• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: tak já jsem ještě o pár let starší než ty, za nás nebyly mobily, internety ani hexa :D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: no, tak nějak si to představuju.

    Mimochodem, jsem někde na těch mimibazarech a spol. četla, jak se jakási píčomatka rozhořčuje, že bejbátko mělo po očkování pupínek a červenej flek a že to je týrání a je to horší než nějaká ta lepra, proti které se očkuje atd. Já měla po obou očkování proti tubeře nejen pupínek, ale hnisavou díru velikosti kakaové skvrny, která se hojila půl roku. No, již jako pachole jsem se s gustem šťourala v bebíčkách, takže jsem měla zábavu s desinfekcí, náplastí, strháváním strupu, pod kterým byla spousta zajímavého hnisu, ale trauma žádné. A trvalé následky v podobě jizev, no, se mi dělaj keloidy, takže po odstraňování znamének vypadám, jako že jsem to schytala z brokovnice. No bóže, víc mě serou strie.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: máš naprosto recht - měl x záchvatů denně, asi rok mu hledali medikaci, která zabírá a má víc žádaných účinků než vedlejších, mladej je asi o rok opožděnej ve vývoji a má kvalitní sbírku poruch chování nebo čeho. Nicméně se to podle všeho pomaloučku lepší a snižujou mu dávky léků a funguje to.

    A já teda hluboce chápu rodiče, kterým někdo řekne, že za tohle možná může očkování (formulace Některé výzkumy připouštějí, že v některých případech... atd. asi většina lidí vypustí jako balast), tak očkovat nadále nechcou.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: hele, mám dotaz.

    Známí mají kluka s těžkou epilepsií, kterou má asi od tří měsíců. První verze byla, že v nějakým tom padoucničním dětským centru v Motole jim řekli, že to může být z čehokoli, mj. například z reakce na očkování, včil už to podávají tak, že za to může očkování naprosto totálně určitě.
    By mě zajímalo, jakým mechanismem se tohle může přihodit. Já to laicky odhadla, že pokud organismus reaguje takhle divoce na očkování, tak by ještě divočeji reagoval na větší imunitní zátěž, třeba žraní písku nebo angínu, takže je to vlastně putna, jestli je to od očkování nebo od rýmičky a jsem bohapustě zvědavá a taky bych stála o nějaký onačejší argument do příští emocionální debaty.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    ZUZKAOU: prosím prosím jdi na katedru psychologie FF UK a zopakuj jim tam tenhle svůj výrok o tom jak budou léčitelé srovnatelnou alternativou lidem s 5 lety VŠ studia psychologie a s následnými terapeutickými kurzy a praxí pod supervizí staršího terapeuta.

    Mě by třeba hrozně zajímalo, z čeho že bys to toužila dělat ty zkoušky za které pak budeš dávat léčitelské certifikáty. Živě vidim ty testy:

    1) Aurální disbalanci můžeme řešit:
    a) vzdáleným aplikováním reiki energie
    b) rozestavením krystalů v ložnici dle metodologie feng-shui
    c) kapáním kyseliny do řitního otvoru
    d) přikládáním rukou a v případě vážného stavu pacientky vaginálním mapováním

    2) Vaginální mapování můžeme aplikovat:
    a) pouze s vědomým souhlasem pacientky
    b) pouze pokud pacientka nevyjádří nesouhlas
    c) pokud se pacientka vysloveně nebrání
    d) pouze na žádost pacientky a jedině v červeně nasvíceném pokoji

    3) Lege artis se léčitelské praxe týká v tom smyslu, že:
    a) jej musíme dodržovat
    b) od něj nesmíme odrazovat
    c) jej nesmíme výslovně rozporovat
    d) jeho rozporování nesmíme provádět oficiálně

    ...

    ???
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: no začátek...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: myslíš třeba toto: vychovávala jsem dceru jako úplná pí... ale může za to očkování http://www.poockovani.cz/StoryView.aspx?STORYGUID=532b0023-e6d8-49c1-9b24-d9a0783a01f3
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A jů - hlpéčka tragických následků odčkování - volným vkládáním bez libovolného ověření.

    http://www.poockovani.cz/StoryBrowse.aspx
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No nic - odbočme třeba k ... neznámým telepatům!

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: já myslím, že v normálním (a tím i našem) právním systému je doporučení požívání jedu trestné a hotovo. Na tom není co řešit ani teď.

    A ano, pokaždé, když se objeví nějaká nesmyslnost, je potřeba dělat osvětu, že tohle nefunguje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: tak ty pořád vidíš jen ty, co by byli zakázaní v každém systému - saviče, plasmiče a matatroniče.

    Představ si, že ve Finsku pokud chceš jít k lékaři, narazíš na příjmu před ordinacemi na všeobecnou odbornou sestru, ta tě vyslechne a rozhodne, kam tě pošle - k něčemu jako je obvoďák, k odbornému lékaři, na záchranku, do lékárny nebo domů. A s nastydnutím nebo průjmem šel každý přes lékárnu domů :) Za poplatek odpovídající 120 Kč.
    A na odborné sestry se studovalo na polytechnice, cca 4leté vysokoškolské neuniverzitní vzdělání s méně učením a kopou praxí.

    Tak něco takového.
    HARDY
    HARDY --- ---
    Koukám, že člověk odjede na týden pryč a holky si tady z toho udělaj zápasy v blátě :-D
    Pěkná diskuze, projdu si jí postupně..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já myslím, že by to (za roky) mohlo fungovat jako fyzioterapie. Vystuduješ Bc. s definovaným rozsahem vzdělání, pořídíš si licenci na samostatné provozování praxe a budeš mít nějakou hezkou ordinaci na podpůrné praktiky při léčbě nemocí lékařem. Klienti zaplatí všechno, žádná pojišťovna. Málo nemocní a zdraví lidé si tam půjdou popovídat a předepsat bylinky jen tak, ti nemocní se staví cestou z nemocnice nebo od doktora na popovídání a bylinky.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: link si dostale jedinný a s vysvětelním.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: nikoliv chceš se pohádat že to nejde a zjevně existence německa a švýcarska je nejspíše halucinace z podvýživy.

    Nemám to nastudované - ale jaksi ten systém jim tam právně medicínsky funguje, nato abych ti to vysvětlovala a ještě navíc jednou větou - pokud tě to opravdu zajímá, tak víš kde hledat. Pokud se chceš jen pohádat, tak hledej někoho jiného.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: začni tady a pokračuj u podrobnějších textů! https://de.wikipedia.org/wiki/Alternativmedizin#Rechtlicher_Rahmen
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: to je jakobys chtěla zakázat prostituci nebo alkohol. Taky to nikdá nevyšlo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: V Německu snad nějaké školy pro léčitele mají.
    Jenže zase odborné vzdělání zase dává punc pravosti a účinnosti, třeba ta homeopatie provozovaná lékaři, ta získala na pověsti, že to je druh medicíny.

    Jak ty se stavíš k homeopatii?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: tak buď to dělá na koleně mimo systém (tak jak to funguje teď, kdy mnoho znich dost škodí a je to ráj pro podvodníky zneužívající zoufalství nemocných) , nebo je omezený na to, aby minimálně neškodil. To že to nebude dělat vůbec - no, tak to nefungovalo ani za socialismu, kdy ta kontrola byla daleko účinější.

    Jako tahle úvaha není zas až tak složitá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: ano, ale současný bordel neumožňuje řešit šarlatány a jen možnost postihovat když už vznikne škoda taky nic nevyřeší.

    Umožníš-li příčetné skupině dostat papír - hele tohle určitě neškodí a léčitelé splňují jakýsi standard a vaše zoufalství/prostomyslnost nebudou zneužívat moc, tak zároveň můžeš prudit všechny, co se nechtějí připojit, ale zároveň chtějí prachy za rady týkající se zdravotního stavu. A to před tím, než někomu ublíží.


    Ovšem mistra Nepilého se to nedotkne vůbec, protože za rady pijte chlór nic neinkasuje a to už je prostý přírodní výběr. (ovšem případní oštemplovaní léčitelé budou proti němu vystupovat, protože jim kazí kšefty. Čímž se spor dostane mezi léčitele a nebude to léčitelství vs. medicína)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam