• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEAPOCKETBOOK - čtečka e-knih a typy, triky, doporučení aneb občas jedem bez kabelů
    Konkurent Kindle, máte ho? A...

Co, když nefunguje kabel, co pak?
    Jak dostat třeba knihy do čtečky?
    Jak si upravit třeba aplikace?
    Jak dostat do čtečky nové vychytávky?
    A co e-knihy pro pocketbook a nejen pro něj?

Aneb vychytáváme svůj Pocketbook...

SPŘÍZNĚNÉ A BLíZKÉ- [ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-) ], [ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc. ], [ Magazines & eBooks (Casopisy a knihy v pdf, epub, mobi...) - vymena a sdileni digitalniho ctiva ], [ Mluvene slovo CZ i ENG ], [ rychločtení ], [ Stripařská dílna ]

rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    NELDE: s pb jsem to nezkousela .) presedlala jsem na kobo. Ale v zasade nefungoval spis dropbox samotny. Web se kousal, nereagoval na klik, aplikace nevidela soubory nahrane na webu, v tomto duchu. Nakym zpusobem jsem to do te kobo nakonec propasirovala, ale rozhodne nic co si chci nekdy zopakovat .)
    NELDE
    NELDE --- ---
    DIVA: Fungovalo to v pohodě. iPhone umí sdílet soubor do Dropboxu a PB si ten soubor načetl. Jen mám problém se s jedním PB připojit, ale to asi je bohužel dané omezením počtu zařízení. U nového účtu by to mělo fungovat v pohodě.
    Má to i výhodu, že ta čtečka má celý obsah z cloudu - můžeš ji snadno nahradit novou, pokud doslouží.
    A 2GB je přes 1000 knih.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ERGOSUM: a dalsi pratele Xindliku > tak tu mame asi dalsi aferku:
    [FERRYH @ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc.]
    DIVA
    DIVA --- ---
    NELDE: klidne na to kasli, me uz by nehlo se v tom vrtat. Ten gugl disk proste funguje. Je to sice daleko slozitejsi nez mailem jako ma pb pokud zrovna funguje, ale po zazitku s pb podporou nikdy vice. A kindl zas bez tlacitek, radeji slozitejsi nahrani jednou za knihu nez horsi listovani mezi vsema stranama.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DIVA: Hmm, mohu vyzkoušet, ale myslím, že mi to fungovalo i z telefonu. Jen holt ty přesuny souborů jsem trochu pracnější - mám v něm otravné bezpečnostní politiky
    DIVA
    DIVA --- ---
    NELDE: ja pracuju jen s telefonem a doporucuju nemuzu rict .)
    NELDE
    NELDE --- ---
    DIVA: Já to tedy mám tak, že vyplním na pb jméno a heslo a na počítači nahraju epuby do správného adresáře. Pb si je syncuje sám
    DIVA
    DIVA --- ---
    NELDE: par jako dva? Ja si rikala ze by to stacit nemuselo, tak aspon vim .) kazdopadne se to branilo jak divoky hrebec, podle me to ani proste nefungovalo tak jak to bylo sestrojene a nad to nekomunikoval muj prihlaseny db v prohlizeci s aplikaci, zoufalstvi. Holt zadarmo drahe.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DIVA: Divné. Užívám neplacený dropbox samozřejmě. Těch pár gb na eknihy bohatě stačí.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Btw mam kobo libra a zatim zda se level up oproti 6palcovym pb a nemyslim tou barvou .) akorat je vetsi bohuzel, doufam ze vyhledove da kobo tlacitka i mensim modelum.
    DIVA
    DIVA --- ---
    NELDE: tak jsem se pokusila o dropbox vcera vecer a rano uz byla rozhodnuta jit ten kram vratit do alzy i s celym dropboxem a prestoupit do kindl druzstva. Nastesti gugl disk je uplne v klidu, navic uz ho nevedomky mam, resp ucet na guglu, navic je zadarmo oproti dropboxu ktery ani neni nejak levny teda. Fuj to sem se lek!
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    vyderaci! ;O)
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FERRYH:
    Mlč!!! Nebo vyjde najevo, že ty, starej pirát, si kupuješ knížky. :-))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ERGOSUM: on si zacal! (to ale rikaji male decka co?) tak dobre ... mlcim! :O)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: On tohle musí psát. Má Kidla a strach. Tak už ho netrap. :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: proc vse omezujes na Viktoruv pripad? (mimochodem cetls - nebos to vytesnil? - ze jeho syna promazali komplet?) vytesnis i ty stovky mozna tisice dalsich pripadu zdokumentovanych na netu... me osocis z paranoi...
    no tak dobre... jak myslis ;o)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: Na rozdil od Tebe ctu na Kindle, stejne jako moje zena a dalsi cast rodiny. Takze mam osobni zkusenost.
    Treba Viktorovi to urcite nesmazalo vse, ale jen cast knih.
    Nicmene Ti v sireni paranoie nebudu branit :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: a mimochodem jeste jednou si preci cos napsal:
    ze ti, co ji meli celou dobu zapnutou, neprisli o nic.
    tohle je opravdu nevinne a logicke jednani nejake "obycejne aktualizace"...
    - proc by nejake aktualizaci melo vadit, ze nekdo nema nonstop zapnute wifi?
    ...nechces mi naznacit ze amazon takto "tresta" uzivatele, co se nenechaji nonstop sledovat..., ze ne, ZE NE?? 😎

a k celemu tomu: to jako FAKT? 😕 myslis to vazne?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: no kdyz tomuhle zcela zrejmemu nesmyslu veris, tak ...
    sorry, ale to je proste smesne!

...opravdu veris, ze nejake upgrade/aktualizace SW cilene smaze vse co na Kindla bylo nahrane a neni od amazonu?
    jak vubec neco podobneho muze udelat jen tak nejake obycejna nevinna aktualizace SW?
    to nemyslis vazne, ze ne?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: No snadno- ti lidi meli vypnutou wifi a pote, co ji zapli, pri upgrade sw prisli o knihy. To je zrejma chyba, uz jen proto, ze ti, co ji meli celou dobu zapnutou, neprisli o nic.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: beru jen to co jini davaji ze svych zkusenosti, takze tak... co do nesmyslu ... jestlize si stovky lidi stezovali na webech ze jim amazom maze ebooky, ze ctecky tak to nebude nesmysl ani nahoda... dokaz prosim opak...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam