• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    Konkurent Kindle, máte ho? A...

    Co, když nefunguje kabel, co pak?
    Jak dostat třeba knihy do čtečky?
    Jak si upravit třeba aplikace?
    Jak dostat do čtečky nové vychytávky?
    A co e-knihy pro pocketbook a nejen pro něj?

    Aneb vychytáváme svůj Pocketbook...


     
    SPŘÍZNĚNÉ A BLíZKÉ- [ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-) ], [ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc. ], [ Magazines & eBooks (Casopisy a knihy v pdf, epub, mobi...) - vymena a sdileni digitalniho ctiva ], [ Mluvene slovo CZ i ENG ], [ rychločtení ], [ Stripařská dílna ]



    rozbalit záhlaví
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Včera jsem provedl update. Trošku zklamání - otáčení stránek je pomalejší, změna velikosti fontu dvěma prsty nefunguje, překreslení stránky po změně velikosti fonru trvá asi 20 vteřin (kniha byla plain text). Víc jsem zatím nezkoumal, jen jsem po update pokračoval ve čtení :-)
    KERB
    KERB --- ---
    MARTY63: diky za echo
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Nový FW pro Inkpad 3 - 6.1.1069
    Změn je hodně, je to v release notes vypsané. Překopaný interfejs, podpora epub3 a další.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    LUDO: ERGOSUM: diky za navedeni, nakonec jsem v Calibre v editaci knih objevil checkbox "Ulozit pismo", provedl jsem to se vsemi ebooky a uz se to zobrazuje spravne...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XCIDER: Možná ještě zkusit změnit písmo. Pokud ho máš v knize definované(ale ne obsažené) a ve čtečce to písmo bez diakritiky, může to udělat právě tohle.
    Je to sice chyba knihy, ale se správným písmem ve čtečce se neukáže.
    LUDO
    LUDO --- ---
    XCIDER: v menu po otvoreni knihy je nejake nastavenie enkodovania?

    popripade, viem ze vela pocketbookov ma na niektore formaty viac aplikacii, skus pri otvarani knihy "Open With..." a "fbreader"
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    Nastahoval jsem par ebooku v EPUB, co jsou zdarma k dispozici na strankach prazske knihovny (https://www.mlp.cz/cz/katalog-on-line/eknihy/) a nahral je tatovi do postarsiho readeru PocketBook 611. Ovsem cast ceske diakritiky v knihach(ě, ů apod.) se tam zobrazuje jako "?". Ctecka ma nastaveny jazyk cestinu, ty knizky, co jsme mu tam nahrali kdysi, se zobrazuji normalne a zadne nastaveni pro fonty jsem v ctecce neobjevil. Nevite v cem je problem a jak to spravit? Kdyz knihy otevru na PC v Calibre, diakritika se zobrazuje spravne....
    KERB
    KERB --- ---
    PALUSHA: zdarek.)
    no, chápu, je fakt, že já to mám hlavně na čtení doma a na cesty mám ten malej kindle. Ale počteníčko na inkpadu3 je za mě jiná liga -)
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    KERB: Cau Kerbe :) Nakonec jsem vzal mensi HD3 a nakonec jsem spokojenej - ctu vicemene jen "beletrii", nejaky ty pdfka a comicsy na ctecce ozelim a zkouknu na kompu. V posteli a za chuze by mi ten rozmer uz fakt prekazel :)
    KERB
    KERB --- ---
    PALUSHA: rozhodně inkpad 3, já mám kindle paperwhite a inkpad 3 a ten velkej screen je pro mne rozdíl jako blázen. Už se mi nechce číst na tom mrňavým, já bych si inkpad 3 koupil určitě znovu.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    PALUSHA: Inkpad 3 vlastzním a řekl bych, že na čtení za chůze už je velký. Pokud teda fakt čteš při chůzi (což si nedovedu představit), tak určitě 6". Ale ten požitek ze čtení na větším, a stále přenositelném přístroji, je fakt lepší.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    PALUSHA: Pocketbook 740 mám, ta plocha je na čtení super, ale mám i dvě menší (šestipalec a sedmipalec). Poslední dobou čtu především na tom Inkpadu. Nijak přehnaně velkej mi nepřipadá.
    Čtečku taky tahám s sebou, nicméně při chůzi nečtu, ale v ruce se to drží parádně, je to lehounký a tenounký, přes počáteční výhrady mám tu čtečku docela rád :-)
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    Caute, jiz osm let prezivam s Paperwhitem 1.generace (steale v plnem zdravi az na kosmeticke vady), ale zatouzil jsem po novem kousku, prece jen je technologie uz uplne jinde, ze. Koukam specificky po PB, jine znacky me neberou. Vybral jsem Touch HD3, ale kdyz jsem na nej byl kouknout fyzicky, hned vedle byl Inkpad 3, kterej me teda dost nalomil. Hrozne se mi libi ta plocha a co jsem chvili zkousel tak by na tom byla radost cist. Ale - mam dost obavy protoze casto ctu pri chuzi a celkove ctecku porad nekam nosim, na coz by samozrejme HD3 byl lepsi, ze ho strcim proste do kapsy. Je mezi Vami nekdo, kdo taky resil neco podobneho nebo pripadne nosi Inkpad sebou a je to v pohode? Bojim se, ze ta velikost uz je na noseni/cteni pri chuzi proste moc, ale zaroven me fascinuje :) Nebo mam fakt zbytecne velky voci a staci poridit HD3? Diky za jakykoli nazor :)

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    CORWEX: jo ja zkousel vselijake nastroje na tu opravu karty, z toho modu read-only, nic nepomohlo... pravda Tucnak nejsem, a tak tam jsem to nezkousel... ale kdyz jsem ten PB rozebral a zjistil jak trivialni je ta vymena karticky a to ze jsem mel jinej PB Lux2 s rozbitym displ., tak jsem to proste zkusil vymenit... a za pet minut bylo hotove! :))
    jen pak novej FW a bylo to...
    zajimalo by me ale jak hodne jsou mezi sebou nekompatibl ty nastaveni treba u LUX 3 a atd... jestli i zde by takovahle vymena pomoha... myslim si ale, ze by to mozna i tak slo, jen asi FW by se musel tlacitkama spustit PRED startem ctecky a mit ten FW v souboru uz ulozeny na tom SD ...
    mno doufam, ze tuhle operaci podstupovat nebudu muset! :)
    muj LUX 2 je uz tak strarickej, ze po dalsim problemu s nim bych asi stejne sel do noveho modernejsiho stroje... :))
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    FERRYH: Velmi dobrá rada. Mně se asi před rokem pokazil souborový systém a jinou kartu z PB jsem neměl, tak jsem myslel, že jednoduše koupím prázdnou a jen tam nahraju firmware. Chyba lávky, zdaleka to není tak jednoduché: pokud je problém čistě v tom, že se karta sama přenastavuje do read-only módu, tak se to dá bez záruky vyřešit pár netriviálními operacemi na Linuxu, ale osobně jsem si radši zaplatil za výměnu v autorizovaném servisu. (Neurčitě si vzpomínám, že návody, co jsem na netu našel v té době, vyžadovaly formátování na Androidu (!), ale už nevím, jestli proto, že jsem špatně hledal, že byl můj problém nějak složitější nebo že se proceduru od té doby povedlo zjednodušit.)
    LUISA
    LUISA --- ---
    FERRYH: ok, dam na tebe, diky za radu :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    LUISA: nechci nekomu kazit "darovani", ale radim schovat si ten starej PB ...
    me se nedavno hodne hodil starej PB s prasklym displejem! odesla mi vnitrni SD karta na mem novejsim (neslo tam cokoliv zapisovat .. cetlo to normalne... vynoupl jsem tu z toho poskozeneho a dal do sveho, a pak jen copy e-knizky z vadne sd karty a update FW ... ta karta jde uplne snadno vymenit... je jen lakem prilepena, aby se nehejbla, jinak je to standardni slot na mikroSD

    totez pak asi plati pro baterku... :))
    LUISA
    LUISA --- ---
    mam tu pocketbook touch lux 4, kde pulka displeje nefunguje, nevim, zda se vyplati opravovat, mam uz novou, kdyby nekdo chtel a byla by mu k necemu, tak daruju, praha
    IDLE
    IDLE --- ---
    Přišel update na letitou Ultra, že aktualizace kořenových certifikátů. Poloviček to pustil a stěžuje si, že mu to zapomnělo některá nastavení v rozečtené knize, začalo zamrzat a vůbec se chová nevrle (čtečka i on). Máte někdo podobnou zkušenost?
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Zdravím, doporučili byste nějakou dobrou čtečku, kterou bych dneska pořídil bazarově tak za 1000/1500 korun? Díky (dyštak smažu pokud nevhodné)
    KERB
    KERB --- ---
    máte někdo ten firmware 6.0 na touch hd 3? cekam az bude na inkpad 3, jsem zvedav.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam