatím jsem nikdy nedowngradoval, takže to musím nastudovat.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Je to celkově pomalejší, někdy - např. když listuju zpět - se to zamyslí klidně na 10-20 sekund, ale pak už ty další stránky jdou rychle. I listvání dopředu jde někdy bleskem, jindy se značkou prodlevou.

    Poradíš prosím, jak to downgradovat ? Mě se to aktualizovalo automaticky, nic jsem nestahoval, jen to potvrdil.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON: Souhlas, vrátím se k předchozímu FW. I na epubu je to pomalé - než to spočítá stránky.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    OXYMORON: Jen doplním - na knihách ve formátu ePub vše funguje dobře.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Včera jsem provedl update. Trošku zklamání - otáčení stránek je pomalejší, změna velikosti fontu dvěma prsty nefunguje, překreslení stránky po změně velikosti fonru trvá asi 20 vteřin (kniha byla plain text). Víc jsem zatím nezkoumal, jen jsem po update pokračoval ve čtení :-)
    KERB
    KERB --- ---
    MARTY63: diky za echo
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Nový FW pro Inkpad 3 - 6.1.1069
    Změn je hodně, je to v release notes vypsané. Překopaný interfejs, podpora epub3 a další.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    LUDO: ERGOSUM: diky za navedeni, nakonec jsem v Calibre v editaci knih objevil checkbox "Ulozit pismo", provedl jsem to se vsemi ebooky a uz se to zobrazuje spravne...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XCIDER: Možná ještě zkusit změnit písmo. Pokud ho máš v knize definované(ale ne obsažené) a ve čtečce to písmo bez diakritiky, může to udělat právě tohle.
    Je to sice chyba knihy, ale se správným písmem ve čtečce se neukáže.
    LUDO
    LUDO --- ---
    XCIDER: v menu po otvoreni knihy je nejake nastavenie enkodovania?

    popripade, viem ze vela pocketbookov ma na niektore formaty viac aplikacii, skus pri otvarani knihy "Open With..." a "fbreader"
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    Nastahoval jsem par ebooku v EPUB, co jsou zdarma k dispozici na strankach prazske knihovny (https://www.mlp.cz/cz/katalog-on-line/eknihy/) a nahral je tatovi do postarsiho readeru PocketBook 611. Ovsem cast ceske diakritiky v knihach(ě, ů apod.) se tam zobrazuje jako "?". Ctecka ma nastaveny jazyk cestinu, ty knizky, co jsme mu tam nahrali kdysi, se zobrazuji normalne a zadne nastaveni pro fonty jsem v ctecce neobjevil. Nevite v cem je problem a jak to spravit? Kdyz knihy otevru na PC v Calibre, diakritika se zobrazuje spravne....
    KERB
    KERB --- ---
    PALUSHA: zdarek.)
    no, chápu, je fakt, že já to mám hlavně na čtení doma a na cesty mám ten malej kindle. Ale počteníčko na inkpadu3 je za mě jiná liga -)
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    KERB: Cau Kerbe :) Nakonec jsem vzal mensi HD3 a nakonec jsem spokojenej - ctu vicemene jen "beletrii", nejaky ty pdfka a comicsy na ctecce ozelim a zkouknu na kompu. V posteli a za chuze by mi ten rozmer uz fakt prekazel :)
    KERB
    KERB --- ---
    PALUSHA: rozhodně inkpad 3, já mám kindle paperwhite a inkpad 3 a ten velkej screen je pro mne rozdíl jako blázen. Už se mi nechce číst na tom mrňavým, já bych si inkpad 3 koupil určitě znovu.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    PALUSHA: Inkpad 3 vlastzním a řekl bych, že na čtení za chůze už je velký. Pokud teda fakt čteš při chůzi (což si nedovedu představit), tak určitě 6". Ale ten požitek ze čtení na větším, a stále přenositelném přístroji, je fakt lepší.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    PALUSHA: Pocketbook 740 mám, ta plocha je na čtení super, ale mám i dvě menší (šestipalec a sedmipalec). Poslední dobou čtu především na tom Inkpadu. Nijak přehnaně velkej mi nepřipadá.
    Čtečku taky tahám s sebou, nicméně při chůzi nečtu, ale v ruce se to drží parádně, je to lehounký a tenounký, přes počáteční výhrady mám tu čtečku docela rád :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam