• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: myslíš třeba toto: vychovávala jsem dceru jako úplná pí... ale může za to očkování http://www.poockovani.cz/StoryView.aspx?STORYGUID=532b0023-e6d8-49c1-9b24-d9a0783a01f3
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A jů - hlpéčka tragických následků odčkování - volným vkládáním bez libovolného ověření.

    http://www.poockovani.cz/StoryBrowse.aspx
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No nic - odbočme třeba k ... neznámým telepatům!

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: já myslím, že v normálním (a tím i našem) právním systému je doporučení požívání jedu trestné a hotovo. Na tom není co řešit ani teď.

    A ano, pokaždé, když se objeví nějaká nesmyslnost, je potřeba dělat osvětu, že tohle nefunguje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: tak ty pořád vidíš jen ty, co by byli zakázaní v každém systému - saviče, plasmiče a matatroniče.

    Představ si, že ve Finsku pokud chceš jít k lékaři, narazíš na příjmu před ordinacemi na všeobecnou odbornou sestru, ta tě vyslechne a rozhodne, kam tě pošle - k něčemu jako je obvoďák, k odbornému lékaři, na záchranku, do lékárny nebo domů. A s nastydnutím nebo průjmem šel každý přes lékárnu domů :) Za poplatek odpovídající 120 Kč.
    A na odborné sestry se studovalo na polytechnice, cca 4leté vysokoškolské neuniverzitní vzdělání s méně učením a kopou praxí.

    Tak něco takového.
    HARDY
    HARDY --- ---
    Koukám, že člověk odjede na týden pryč a holky si tady z toho udělaj zápasy v blátě :-D
    Pěkná diskuze, projdu si jí postupně..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já myslím, že by to (za roky) mohlo fungovat jako fyzioterapie. Vystuduješ Bc. s definovaným rozsahem vzdělání, pořídíš si licenci na samostatné provozování praxe a budeš mít nějakou hezkou ordinaci na podpůrné praktiky při léčbě nemocí lékařem. Klienti zaplatí všechno, žádná pojišťovna. Málo nemocní a zdraví lidé si tam půjdou popovídat a předepsat bylinky jen tak, ti nemocní se staví cestou z nemocnice nebo od doktora na popovídání a bylinky.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: link si dostale jedinný a s vysvětelním.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: nikoliv chceš se pohádat že to nejde a zjevně existence německa a švýcarska je nejspíše halucinace z podvýživy.

    Nemám to nastudované - ale jaksi ten systém jim tam právně medicínsky funguje, nato abych ti to vysvětlovala a ještě navíc jednou větou - pokud tě to opravdu zajímá, tak víš kde hledat. Pokud se chceš jen pohádat, tak hledej někoho jiného.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: začni tady a pokračuj u podrobnějších textů! https://de.wikipedia.org/wiki/Alternativmedizin#Rechtlicher_Rahmen
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: to je jakobys chtěla zakázat prostituci nebo alkohol. Taky to nikdá nevyšlo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: V Německu snad nějaké školy pro léčitele mají.
    Jenže zase odborné vzdělání zase dává punc pravosti a účinnosti, třeba ta homeopatie provozovaná lékaři, ta získala na pověsti, že to je druh medicíny.

    Jak ty se stavíš k homeopatii?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: tak buď to dělá na koleně mimo systém (tak jak to funguje teď, kdy mnoho znich dost škodí a je to ráj pro podvodníky zneužívající zoufalství nemocných) , nebo je omezený na to, aby minimálně neškodil. To že to nebude dělat vůbec - no, tak to nefungovalo ani za socialismu, kdy ta kontrola byla daleko účinější.

    Jako tahle úvaha není zas až tak složitá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: ano, ale současný bordel neumožňuje řešit šarlatány a jen možnost postihovat když už vznikne škoda taky nic nevyřeší.

    Umožníš-li příčetné skupině dostat papír - hele tohle určitě neškodí a léčitelé splňují jakýsi standard a vaše zoufalství/prostomyslnost nebudou zneužívat moc, tak zároveň můžeš prudit všechny, co se nechtějí připojit, ale zároveň chtějí prachy za rady týkající se zdravotního stavu. A to před tím, než někomu ublíží.


    Ovšem mistra Nepilého se to nedotkne vůbec, protože za rady pijte chlór nic neinkasuje a to už je prostý přírodní výběr. (ovšem případní oštemplovaní léčitelé budou proti němu vystupovat, protože jim kazí kšefty. Čímž se spor dostane mezi léčitele a nebude to léčitelství vs. medicína)

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Jenomže ti příčetní jsou už dnes schopní říct Pane, pokud serete krev, tak to není na koupele v dubové kůře, ale na návštěvu chirurgie, ony to možná budou akorát ty hemeroidy, ale taky něco horšího. A ti nepříčetní budou stejně fungovat i nadále jako dýleři bazénové chemie a poradci v oblasti životního stylu.

    Mně nevadí, a to jako vůbec, situace, že jeden má zaražený prdy a spory s pubertálníma dětima, tak s jedním jde za babou kořenářkou a dostane mátovo-fenyklový čaj a radu jíst hodně zeleniny a s druhým za knězem, kterej mu dá pár obecných rad, ujištění, že Bůh ho miluje, i když nafackoval synkovi, a rituální trest za násilí na spratcích. Mně vadí echt šarlatáni, od homeopatů a akupunkturistů, kteří akorát tahají z lidí peníze za placebo a zdržují je od opravdové léčby podvodnými tvrzeními, až po vysloveně nebezpečný ksindl.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    hm, čím víc o tom přemýšlím, tím víc ta analogie psychologie a léčitelství sedí. Bwhahaha.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: CORNELA: Váš boj proti slaměným panákům je sice působivý, ale poněkud vám uniká fakt, že pokud se část příčetných léčitelů propojí se systémem, tak si přestanou hrát na "alternativu k medicíně", ale stanou se podpůrnou terapií. Imho srovnatelnou s klinickou psychologií a nebo volnější interpretací fyzioterapie. (přirovnání, nikoliv rovnítko).

    Pravda vítězem této debaty je Sirien, který tak hluboce rozumí problematice, že si neumí představit relevantní dokumentaci. Gratulujeme a za dobrou práci posíláme písničku.

    (jinak pauza v odpovědi je způsobena absencí rozumného signálu v kopcích a porouchanou klávesnicí, nechci to znovu rozviřovat.)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: Ano, udržet se je složité, zvlášť když mi čakradědek vysvětloval, že v těch součtech a součtech součtů mám mnoho dvojek, takže jsem takový pečovatelský typ, co by z něho byla dobrá zdravotní sestra nebo ošetřovatelka nebo něco takového. Podotýkám, že mám přístup k lidem skoro jako Sadako a radši se budu živit lovem a sběrem a žrát jehličí, než abych někde umývala prdelky děckám v sirotčinci.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    MAR_TINA: Asi spis ne. Kontrolu zdravotniho stavu provadim u kazdyho v mistnosti, kdyz do ni vstoupim, byt jen vizualni a v rozsahu dejcha a nevypada ze behem minuty umre.
    Vysetreni uz by mozna bylo na hrane...
    SARGO
    SARGO --- ---
    CORNELA: Podezírám paní, že byla začátečnice a ještě v tom neuměla chodit.
    Ale díky za uklidnění, aby o mně ani parazit nestál, to je strašný pocit! :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam