• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    vyderaci! ;O)
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FERRYH:
    Mlč!!! Nebo vyjde najevo, že ty, starej pirát, si kupuješ knížky. :-))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ERGOSUM: on si zacal! (to ale rikaji male decka co?) tak dobre ... mlcim! :O)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: On tohle musí psát. Má Kidla a strach. Tak už ho netrap. :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: proc vse omezujes na Viktoruv pripad? (mimochodem cetls - nebos to vytesnil? - ze jeho syna promazali komplet?) vytesnis i ty stovky mozna tisice dalsich pripadu zdokumentovanych na netu... me osocis z paranoi...
    no tak dobre... jak myslis ;o)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: Na rozdil od Tebe ctu na Kindle, stejne jako moje zena a dalsi cast rodiny. Takze mam osobni zkusenost.
    Treba Viktorovi to urcite nesmazalo vse, ale jen cast knih.
    Nicmene Ti v sireni paranoie nebudu branit :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: a mimochodem jeste jednou si preci cos napsal:
    ze ti, co ji meli celou dobu zapnutou, neprisli o nic.
    tohle je opravdu nevinne a logicke jednani nejake "obycejne aktualizace"...
    - proc by nejake aktualizaci melo vadit, ze nekdo nema nonstop zapnute wifi?
    ...nechces mi naznacit ze amazon takto "tresta" uzivatele, co se nenechaji nonstop sledovat..., ze ne, ZE NE?? 😎

a k celemu tomu: to jako FAKT? 😕 myslis to vazne?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: no kdyz tomuhle zcela zrejmemu nesmyslu veris, tak ...
    sorry, ale to je proste smesne!

...opravdu veris, ze nejake upgrade/aktualizace SW cilene smaze vse co na Kindla bylo nahrane a neni od amazonu?
    jak vubec neco podobneho muze udelat jen tak nejake obycejna nevinna aktualizace SW?
    to nemyslis vazne, ze ne?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: No snadno- ti lidi meli vypnutou wifi a pote, co ji zapli, pri upgrade sw prisli o knihy. To je zrejma chyba, uz jen proto, ze ti, co ji meli celou dobu zapnutou, neprisli o nic.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: beru jen to co jini davaji ze svych zkusenosti, takze tak... co do nesmyslu ... jestlize si stovky lidi stezovali na webech ze jim amazom maze ebooky, ze ctecky tak to nebude nesmysl ani nahoda... dokaz prosim opak...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: Sorry, ale to je nesmysl. I to mazani, co se stalo Viktorovi, byla spis jeho chyba.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    DIVA:
    cti treba tyhle zkusenosti a zpravy od zakazniku Xindla... cti pak i diskuse dal na to tema navazane...
    KAERO, FERRYH, WITTGENSTEIN, WITTGENSTEIN, FERRYH, PAN_MYVAL, JUNGLER
    atd atd...
    je toho moc... predchozi problemy (a stale prokazatelne amazonem provadene) jsou cenzury knizek na dalku ... stava se ze ti proste urcitej ebook smaze (v minulosti to byly treba knizky od Orwella 1984 (sic! - slusna ironie, kdyz tam pise o cenzure a vymazavani historie :O)) a dalsi...

...jak jsem ve nejake tom prispevku psal a navazoval jen na dojem jinych o dost vic zasvecenejsich recenzentu Kindla a Amazon politiky k ebookum:
    podle mne to co ted predvedl je jen prvnim krokem a dalsi bude uplne uzavrit nejak moznost vkladat do Kindla ebooky z jinych stran (neboli jinak nez pres Amazon) a teda s jejich cenzurnim dohledem a kontrolou, pripadnym smazanim nevhodneho/nehodneho...
    DIVA
    DIVA --- ---
    FERRYH: jak se projevuje to amazoni utahovani?
    DIVA
    DIVA --- ---
    KAERO: pomaha mi i kosmas, kde nakonec provedu velkou vetsinu nakupu. Ukazuje mi ze knihu uz mam, coz funguje na ty co jsem koupila a zatim neprecetla. A taky 10 let vydana kniha malokdy jde jeste koupit .)
    DIVA
    DIVA --- ---
    KAERO: na tohle fungujou hvezdicky na databazi, goodreads ap, ale ja teda zahazuju jen pomyslne, ke skutecnemu trideni se doberu az ted jak budu soukat knihovnu do nove ne-pb ctecky. Spis nahraju jen neprectene a uzky vyber top ten nebo top 20 .)
    KAERO
    KAERO --- ---
    DIVA: jak vlastne vis ze jsi knihu uz cetla kdyz zahazujes? Napr. narazis na obchod s knihama, neco te zaujme, a presne si vzpomenes jo tohle uz jsem cetla? Me treba spatne knihy natolik nezustanou v pameti, ze si ani nepamatuju ze jsem je cetl (pripadne kdyz to bylo >10 let zpatky, to uz zapominam).
    DIVA
    DIVA --- ---
    Nepotrebuju tridit, nic nesbiram, vlastne se k prectenym malokdy vracim. Stahnu prectu “zahodim”. Mam nizsi stovky knih a bohate mi staci abecedni rejstrik, i do budoucna, to spis zacnu knihovnu promazavat pro prehlednost

Nemam pocitac ani nikde neprichazim do styku s pocitacem. Muj prvni chytry telefon a vsechny dalsi jsou iphony. Na pb jsem nikdy nepouzila prohlizec, podle me byl nepouzitelny. Na onyxu budu schopna nakoupit primo ze ctecky v kosmasu a stahnout cely nakup na zatah? Je to stovnatelne s nakupem z telefonu?
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    DIVA: má to wifi a novější verze možná i BT (můj Poke 3 ne)
    Osobně knihy posílám přes Calibre z PC a kabelem...
    Mám jich tam už tolik že by to bylo na několik roků čtení. Líbí se mi třídění do knihoven (funguje stromová struktura), ale tvořím si ji ve čtečce, na PC by to bylo pohodlnější.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DIVA: Já když tak užívám DropBox sync, stačí knihy dát to správného adresáře
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam