• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: V Německu snad nějaké školy pro léčitele mají.
    Jenže zase odborné vzdělání zase dává punc pravosti a účinnosti, třeba ta homeopatie provozovaná lékaři, ta získala na pověsti, že to je druh medicíny.

    Jak ty se stavíš k homeopatii?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: tak buď to dělá na koleně mimo systém (tak jak to funguje teď, kdy mnoho znich dost škodí a je to ráj pro podvodníky zneužívající zoufalství nemocných) , nebo je omezený na to, aby minimálně neškodil. To že to nebude dělat vůbec - no, tak to nefungovalo ani za socialismu, kdy ta kontrola byla daleko účinější.

    Jako tahle úvaha není zas až tak složitá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: ano, ale současný bordel neumožňuje řešit šarlatány a jen možnost postihovat když už vznikne škoda taky nic nevyřeší.

    Umožníš-li příčetné skupině dostat papír - hele tohle určitě neškodí a léčitelé splňují jakýsi standard a vaše zoufalství/prostomyslnost nebudou zneužívat moc, tak zároveň můžeš prudit všechny, co se nechtějí připojit, ale zároveň chtějí prachy za rady týkající se zdravotního stavu. A to před tím, než někomu ublíží.


    Ovšem mistra Nepilého se to nedotkne vůbec, protože za rady pijte chlór nic neinkasuje a to už je prostý přírodní výběr. (ovšem případní oštemplovaní léčitelé budou proti němu vystupovat, protože jim kazí kšefty. Čímž se spor dostane mezi léčitele a nebude to léčitelství vs. medicína)

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Jenomže ti příčetní jsou už dnes schopní říct Pane, pokud serete krev, tak to není na koupele v dubové kůře, ale na návštěvu chirurgie, ony to možná budou akorát ty hemeroidy, ale taky něco horšího. A ti nepříčetní budou stejně fungovat i nadále jako dýleři bazénové chemie a poradci v oblasti životního stylu.

    Mně nevadí, a to jako vůbec, situace, že jeden má zaražený prdy a spory s pubertálníma dětima, tak s jedním jde za babou kořenářkou a dostane mátovo-fenyklový čaj a radu jíst hodně zeleniny a s druhým za knězem, kterej mu dá pár obecných rad, ujištění, že Bůh ho miluje, i když nafackoval synkovi, a rituální trest za násilí na spratcích. Mně vadí echt šarlatáni, od homeopatů a akupunkturistů, kteří akorát tahají z lidí peníze za placebo a zdržují je od opravdové léčby podvodnými tvrzeními, až po vysloveně nebezpečný ksindl.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    hm, čím víc o tom přemýšlím, tím víc ta analogie psychologie a léčitelství sedí. Bwhahaha.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: CORNELA: Váš boj proti slaměným panákům je sice působivý, ale poněkud vám uniká fakt, že pokud se část příčetných léčitelů propojí se systémem, tak si přestanou hrát na "alternativu k medicíně", ale stanou se podpůrnou terapií. Imho srovnatelnou s klinickou psychologií a nebo volnější interpretací fyzioterapie. (přirovnání, nikoliv rovnítko).

    Pravda vítězem této debaty je Sirien, který tak hluboce rozumí problematice, že si neumí představit relevantní dokumentaci. Gratulujeme a za dobrou práci posíláme písničku.

    (jinak pauza v odpovědi je způsobena absencí rozumného signálu v kopcích a porouchanou klávesnicí, nechci to znovu rozviřovat.)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: Ano, udržet se je složité, zvlášť když mi čakradědek vysvětloval, že v těch součtech a součtech součtů mám mnoho dvojek, takže jsem takový pečovatelský typ, co by z něho byla dobrá zdravotní sestra nebo ošetřovatelka nebo něco takového. Podotýkám, že mám přístup k lidem skoro jako Sadako a radši se budu živit lovem a sběrem a žrát jehličí, než abych někde umývala prdelky děckám v sirotčinci.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    MAR_TINA: Asi spis ne. Kontrolu zdravotniho stavu provadim u kazdyho v mistnosti, kdyz do ni vstoupim, byt jen vizualni a v rozsahu dejcha a nevypada ze behem minuty umre.
    Vysetreni uz by mozna bylo na hrane...
    SARGO
    SARGO --- ---
    CORNELA: Podezírám paní, že byla začátečnice a ještě v tom neuměla chodit.
    Ale díky za uklidnění, aby o mně ani parazit nestál, to je strašný pocit! :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    XBAHNO: nevím, zda by se případný žalobce (a le kdo?) nemohl chytit na větě "zkontrolujeme váš zdravotní stav", to už musí být úkon dělaný jen lékařem, kontrola zdravotního stavu, ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VYHULENY_UFO: to bude sekce šedá ekonomika, to nikdo nedopočítá. Navíc to neodlišíš od poradenství, které zahrnuje všechno od venkovských kadeřnic prodávajících herbalife po praní peněz z úplatků ve velkém.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    me by celkem zajimalo jakej objem penez se v tomhle alternativnim byznysu toci. asi bych se hodne divil.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    CORNELA: Tím bude myšleno

    SARGO
    SARGO --- ---
    SARGO: ... a hlavně prý žádní paraziti. Já se TĚŠILA na parazity! Že se konečně dozvím co a jak. Spoléhala jsem na ně, počítala s nimi. Připadám si teď bez nich tak sama a opuštěná... :-D
    SARGO
    SARGO --- ---
    CORNELA: Hele já si takhle zkusila Vyšetření Z Kapky Krve, protože bylo zrovna v akci a z těch všech ptákovin znělo nejméně složitě :-D Čistě že jsem měla roupy a byla jsem zvědavá. No a nedozvěděla jsem se nic, kromě toho, že prý strašně málo piju (asi jí to málo teklo - no a měla pravdu ;-)) - těžké kovy tam patřičně nesvítily, cholesterol mám navzdory své epesní postavičce v pořádku, už si nevybavuju, na co všechno koukala, ale všechno jsem měla tak úžasně vzorové, že mi udělala přednášku o úchvatnosti aloe a nezdravě zásaditém (nebo kyselém? nikdy si to nepamatuju) prostředí a přátelsky jsme se rozešly...
    Jelikož se mi právě rozjížděla angína a měla jsem v té době také dost vysoký RF, docela by mě zajímalo, jestli bych jako zdravá nevypadala mnohem nemocněji. :-D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: já kdysi absolvovala čistě z prdele sezení Emotional Freedom Therapy. Kosočtvercovina na entou. A z pracovních důvodů jsem utrpěla workshop s numerologem, ditto. Ale srandovní na tom je, že oba tmáři žvástali takové ty obecné věci způsobem, že jsem si musela hodně připomínat, jak tyhle psychologické triky fungujou, abych se nenechala unést. On každý rád slyší, že je laskavý a pilný člověk, když se začne plkat o komplikovaném vztahu s rodiči, tak si do toho promítne něco úplně každej, protože kdo se s mamou nebo tatou nikdy nepohádal, je prostě divnej....

    A to tmáře studuju několik let a jsem dost otrlá a vím, jak tyhle triky fungujou. Oni si možná sami ti tmáři myslí, že to funguje a dělají to v nejlepší víře....
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: nojo, jenomže nějak standardizovat léčitelství, to je jako studovat rusalky a hejkaly.
    ZUZKAOU: já teda nejsem právník, ale prvoozovat lékařství bez příslušného vzdělání je podle mě taky nelegální. A kdyby se po tom šlo, tak se to nedá okecat poradenstvím v oblasti životního stylu.

    DOKKTOR: noooo, máti občas vzpomíná, jak někdy v šedesátejch umíral její děda na rakovinu hrtanu. Řev od bolesti, hnis, smrad a podobné radosti inklůdyd. Pěkně doma v rodné chalupě, protože tak to před padesáti lety chodilo. Babičce našli karcinom předloni, zmenšili jí ho chemoterapií, aby nemuseli moc řezat - a tu chemoterapii snášela relativně dobře. Pak jí uřízli, co z toho nádoru zbylo, týden si pobyla ve špitále, to bylo těsně před vánocema, a v březnu už vesele přerývala zahrádku a prořezávala stromy. žádné bolesti, hnisy, hnusy, pouze snesitelná únava, nevolnost a občas vyrážka.

    CORNELA: Tohle je důvod, proč nemůžu být bylinářka. V kytkách se vyznám, ale to, co se dá používat tak nějak normálně, bez laboratoře na určení obsahu atropinu nebo digitalinu v tomhle vzorku, je tak na sople a prdy (což bych asi dokázala i diagnostikovat, ale to asi už lautr každej). Jenomže zatímco směs na rýmičku umíchám komukoli, neumím vyrobit ty rituální tanečky o tom, jak byliny sesbírané za slunečného jitra na horských lukách nezasažených emisema, synergické účinky, leštění čaker, karma zdharma. A cokoli těžšího než prdy a sople bych hnala k doktoru, což by se nelíbilo sluníčkářské klientele.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CORNELA: jakože stroupek?
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    CORNELA: Tady máš něco, co se tváří vědecky. A se slevou :-D
    Vyšetření kapky krve pod mikroskopem + F-Scan - Amplion.cz
    http://amplion.centrum.cz/41601-vysetreni-kapky-krve-pod-mikroskopem-f-scan
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HWLLFFRDD: ty vole, takovouhle sondu do duse sem ani videt nechtel :P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam