• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: jeslti ho ukecá k vysazení léků, půjde to kvalifikovat jako pokus o vraždu?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    člověk kterého trápí plísně na noze po transplantaci jater asi nebude normální. ikdyž to vypadá, že nejvíc to trápí jeho ženu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nevím, co jsou imunosupresiva, ale měl by je vysadit. To je prostě dokonalý.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    CORNELA: z toho se mi úplně zatajil dech... to je fakt děsivý!!
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Hledači ideálna...

    Já se třeba fakt necítím lidsky důstojne při vyšetření na gynekologickém křesle - ale beru to jako výrazně lepší variantu než společenské klima, kde plně zahalená pacientka pouze ukáže doktorovi na panence, kde ji to jako bolí...
    Tak jo, ona to má důstojnější...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ANABEL_LEE: ... fakt?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Sitovy luzko je proti lidsky dustojnosti, ale rvat do nekoho Apaurin tzv. jak se rika "dokud nepadne" a udelat z nej zeleninu, to je jakoby...dustojny, asi.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHEALA: chilli klyzma?? to chci videt jak to budou nekomu davat, fakt!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: No však.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    FUNTL: Ano, s lidskou důstojností apod. jsou problémy tak trochu všude. Nebo "problémy", jak se to vezme. Protože když budu chtít být urážlivá, budu za porušování lidské důstojnosti považovat i to, že se ke mě doktor chová jako k debilovi, což už se mi taky párkrát stalo, a já přece nejsem debil.
    Jenomže nikdy nebude možné jaksi zařídit, aby zdravotnictví - nebo jakýkoli podobný systém, školství, soudnictví, železnice... fungovaly vždycky perfektně a tak, aby vyhověly všem. Obávám se, že nikdo není nadšen, že potřebuje toho pacoše v amoku někam zavřít, stejně jako nikdo nebude nadšen, že je potřeba pacošovi s ošklivým úrazem uříznout nohu, ale nějak se to řešit musí, protože když budeme všichni stát a krčit rameny, že polstrovaná cela nebo amputace jsou zlé a ošklivé, nestačily by vonné svíčky a meditace, nastane průser.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    CORNELA: ne :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    představa přikurtování (to si člověk asi taky sere pod sebe, dokud se neuklidní ne?) je strašlivá. Mám paniku i při lezení pod stůl nebo svlékání roláku, uf.
    Představa tichého bezpečného izolovaného koutku ujde.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    JESTEDMAN: tak ony ty klecovy luzka samozrejme nejsou to nejvetsi zlo ceskyho zdravotnictvi. Ale je to imho docela dobry indikator toho, jak se operuje s hodnotami jako je lidska dustojnost a tak.
    No ale tady jsme OT.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    FUNTL: tak zajisté nejsme na stejné úrovni jako na západě (otázka je jestli takové úrovně chceme dosáhnout), ale jak tu již někdo poznamenal, klecová lůžka se oficiálně používají na zklidnění pacientů v čase různých atak, kdy jsou nebezpeční svému okolí nebo sami sobě. Na západě je zfetujou, že nejsou schopni ani základních fyziologických funkcí. Otázka co je lepší...
    Měl jsem osobu blízkou pár dní v "klecovém lůžku" (ve skutečnosti síť) a nemyslím si, že by bylo lepší ji jednoduše zpráškovat do bezvědomí, už tak toho měla v sobě dost.
    Samozřejmě se také řešilo, jestli se to náhodou nenadužívá, tzn. že tam zavřou někoho, kdo jenom prudí. Ale to je otázka systému a kontroly. imho
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    GENTIANA: no, zrovna vydavat klecova luzka za nejaky pripad zapadoevropskeho kulturniho imperialismu mi neprijde na miste. Shodou okolnosti jsem zrovna narazila na zpravu "10 let pote": http://llp.cz/...cova-luzka-a-pouzivani-omezovacich-prostredku-v-ceskych-psychiatrickych-zarizenich/
    A i kdyz to publikovala Liga lidskych prav, neboli dle tveho "aktivisti", tak se tam opiraji mj. o rozsudky Evropskeho soudu pro LP, zpravy OSN, atp. To nejsou uplne batikovani slunickari.
    Ve zkratce - i 10 let po otevreni kauzy neni ceska psychiatrie upllne ve forme, ale je vice pod tlakem, tak nektere praktiky, ktere se daji kvalifikovat jako porusovani LP, se deji mene casto nez v obdobi pred 10 lety. Konec aktivistickeho okenka.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OMNIHASH: nějací psychedelici?
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    OMNIHASH: Já jim to chilli přeju... zejména na hemoroidy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: A informace se hledaly ve vědecké knihovně z důvěryhodných zdrojů a ne na internetu ve sbírce blábolů. Ale to holt už se nevrátí :o)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SHEALA: tohle je sen každýho restauratéra: Dobrý den, mohli bysme si u vás na pátek zarezervovat celej penzion? Kýbly si přineseme vlastní.


    SANTAL: co MMS, to chilli musí bejt opravdu lahůdka.


    SHEALA: vím minimálně o jedný podobný akci, co proběhla před pár lety v duchu: sjedeme se tabákovým vývarem a poserem se až za ušima.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: Ony ty doby, kdy člověk po maturitě na gymplu (kdy mu nějaké vakcinace a chemtrails na internetu byly ukradené) udělal příjmačky na konkrétní chtěnou VŠ, na tu od září 5 let v kuse chodil a ve 23 byl magistr v oboru, nebyly k zahození. Převládající přísun informací byla prostě ta škola a praxe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam