• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    Konkurent Kindle, máte ho? A...

Co, když nefunguje kabel, co pak?
    Jak dostat třeba knihy do čtečky?
    Jak si upravit třeba aplikace?
    Jak dostat do čtečky nové vychytávky?
    A co e-knihy pro pocketbook a nejen pro něj?

Aneb vychytáváme svůj Pocketbook...

SPŘÍZNĚNÉ A BLíZKÉ- [ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-) ], [ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc. ], [ Magazines & eBooks (Casopisy a knihy v pdf, epub, mobi...) - vymena a sdileni digitalniho ctiva ], [ Mluvene slovo CZ i ENG ], [ rychločtení ], [ Stripařská dílna ]

rozbalit záhlaví
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    MARTY63: nene, ja to prekonvertoval do mobi, ale stejnak titul knihy zustal unknown
    MARTY63: dik, tohle funguje oboje perfektne, i s titulem xD
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    LOJZEE:
    Calibre znáš? Když tak ti to překonvertuju do mobi nebo azw3 a někam ti to hodím. Já netušil, že ten word narveš rovnou do KIndla. Ten si s tím neporadí, to není Pocketbook.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    MARTY63: tohle take funguje dobre, jen teda ja nevedel, kde sosnout tu docx verzi. jediny problem, ktery je zanedbatleny, ze titul te knih v seznamu na ctecce se ukazuje jako unknown a primo tam prejmenovat nejde, neco asi s tim prekodovavanim..
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    LOJZEE:
    Možná jednodušší bude si sosnout verzti docx (Word) a překonvertovat si to potřebného formátu.
    Gofile - Cloud Storage Made Simple
    https://gofile.io/d/qeO9bZ
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    RUTHER: oprava dobra, ale na mem starem kindlu mi nefunogavalo spravne formatovani ani po prevedeni do mobi, ale uz jsem to vyresil a nakonec nasel vhodne txt/pdf na https://www.scribd.com/, kazdopadne dekuji za ochotu!
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LOJZEE: Co tohle?
    SPIKE411: To nemá cenu tím ztrácet čas.
    Zásilka | Úschovna.cz
    https://www.uschovna.cz/zasilka/TP44G8N2IAWKECUT-XPR/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    RUTHER: Ale mně to zobrazuje správně ě, Notepad++ to otevře jako UTF-8 automaticky.

Tohle je výstup z hex editoru, ten zobrazuje jednotlivé bajty v hex a vedle ty individuální bajty dekóduje jako jednobajtové znaky, to je v pořádku.

Konverze do Windows-1250 nic nezlepší, otazník zůstane otazníkem.

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Na Webshare jsou nějaké verze v doc, docx, epub, tak to možná bude smysluplnější stáhnout a zkonvertovat do mobi z toho (pokud to netrpí zase jinými problémy). Vlastně tam je i přímo nějaká mobi verze. 🤷‍♂️
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    SPIKE411: hex C4 9B je, v kódování Windows 1250 Ä›... snažíš se to zobrazit jako Windows standardní soubor.
    Ale hex C4 9B je, v utf-8 znak ě
    Řekl bych, že když soubor zkonvertuješ do Windows 1250, že by se ti mohlo zobrazit ě tam, kde potřebuješ.
    Je to soubor v UTF-8, který se snažíš zobrazit v kódování Windows-1250.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Znak ě jako dva bajty $C4 $9B, znak ? je skutečně otazník $3F (na nějaký zástupný symbol, který se zobrazí, když aplikace neumí znak dekódovat).

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ten textový dokument je rozbitý, alespoň tak, jak ho stáhnu z Nyxu.
    Je to UTF-8 (znaky s diakritikou jsou uložené jako vícebajtové), akorát některé znaky jako ž a š jsou nahrazené otazníkem (koukal jsem v hex editoru, je tam skutečně ASCII znak 63 (dec) / 3F (hex)). Tzn. došlo ke ztrátě informace.
    Doporučuju stáhnout někde jinde / jiný soubor. Jinak je potřeba to opravit třeba pomocí nějaké kontroly překlepů apod.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    JYRKA: to jsem zkousel, nepdarilo se mi to, nejsem v tom zbehly a uz u toho sedim hodinu, proto bych ocenil, kdyby to nekdo udelal za me
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    LOJZEE: Nepotrebujes nahrazovat znaky. Je to v jinym kodovani. Najdi si na webu text encoding change tool
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    nepomohl by mi prosim nekdo preformatovat tento text, aby tam byly normalni ceske znaky? abych to mohl nahrat do kindle ctecky, nejlepe v mobi formatu (kam si to snad zvladnu pak preformatovat), ale nedari se mi nahradit znaky.. nemam pristup k gpt+, ktery by to mozna zvladnul, tak kdybyste nekdo mohl pls

NELDE
    NELDE --- ---
    DIVA: Aha. Já mám zkušenost jen s PB. Nahraji soubory na dropbox do definovaného adresáře a zapnu čtečku, co se válela nějakou dobu na polici, připojím k wifi (máme změnu od té doby) - bum, knihy se zobrazují na titulní stránce jako nově natažené.
    DIVA
    DIVA --- ---
    NELDE: s pb jsem to nezkousela .) presedlala jsem na kobo. Ale v zasade nefungoval spis dropbox samotny. Web se kousal, nereagoval na klik, aplikace nevidela soubory nahrane na webu, v tomto duchu. Nakym zpusobem jsem to do te kobo nakonec propasirovala, ale rozhodne nic co si chci nekdy zopakovat .)
    NELDE
    NELDE --- ---
    DIVA: Fungovalo to v pohodě. iPhone umí sdílet soubor do Dropboxu a PB si ten soubor načetl. Jen mám problém se s jedním PB připojit, ale to asi je bohužel dané omezením počtu zařízení. U nového účtu by to mělo fungovat v pohodě.
    Má to i výhodu, že ta čtečka má celý obsah z cloudu - můžeš ji snadno nahradit novou, pokud doslouží.
    A 2GB je přes 1000 knih.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ERGOSUM: a dalsi pratele Xindliku > tak tu mame asi dalsi aferku:
    [FERRYH @ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc.]
    DIVA
    DIVA --- ---
    NELDE: klidne na to kasli, me uz by nehlo se v tom vrtat. Ten gugl disk proste funguje. Je to sice daleko slozitejsi nez mailem jako ma pb pokud zrovna funguje, ale po zazitku s pb podporou nikdy vice. A kindl zas bez tlacitek, radeji slozitejsi nahrani jednou za knihu nez horsi listovani mezi vsema stranama.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DIVA: Hmm, mohu vyzkoušet, ale myslím, že mi to fungovalo i z telefonu. Jen holt ty přesuny souborů jsem trochu pracnější - mám v něm otravné bezpečnostní politiky
    DIVA
    DIVA --- ---
    NELDE: ja pracuju jen s telefonem a doporucuju nemuzu rict .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam