• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    HARDY
    HARDY --- ---
    HVJ3R: klasika okolo klastrů je, jak nechával pan profesor z Japonska hrát vodě Beethovena a poté projevy Hitlera anebo metal. Samozřejmě krystaly ledu pod mikroskopem od Hitelra byli fujky, kdežto po symfonii byly top... přišel jsem z hospody, abych to teď hledal.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    HARDY: To uz je takovej kolorit prodejcu tehle zazraku, ze michaji jazyky viry a vedy, jak se jim to hodi. Pani prodejkyne to na nas taky pouzivala. Zazracna voda jak z himslajskych ledovcu, takova, jakou pili pracloveci, kdyz jeste na Zemi neexistoval zadnej prumysl, ziva voda zkratka, uplnej zazrak, klastrovani molekul a voda a jeji pH je dulezity, protoze clovek je prece z vetsiny voda.
    HARDY
    HARDY --- ---
    ZUZKAOU: Mě to fakt zamrzelo. Všichni se mi snaží namluvit, že Comeback je sračka, ale každé zkouškové na něj nenechám dopustit a některé díly prostě znám nazpaměť a teď tohle... fakt díky Zuzko, rozhodně příště budu zkoumat tvoje odkazy.
    HARDY
    HARDY --- ---
    HVJ3R: Ta diskuze na odkazovaných stránkách je geniální, protože je očividné, že si ji komplet napsali sami, akorát jedno vlákno fakt napsali zákazníci, které se snaží srovnat. Pod tou teorií, že jejich voda nelze změřit pH indikačními papírky pokračují výroky, že by to jedině šlo titrací, ale to je jedině pro HC chemické laboratoře. Moc se na mi na tom líbí, jak využívají nejdříve rádoby odborných termínů (oxidačně rdeukční potencál - ORP), aby získali na důležitosti, ale pak hned používají jiné, aby se raději nikdo nestaral. Slušný člověk přece nepoužívá ta sprostá slova "fenolftalein", "titrace" nebo snad "vodíková elektroda", fuj fuj.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    HARDY: Tak o klastrech molekul mi jedna prodejkyne elektrolyzatoru vody tvrdila, ze to "muze kazdy porovnat" pod mikroskopem. Kdyz jsem se ji ptal, jestli ty molekuly pod mikroskopem nekdy sama videla, misto odpovedi zaryte mlcela.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HARDY: JJ - když byla Doležalová na konzervatoři (tedy náctiletá, tak chodila s Maškem) Koukám že Mašek měl zrzku a Kolukal blondýnu. Ovšem Doležalová z toho vyrostla, zatímco z blondýny je Alue - esoterika nové generace ...
    HARDY
    HARDY --- ---
    HARDY: Tohle mě fakt rozesmálo:
    koupili jsme si u Vás balení ionizované vody s deklarovaným pH 9 - 10. Pomocí testovacích pH papírků jsme naměřili pH 6,5 což mě nemile překvapilo.
    Měřit ionizované roztoky pomocí papírku nelze! Píšeme o tom i na našem webu, v sekci články.
    Indikátorové papírky jsou proužky filtračního papíru napuštěné vhodným indikátorem nebo směsí indikátorů. Většinou se jedná o Methyloranž, Fenolftalein a Bromthymolovou modř. Mohou to být i jiné chemikálie, v závislosti na výrobci papírku.
    Ke zbarvení papírku dochází po aktivaci některých z těchto látek kyselým nebo zásaditým prostředím. Pokud je ve vodě nadbytek aktivních iontů (v našem případě zejména OH-) jsou chemikálie těmito ionty ihned neutralizovány. K žádnému zbarvení tedy nedojde, protože už není čím barvit
    HARDY
    HARDY --- ---
    ZUZKAOU: WTF?!!!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Vut? Web, který vznikl jako truc/konkurenční projekt Maškova Osudu má protišarlatánskou sekci?

    Nemáte někdo čas a chuť se tím probrat a zjistit kde a proč k tomu obratu došlo (autor je dost grafoman)? http://www.osud.biz/myty-fakta
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    ZUZKAOU: A není to málo, Antone Pavloviči? Jedlá soda má víc a je levná!
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    BAAL: Nedala bych samozřejmě nic.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HARDY: PH 9-10? Konečně si to savo přestali ředit!
    HARDY
    HARDY --- ---
    Já už myslel, že zázračné pí a živé/mrtvé vody už nejsou trendy a ono hle:
    Ionizovaná voda
    http://www.ionaqua.cz/ionizovana-voda
    IonAqua® je kvalitní balená voda zásaditého charakteru, (...), 9-10 pH a zároveň nízkým oxidačně redukčním potenciálem (ORP) .
    Molekuly neupravené vody se shlukují do skupin, zvaných klastry. Klastr tvoří 12 až 18 molekul. Takovýto shluk je příliš velký, a jeho pronikání tkáněmi je pomalé. Oproti tomu ionizovaná voda tvoří klastry jen 5 až 8 molekul. Proto se vstřebává do tkání a hydratuje buňky daleko rychleji a snadněji.


    Samozřejmě nechybí povídání o překyselení organismu a duchovní příčina nemocí podle MUDr. Nývlta.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PETER_PAN: to je dobře že si googlil - jinak bys dostal videjka!
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: Aha ! Tak se tedy omlouvam ZUZKAOU. Stacilo zadat do googlu jmeno "Henri Monfort" a prvni odkaz vse vysvetlil. Ten letacek ale vypadal tak neskodne, neco jako: "fireshow na parukarce - prijdte si zabubnovat" :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAR_TINA: to ma logiku pouze u praktikujiciho dzinisty... (http://www.hks.re/wiki/dzinismus)



    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SNOWWHITE: jj. a sledovat je skrytou kamerou mozna zjistime, ze se v noci tajne laduji buckem.... :P


    PALEONTOLOG: no, hlavne ze to nejsou homeopatici, kteri si davaji homeopaticke davky syntetickych drog :P
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ZUZKAOU: Aha ? Ono je v tom zakuklene bretharianstvi ? Na me to tak nepusobilo. Pranu si totiz berou do huby dneska vsichni, prislo mi to jako relativne obecne/nezabarvene slovo - zname v zapadnim svete mnoho let pred nastupem bretharianstvi - v te dnesni, zpopularizovane formne.

    Bretharianstvi je samozrejmne problem. Presto, mas nejakej odkaz kterej by dokumentoval ze je v tom zakuklene bretharianstvi ? Nebudu to googlit, to urcite ne.
    SNOWWHITE
    SNOWWHITE --- ---
    VYHULENY_UFO: :D taky fakt...za obzvláště vypečený považuju vyjádření těch údajných hlavních představitelů a jejich donebevolající výroky o tom, že si občas dají cheese nebo čokoládu, ale čistě pro chuť (to je btw taky jeden z pro mě nepochopitelných aspektů, jakože by bylo samozřejmě cool být schopen vydržet bez jídla a umět čerpat - doplňte cokoli- v případě nouze, atd., ale kdo dobrovolně by se vzdal takový slasti jako je jídlo?!), popř. při různých prokazovacích testech, že není v okolí čistý vzduch a tím pádem nelze pránu čerpat (po přesunu do divočiny do tří dnů selhávající ledviny a celkově bídný stav organizmu bez vody, ale nadále trvajcí odhodlání a tvrzení, že se dotyčná cítí skvěle). Další, co se odmítají podrobit lékařské prohlídce a zdůvodňujou to nejabsurdnějšími argumenty a současně prodávají svůj úžasný program za tisíce eur. Bluegh...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ja predevsim reagoval na bubnovani v jeskyni, o b. tam v letaku nepadlo slovo
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OMNIHASH: jo. To ještě omluvím někoho, kdo propadne raw nebo veganství, chátrá postupně, něco si pokurví (a získá z toho hladovění pěknou psychickou poruchu) a umře.
    Ale nežrat nic a umřít? To má logiku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam