• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    EKG
    EKG --- ---
    ZUZKAOU: Jasne, staci aby mel nekdo trochu kontroverzni terminologii a vam to staci, mate vystarano. O podstate metody nemusite vedet nic, staci se chytnout slovicka a je jasno, sarlatan, podvodnik...
    Tak si pindejte, pani vedatori, nebo dejte zase nejakej link, at vim, kam si mam zajit, kdyby mi bylo neco, na co nestaci pust a modlitba.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Božínku, ono je to v citaci ještě lepší!

    "... A každá emoce je z materiálního hlediska definovatelná bílkovinou (nanopeptidem), jehož struktura přesně odpovídá konkrétním emočnímu nastavení. Změní se naše emoční nastavení a po těle začnou běhat jinak strukturované bílkoviny. Ty se navážou na receptory buněčné membrány, čímž dají buňce v bílkovinné podobě informaci o emočním rozpoložení a ta se podle toho zařídí. Na základě nové informace začne dělat něco trochu jinak..."

    Já fakt nechápu, proč když tak pohrdají zlou, západní vědou, proč maj furt potřebu znásilňovat její metody a poznatky. Když už alternativa, tak ať si najdou vlastní hračky a nezkouší šermovat pokaženými kousky znalostí biologie.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak emoce nevyrábí nanoproteiny, ale normálně korelujou se spoustou převážně na proteinech založenejch molekulách nejrůznějších hormonů, neurotransmiterů či jiné neurochemie, které pochopitelně ovlivňují celkové prostředí organismu.

    Proč paní psychosomatička k tomu potřebuje něco nano mi není jasné.

    To zda je nejprve emoce a pak chemie a nebo obráceně zatím stále není jasné.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    EKG: To je oblíbená metoda podvodníků, šarlatánů a jiné havěti tohoto typu: pacient nesmí myslet na růžové slony, opakuji, nemyslet na růžové slony. A pokud léčba selže, je to tím, že pacient určitě myslel na růžového slona - jestli si to nepamatuje, tak lže, zatlačil to do podvědomí a vůbec.

    Do prdele kopat.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    EKG: Shnilým masem a tím, že tak člověka nemá vidět lékařka, jsi operoval ty. Pochopila jsem, že tím sděluješ, že linkovaná paní vidí v pacošovi shnilé maso a body od pojišťovny, což jsem sice nepochopila, ale jak pacient není ani shnilé maso, ani nanoproteiny, přišlo mi to, že nesmysl jako nesmysl.

    Paní, která tvrdí, že emoce vyrábějí nanoproteiny, má samozřejmě svaté právo žvanit o tom u píva nebo do novin, stejně tak může žvanit o tom, že nad okno není potřeba kus betonu, že stačí smrková lajsnička, kterou budou přidržovat neviditelní trpaslíčci. Pokud o nanoproteinech mluví lékař a o neviditelných trpaslíčcích stavař, buďto měli toho píva fakt moc, nebo bych jim nesvěřila vůbec nic.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EKG: a zde máme krásnou definici toho, co to znamená pletu si pojmy s dojmy a co je u základu každého pořádného šarlatánského kšeftu.

    Gratulki.

    A hlavně nekupuj ty zázračné hrnce.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    EKG: To je naprosto genialni! To budu pacientum rikat "Co generalizovanej karcinom pankreatu, pane Novak, ale vy na sobe vubec nepracujete!"
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    EKG: a jak bys na sobe chtěla pracovat jako diabetik bo s ALS ??
    EKG
    EKG --- ---
    TAPINA: Pokud pacient chodi na ruzovem oblacku, tak je jasny, ze na sobe nepracuje.
    EKG
    EKG --- ---
    CORDESCU: Nevim, ja k doktorum nechodim.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORDESCU: Vůbec nejlepší výsledek je, když dostaneš od doktora žádanku na nepříjemné vyšetření za dva měsíce, a udělá se ti líp dřív, než k tomu dojde. A pak že klasická medicína nepracuje s psychosomatikou :o)
    CORDESCU
    CORDESCU --- ---
    EKG: poznáš důsledky, odhadneš, co by se ti líbilo jako příčiny, a říkáš tomu výsledky

    když dostaneš od doktora placebo a je ti líp, je to výsledek? když dostaneš od doktora placebo, o kterým neví, že je placebo, a je ti líp, je to výsledek?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EKG: Ano, zvláště v případě dejme tomu rakoviny, kdy pacient chodí do ordinace na stále růžovějším a růžovějším obláčku a pak jednoho dne nepřijde vůbec, ví doktorka úplně přesně, jakou odvedla práci. Vyléčil se, nebo umřel?
    EKG
    EKG --- ---
    CORDESCU: Ne, to se prave pletes. Statistiku potrebujes ty, abys mel cim mavat. Ja poznam vysledky sam na sobe a doktorka taky moc dobre vi, jakou odvedla praci.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: Hej! Ten autobus linky 378, co přede mnou právě zastavil, má napsaný číslo vozidla 8172

    Nenávidím tě, mlékaři Dane!
    EKG
    EKG --- ---
    TAPINA: Divnej jsem i bez toho. Kdyz jsem se tuhle soustredil na osmicky, chodily mi samy trojky. A zbytek tydne mi chodily dvojice cisel s rozdilem pet. Vzkaz od Vesmiru, ze pochybnosti mi nebude tolerovat. Kazdopadne statistika je zavisla na vstupnim souboru dat.
    CORDESCU
    CORDESCU --- ---
    EKG: jenže statistika je nutná právě proto, aby bylo možné vysledovat, jestli takováhle zázračná vyléčení jsou výsledkem terapie nebo náhody. tedy jestli jsi svoji vlastní popravu skutečně přežil kvůli nevědecké paní doktorce ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EKG: Když mi bylo asi 13, zabývala jsem se magií, telepatií a věštěním za pomoci kyvadla. A taky jsem měla výsledky! Nepovedlo se to pokaždé, ale mockrát jsem se trefila, takže to přece musely být výsledky, že jo. Statistiku jsem si nevedla, ale každý ten úspěch se tak zaryl do mozku, že jich muselo být víc, než neúspěchů, ne? Ne. Dospělej člověk už by měl vědět, jak ho vlastní mozek klame. Udělej si cvičení. Soustřeď se na číslo 8 a zjisti si, kolikrát za den ho někde uvidíš nebo potkáš. Jestli nebudeš mít večer pocit, že jsi abnormálně obklopen osmičkama, tak jsi divnej :o)
    EKG
    EKG --- ---
    TAPINA: Vysledky jsou vysledky a dukazy jsou dukazy. Ja bych prosil jednou vylecit, nimrani se ve vede necham takovym, ktere to bavi.

    CORDESCU: To je mi na pani doktorce prave sympaticky, ze se venuje praci=pacientum a ne statistikam. Kdybych si od nejakyho "vedeckyho" doktora vyslechl rozsudek smrti a diky pani "nevedecke" doktorce prezil vlastni popravu, asi bych nad neci potrebou statistik a dukazu jenom zakroutil hlavou. Tim nechci nijak shazovat tenhle klub, linky tu obcas vedou na zajimavy lidi.
    CORDESCU
    CORDESCU --- ---
    EKG: Jaká je tedy vaše úspěšnost? To je velmi častá otázka, ale statistiku si nevedu. - sorry, to nejsou výsledky, to je pocit výsledků. a ten je velmi náchylný na confirmation bias.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EKG: Výsledky bez vědeckých důkazů nejsou výsledky. To je z poloviny souhra náhod a z druhé poloviny spontánní regenerace organismů. Výsledky má i postup "počkat, až to přejde", což neznamená, že je to účinná léčba nemocí, a zejména takových, kde jde o čas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam