• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    LOJZEE:
    Asi nebyla vyplněná metadata u toho titulu. Těžko říct.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    MARTY63: nene, ja to prekonvertoval do mobi, ale stejnak titul knihy zustal unknown
    MARTY63: dik, tohle funguje oboje perfektne, i s titulem xD
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    LOJZEE:
    Tady máš soubory mobi a azw3. Ty by měly fungovat.
    Webshare.cz - moderní úložiště pro Vaše data
    https://webshare.cz/#/file/MHS7JZYm1T/ggmsrs-zip
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    LOJZEE:
    Calibre znáš? Když tak ti to překonvertuju do mobi nebo azw3 a někam ti to hodím. Já netušil, že ten word narveš rovnou do KIndla. Ten si s tím neporadí, to není Pocketbook.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    MARTY63: tohle take funguje dobre, jen teda ja nevedel, kde sosnout tu docx verzi. jediny problem, ktery je zanedbatleny, ze titul te knih v seznamu na ctecce se ukazuje jako unknown a primo tam prejmenovat nejde, neco asi s tim prekodovavanim..
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    LOJZEE:
    Možná jednodušší bude si sosnout verzti docx (Word) a překonvertovat si to potřebného formátu.
    Gofile - Cloud Storage Made Simple
    https://gofile.io/d/qeO9bZ
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    RUTHER: oprava dobra, ale na mem starem kindlu mi nefunogavalo spravne formatovani ani po prevedeni do mobi, ale uz jsem to vyresil a nakonec nasel vhodne txt/pdf na https://www.scribd.com/, kazdopadne dekuji za ochotu!
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LOJZEE: Co tohle?
    SPIKE411: To nemá cenu tím ztrácet čas.
    Zásilka | Úschovna.cz
    https://www.uschovna.cz/zasilka/TP44G8N2IAWKECUT-XPR/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    RUTHER: Ale mně to zobrazuje správně ě, Notepad++ to otevře jako UTF-8 automaticky.

Tohle je výstup z hex editoru, ten zobrazuje jednotlivé bajty v hex a vedle ty individuální bajty dekóduje jako jednobajtové znaky, to je v pořádku.

Konverze do Windows-1250 nic nezlepší, otazník zůstane otazníkem.

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Na Webshare jsou nějaké verze v doc, docx, epub, tak to možná bude smysluplnější stáhnout a zkonvertovat do mobi z toho (pokud to netrpí zase jinými problémy). Vlastně tam je i přímo nějaká mobi verze. 🤷‍♂️
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    SPIKE411: hex C4 9B je, v kódování Windows 1250 Ä›... snažíš se to zobrazit jako Windows standardní soubor.
    Ale hex C4 9B je, v utf-8 znak ě
    Řekl bych, že když soubor zkonvertuješ do Windows 1250, že by se ti mohlo zobrazit ě tam, kde potřebuješ.
    Je to soubor v UTF-8, který se snažíš zobrazit v kódování Windows-1250.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Znak ě jako dva bajty $C4 $9B, znak ? je skutečně otazník $3F (na nějaký zástupný symbol, který se zobrazí, když aplikace neumí znak dekódovat).

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ten textový dokument je rozbitý, alespoň tak, jak ho stáhnu z Nyxu.
    Je to UTF-8 (znaky s diakritikou jsou uložené jako vícebajtové), akorát některé znaky jako ž a š jsou nahrazené otazníkem (koukal jsem v hex editoru, je tam skutečně ASCII znak 63 (dec) / 3F (hex)). Tzn. došlo ke ztrátě informace.
    Doporučuju stáhnout někde jinde / jiný soubor. Jinak je potřeba to opravit třeba pomocí nějaké kontroly překlepů apod.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    JYRKA: to jsem zkousel, nepdarilo se mi to, nejsem v tom zbehly a uz u toho sedim hodinu, proto bych ocenil, kdyby to nekdo udelal za me
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    LOJZEE: Nepotrebujes nahrazovat znaky. Je to v jinym kodovani. Najdi si na webu text encoding change tool
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    nepomohl by mi prosim nekdo preformatovat tento text, aby tam byly normalni ceske znaky? abych to mohl nahrat do kindle ctecky, nejlepe v mobi formatu (kam si to snad zvladnu pak preformatovat), ale nedari se mi nahradit znaky.. nemam pristup k gpt+, ktery by to mozna zvladnul, tak kdybyste nekdo mohl pls

NELDE
    NELDE --- ---
    DIVA: Aha. Já mám zkušenost jen s PB. Nahraji soubory na dropbox do definovaného adresáře a zapnu čtečku, co se válela nějakou dobu na polici, připojím k wifi (máme změnu od té doby) - bum, knihy se zobrazují na titulní stránce jako nově natažené.
    DIVA
    DIVA --- ---
    NELDE: s pb jsem to nezkousela .) presedlala jsem na kobo. Ale v zasade nefungoval spis dropbox samotny. Web se kousal, nereagoval na klik, aplikace nevidela soubory nahrane na webu, v tomto duchu. Nakym zpusobem jsem to do te kobo nakonec propasirovala, ale rozhodne nic co si chci nekdy zopakovat .)
    NELDE
    NELDE --- ---
    DIVA: Fungovalo to v pohodě. iPhone umí sdílet soubor do Dropboxu a PB si ten soubor načetl. Jen mám problém se s jedním PB připojit, ale to asi je bohužel dané omezením počtu zařízení. U nového účtu by to mělo fungovat v pohodě.
    Má to i výhodu, že ta čtečka má celý obsah z cloudu - můžeš ji snadno nahradit novou, pokud doslouží.
    A 2GB je přes 1000 knih.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ERGOSUM: a dalsi pratele Xindliku > tak tu mame asi dalsi aferku:
    [FERRYH @ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc.]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam