• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Na veterině se píše volitelně, spíš lidi, co míří do výzkumu, než do praxe.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: hahahaha. od základky pravíš?

    Marcela F. (macimaci) ID 186526
    Negativní uvažováníu dítěte

    Dcerka je ve druhé třídě a strašně negativně pohlíží na svět. Je jak bez života,z ničeho se neraduje, školu si vyloženě hnusí. Učitelka si stěžuje,že všechno hned vzdává, že si nevěří.... Má v sobě nějaký blok. Nevím,co se jí stalo,chci jí pomoct. Uč. doporučuje kineziologii, nemám s tím zkušenosti. Jak ji vrátit do života?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: Já se tam odeslala sama, byla to tamní rezidentní doktorka, ale u té nepadlo o čínské medicíně nebo něčem podobným ani slovo. Na webu se chlubí Vojtou a Mojžíšovou a různými velmi normálními věcmi, kromě těch tmářovin, tak jsem soudila, že třeba dávají na výběr, když už teda. A když mi někdo vysloveně naslibuje, jak mě naučí správně cvičit na posílení chabého stehna, tak za tím nečekám podraz.
    Těch pár stovek mě zas tak neštve, inu, Praha, tady se evidentně platí i za sáhnutí na kliku a místní považují za anomálii, že u nás na divokém východě NENÍ normální, že zubař bere deset litrů za rok jenom za to, že má jednoho v kartotéce a i tak tam člověk dostane kafe.

    Mno... a ta práce s informacema a úvod do pavědy by se měly učit už na základce.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: odeslání odborným lékařem (tedy pokus o něj) na kliniku draze placeného tmářství už u nás proběhlo taky. Oni tomu fakt věří.

    Na medicíně se neučí ověřování informací, vyhledávání v odborných časopisech a tak?

    Ale tuším, že na medicíně a možná i veterině(?) se nepíše diplomka, takže to možná páchne odtud.
    CDR
    CDR --- ---
    nevím proč, ale teď jsem se rozesmál, od gentiany se mi to nějak asociovalo do hluboké minulosti a vzpomněl jsem si na tenhle kus, který s místní debatou zcela jistě souvisí :)

    Osvětová přednáška v Suché Vrbici, Sleduj filmy online zdarma na SledujuFilmy.cz
    https://sledujufilmy.cz/film/osvetova-prednaska-v-suche-vrbici/13557/
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    GENTIANA: Me tohle take sere, ale problem je ze rada tech "doktoru" proste nezvladne delat opravdovou medicinu. Tak se nacpou do nejakeho byznysu kde neni potreba pracovat a vyuzivaji tak jen sveho diplomu.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TAPINA: no, tuhle se mi stalo, že jsem vyhledala rehabilitační kliniku. Sice nabízela lecjakou tmářovinu, ale tomu se dnes už snad vyhnout nedá, a měla jsem doporučení, že jsou dobří. Přičemž taky tak trochu chápu, že nějaké to šamanství a jiné placebo funguje, takže u nějakých těch bolavých zad a jiných problémů nejistého původu se pracuje i s tímhle pro dobro věci.

    Takže jsem pohovořila s doktorkou, měla na dveřích přibitej titul, co mě trápí (kulhavá noha, od které jsem nakřivo), byl mi přidělen fyzioterapeut, bylo mi vysvětleno, že mě naučí rozličné cviky na to, abych začala chodit oběma nohama stejně, doposilovala tadyten slabší kousek, narovnala si křivá záda. Nádhera, přesně tohle jsem chtěla, protože neumím ty svoje pohybové stereotypy zanalyzovat, takže se blbě mění, že.

    I přišla jsem za fyzioterapeutem a ten mi řekl No, podle paní doktorky máte nějaký hlubší problém, který budeme řešit převážně čínskou medicínou, abychom vyřešili pravou příčinu. Mně vstaly chlupy, řekla jsem, že žádné tmářství na mě nikdo provozovat nebude, maník vrčel, že ale teda to nemám lézt na pracoviště, kde tohle provozují, já mu řekla, že mně teda doktorka řekla, že mě naučíte správně se pohybovat, abych nebyla tolik nakřivo, takže mi je v zásadě jedno, jaký to má ideový podklad, a o žádné pravé příčině hlubšího problému nechci ani slyšet... následoval krátký spor, kdy mi bylo vysvětleno, že jsem zabedněná, ale s fyzioterapeutem jsme se nakonec civilizovaně domluvili, že naše spolupráce by byla zbytečná.

    Chtěla jsem napsat sprostý dopis nějakému vedení, ale na webu měli mail jenom někam na recepci a ta recepční za to může ze všech nejmíň.

    Ale, kurva, co to je? Pokud doktor nebo koneckonců jakýkoli zdravotník vážně věří jakési lidové medicíně, tak by měl vrátit diplom. Pokud tomu nevěří, ale provozuje to, protože se to lidem líbí, tak jedná neeticky, protože úmyslně používá neúčinné metody.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A mně se fakt dělá zle ze současné odborné veřejnosti. Na fóru, kde se ten devítidenní ezokurz propíral, se toho někdo zastává, že nemáme zavrhovat alternativní medicínu, když jí nerozumíme, pod tím je dotaz na vhodná homeopatika na nějaký problém a o kus dál se kolegyně ptá na nápady co se zvířetem (které má podle všeho asi nádor, co se původně jevil jako poranění kůže) a dostala už tipy na homeopatii, energetické náplasti a kdeco všechno, až asi pátý příspěvek doporučil biopsii s podezřením na tumor. Uzavřená skupina, do které mají přístup pouze MVDr. a studenti.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TAPINA: No, zajistí ti to příjem.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: Místo ročního výcviku jsem se rozhodl své dvacetileté zkušenosti vložit do devítidenního intenzivního výcviku. Místo ročního výcviku jsem se rozhodl své dvacetileté zkušenosti vložit do devítidenního intenzivního výcviku. Místo ročního výcviku jsem se rozhodl své dvacetileté zkušenosti vložit do devítidenního intenzivního výcviku.
    HARDY
    HARDY --- ---
    VYHULENY_UFO: Žába má koukám zajímavý eugenický nápady.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //to by sem mohlo patrit, ne?

    [ VELADA @ ayahuasca-teonanacatl-peyotl-soma |vše s tím spojené... rituály, šmanismus etc.| ]
    Kambo má schopnost vyhledat v těle infekci a účině ji léčit. Je dost pravděpodobné, že právě toto se stalo v mém případě. Jed kambo lokalizoval ložisko a začal působit. Źába mi řekla, na čem teď budeme pracovat.
    Krom toho, kambo je abortifacient (látka způsobující, vyvolávající potrat), jelikož je to vazodilátor (agent that causes dilation of the blood vessels), což je opak vazokonstrikce. V ženských pohlavních orgánech to může vést k produkci prostagladinů (hormon-like substances, that help the uterus contract to shed the uterine lining), což jsou patrně přesně ty látky, co způsobují ony typické křeče. Ale věda se přiznává, že neví.
    ...
    Jelikož kambo takto silně působí na ženské pohlavní orgány a může vést k potratu, je toto užití velmi těžkou zkouškou pro matku i dítě. Jedná se o užití u nativních etnik, které tímto pravděpodobně testovaly sílu nově vznikajícího života a posilovaly vitalitu matky i dítěte. Věřím, že zdárné projití takovýmto rituálem v prvním trimestru dodá nastávající matce sebevědomí a sílu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A jéje, tohle bude ještě mít zajímavější výsledky, než práce lidských lidových léčitelů, kteří nevědí, kolik má člověk ledvin. https://www.facebook.com/events/290503998123322/?ti=cl
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: fitness pošukavaní je super termín :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Slováci si po svých šarlatánech jdou daleko víc, než my.

    Známy šarlatán „Bádateľ,“ ktorý žije v Londýne, šíri nebezpečné bludy, nemá rád Kisku a fandí Kotlebovi – Denník N
    https://dennikn.sk/...l-ktory-zije-v-londyne-siri-nebezpecne-bludy-nema-rad-kisku-a-fandi-kotlebovi/
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Bylo?

    Stop chemtrails PROTESTSONG
    https://www.youtube.com/watch?v=mMlGq2SYp_g
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMNIHASH: jasně - ale není to mainstream. Najdeš příčetný mainstream v esoterice?

    Možná jogíny. Pokud je tedy řadit do esoteriky. Na ezo-veletrzích většinou nebývají.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HUZWA: to je solidni level :D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    OMNIHASH: Mně došlo, že ona tady funguje ještě jedna dynamika. Jak furt kážu, že ze sexu by se neměla dělat nějaká špinavost, která se provozuje potmě v průjezdě... no. My prostě nemáme moc jazykových prostředků, které by nebyly vulgární, trapné (jónička, tyvole...) nebo nezněly jako ze špatné poezie. Případně jako z dobré poezie, ale z nějakého hodně minulého století. Mně nevadí termíny z anatomického atlasu, pro mě je ta latina bezpříznačná tak i v Titu Liviovi, ale spoustě lidí to zní prostě studeně a klinicky. Plus, v sexu prakticky vždycky existuje nějaká dominance a submisivita, což když řekneš takhle, tak si průměrný volič představí tu černou koženku a biče, ačkoli jde prostě jenom o to, že někdo akci řídí a někdo se veze.
    Přičemž se lidi o sexu a přidružené výrobě bavit chcou, ono je to koneckonců zábavné i poučné - ale nejsou prostředky, jak vyjádřit pocity, takže se nakonec chytne po ezoblábolení.

    Přičemž ano, fitness pošukávání má své kvality, ale je odlišné od sexu s někým, koho člověk zná a komu věří, tudíž si ho víc pustí k tělu, a to všechno je ještě odlišné od sexu v kvalitním vztahu - což je všechno dobrej sex, žejo, a pak je tu spousta kategorií méně dobrého až velmi špatného sexu. A včil to nějak popiš. Detailně. Já jsem nájemný pisálek a otrlý ohýbač jazyka a měla bych s tím sakra práci, aby to znělo bezpříznačně. No, a když nemáme vlastní pozitivní kontexty, tak si půjčíme nějaké to východní tentononc, které je navíc tak jaksi magické a tajemné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam